Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 936
  • 400
  •   1
Отговори
# 150
  • гр. Пловдив

Другата седмица планирам да сложа ваксина за варицела на баткото и се чудя да го оставя ли с нас цялата седмица, обаче ще се побъркам с двамата.ще го мисля събота и неделя, иначе за сряда е планиран, той още не знае Simple Smile
О, да. Със сигурност сложете ваксина, че ние бая си изпатихме😢😢

# 151
Здравейте мами,минаха вече две менструации и очаквах трета,но вече ми закъснява. Дали е възможно да е защото предната ми беше доста по-дълга - около 9-10 дни. Според вас дали да изчакам още няколко дни или да звъня на АГ. Пс-закъснява ми с 2 дни. Не кърмя

# 152
Според мен изчакай още малко.

Ние също сме навън па 3-часа. Храненето е на толкова, но от два дни вечер и някакъв ужас

Около 7 часа започва предене, плюнчете, отказ на биберон и си намеря и двете ръце в устата
Отнема часове за се успокои и приспи.
Нахравен, преоблечен. На моменти съм безсилна. Мисля, че се колики. Не си свива корема, но се плези. В тези моменти има и рефлукс.
При други случва ли се?

# 153
Тинки, при мен е подобно положението, но той е малко по голям, защото се роди по рано с 3 седмици.
От известно време се плюнчи здраво и си пъха в устата ръцете непрекъснато,от няколко дни отказва да се кърми и му давам изцедено от шише,но днес отказа и от шишето, отделно има бистри сополи незнайно от какво вече 2-3 седмици...всичко съпроводено с яко рев,едвам го успокоявам. В началото мислех, че е от коремчето и аз,защото пръцка доста и му е трудно да ака, но днес докато плачеше си беше уголилх хубаво венците и ми се видя на едно място подуто и зачервено...не е невъзможно да са тръгнали зъби, всички симптоми са на лице, но пък ми се струва много рано..наскоро стана на 3 месеца.
Утре сме на консултация и ще видим какво ще каже педиатърката,но е голяма мъка, до сега никога не е плакал толкова много и силно.

# 154
Не мисля, че е рано за зъби. На моя приятелка детето си се роди със зъб. Simple Smile

# 155
По принцип зъбите тръгват на 6 месец. Но...винаги има изключения.

# 156
Няма подути венци. Бели са, но нормални. Просто много обича да е на ръце. На втори стана на три месецал и той роден 3 седмици преди термин.
Суче без проблеми. После дохранвам. Така и не ми дойде много кърма, която да го засити за повече от 30-40 минути. А и в събота понякога го оставям на майка ми , за да изчистя/изгладя/изпера и напазарувам, на пропуска кърмене. Иначе ако яде шест пъти на ден, толкова си и суче и го дохранвам.
6..200 е вече 62-63 см
Колко изяждат вашите мъници сега?
Снощи става яде, после се въртя цяла нощ..като убита съм днес

# 157
Моята бебка изяжда по 120мл на хранене от началото на втория месец. Почти само на адаптирано мляко е. Вече е на 2 месеца и няколко дни, има 6 хранения. Сигурно е 6кг вече. Другата седмица сме на ваксини, ще разпитам за храненето, че ми е доста неясно.

# 158
Ние бяхме на педиатър днес, малчо е 5720 и е 62см, храни се по 8-9 пъти за 24 часа, някъде през 2и30 часа през деня и нощно време през около 4. Сега го храня от шише и виждам, че реално изяжда 120мл, а пък педиатърка днес каза, че на тази възраст трябва да хапва по 150 и да се храни по рядко, през 3и30 часа. Причината според нея за проблема с плаченето и нежеланието да суче от мен са газове и глад..гледа му корема на ехограф и видя пълен стомах с въздух...много неприятно.. до сега милото плака, хем му се яде, хем явно го боли и изобщо не може и не иска на гърда, даже и шишето отхвърла като го присвие коремчето. До сега така никога не е плакал.

# 159
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Много сходно е положението и при нас. Сутрин и на обяд в количката спи, но след храненето в 15ч.става някакъв ужас, рев, иска на ръце , целия почервенява, пръцка, свива се.... Силно се надявам скоро да минат тези колики. Не иска и да се храни, от няколко дена му остава по 20-30мл.и е голяма борба с шишето. Дърпа се , почервенява, маха с ръце, определено е неспокоен вечер. Иначе пие по 120 с 6 хранения, не е пропускал нощно хранене, но си спомням и с дъщеря ми, като започна да пие по 150, започна да спи по цяла вечер (кога ли ще се наспя 😆😜). Така и не тръгна при мен повече кърма, за 24 часа се събира 1 хранене, основно почти е на АМ. Чудя се дали да не го сменя с ХИП с него нямах никакъв проблем предния път. Тази седмица ходих на кафе, фризьор , до офиса, опредлено ми се отрази много добре. С килограмите съм до никъде, реших да си поставям по малки цели, първата сега е да сваля 3 кг. Надявам се като тръгнем на по-големи разходки да ги сваля. Щях да пиша още нещо, ама очите ми се затварят направо, лека на всички😘😘😘

# 160
Момичета, майка ми цял живот е с колит и казва, че се чувства най- добре като яде на често по малко. Та върнах хранене на 2-2.5 часа + увеличих си пак чая(че заради времето навън почнах да пия по около 1.5л вместо по 3) и пак почти изчезнаха коликите. Почти не плаче, пръцка и се извива, но видимо не изпитва болка. Ще карам така, пък интервала ще увелича по- нататък пак.
А количество, веднъж измерих 75г разлика на кантарчето преди и след ядене -4-5 Мин на една гърда. Винаги давам и другата, но определено от нея не суче толкова. Големият ми син никога не стигаше това, дето казваха лекарите. При пюретата когато беше на 80г порция никога не можех да дам повече от 50. И си наддаваше както трябва, той сучеше пак така - през два часа, но седеше по 30-40 -50 Мин...

# 161
Малката вече е на 3м и от около 2 седмици мисля е на 5 хранения, скоро увеличиха и дозата 150х5, сутрин в 6 си изяжда цялото, после в 10 и остават винаги около 40мл, в 13 си изяжда пак всичко, после към 17 и остават около 80, та понякога и 100мл, вечер  към 8.30 отново изяжда всичко и спи като къпане до към 6, а днес ни изненада, даже до 7...
Пробихме ушетата в деня преди благовещение, защото се оказа,че на благовещение е лудница и решихме да си я спестим. Мина без особена драма.
На Благовещение пък я кръстихме, беше страхотно кръщенето, нито е плакала нито нищо, даже изглеждаше да и е кеф. Баткото също го кръстихме когато беше на 2-3 месеца и също мина супер и без рев и истерии.
От боуен ни изчезна рефлукса, номот време на време си има колики, но пак не са драматични. Гледаме и колкото се може повече време да седим навън. Плюс ми е двора, дори си намерих кътче, където мога да си сложа камерата като заспи навън и съответно си върша разни работи през това време.
Голям проблем обаче ни е нослето, хърка откакто се е родила, бяха първо стафилококи от болницата, после пак секрет, нямаше стафилокок, но имаше мораксела, след което някакви капки за очи слагаме в нослето. Всичко беше ок с тях и 2 дни след като ги спрях пак хърка нослето, вадим сополи с какво ли не вече, дори понякога има капка кръв... а като не дърпаме сополите стават все повече и става много страшно. Вече незнам къде да я водя и какво да правя. Педиатърката каза, че капките са си свършили работата и са убили бактерията и сега само остава да изчистим...ама този омагьосан кръг трае вече 3 месеца и вече незнам какво да правя.
Баткото не е ходил никога на градина (при все че тазо мораксела е градинска бактерия нямам идея от къде се взе), не го събирам с деца, когато са болни, той излежда здрав на 100...в безизходица съм вече...

# 162
Момичета, мажете ли бебоците със слънцезащита вече? И каква?

# 163
Попитах вчела педиатърката дали е време вече, но каза че още е рано. Препоръча при 20 градуса и слънце да го мажа, за сега още с колд крем, но според мен в такова слънце като днес е редно да им се маже личицето, дори леко да го види и за кратко слънцето Аз също незнам какво да взема и ако някой има добри отзиви ще е супер помощ.
Момичета, мажете ли бебоците със слънцезащита вече? И каква?

# 164
На моята бебка вчера леко й поруменя лицето от слънцето. Въпреки че гледам да не я пече директно, като се движа с количката я огрява от време на време. И от малкото слънце, което видя това е резултатът. Тя е изключително бяла де, може би не е така при всички. Затова се замислих по тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт