Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 933
  • 400
  •   1
Отговори
# 165
До 6 месец не бива да се излагат директно на слънце бебетата и да се използва слънцезащита. След 6 месец само с минерален филтър купувам слънцезащита. Това го знам от първото дете. Ще попитам все пак отново педиатърката, ако има промяна в тази информация и ще пиша. Но чак в средата на април сме при нея.

# 166
Аз моето го опържих. Толкова съм си бясна, че няма накъде.
Утре ще питам педиатърката дали слънцезащита чак от 6-ти месец наистина. Идва лято и макар че количката е с spf 50, се притеснявам. Оня ден уж малко да е без сенник, че да я попече и... пламна му едната бузка на детето. Абе, нямам думи за себе си.
Ще пиша какво е казала педиатърката.

# 167
Момичета, аз си намерих пак за какво да се притеснявам Grinning
Колко тежат вече вашите бебчета, по колко мл ги храните и колко витамин Д давате?
Моята бебка на 2 месеца и няколко дни е 60см и 6,300 кг., което е почти 1,500 нагоре от миналия месец. Давам й по 2 капки вит Д. Виждат ми се много тези мерки. Не знам дали е редно на толкова малко бебе. Педиатърът нищо не каза.

# 168
Днес става на 3 месеца 6.500 , 65 см
Кърмен и дохранвах с по 90грама АМ. Яде 6 пъти на ден. Значи прави по около 120-130 на хранене понеже нямам много кърма. Витамин Д е 5 капки. Доста се стряскаше насън. Скоро сме на консултация и ще питам дали да го намаля.

# 169
На 2 месеца и 22 дни, в сряда беше 6.910кг. и 65см., но той се роди доста голям. Кърмя и не знам колко мл. изпива. Давам сутрин по една таблетка вит. Д

# 170
Моето дребосъче си е дребосъче. На два месеца и осемнадесет дни беше 4600. И аз кърмя и не знам колко мл яде, макар че залагам на около 600 плюс малко отгоре дневно, след като ми се наложи да и тегля памперсите. Ася Демирева ми каза, че децата изпишкват около 2/3 от изяденото. Малка е на килограми, но пък си е пропорционална, има си бузки, двойна брадичка и изглежда щастливо бебе. Просто е надолу в статистиките, пък и като чета други майки спрямо другите бебета.
Питах педиатърката за слънцезащитата - като цяло е против преди шести месец.
Иначе сме добре, макар че ми е доста голям зор покрай ученето. Не знам как смогват майките с две и повече деца.
Вие как стимулирате бебетата да лежат по корем и да вдигат глава? Моето докато го сложа по корем и заспива, има един куп смешни снимки.

# 171
Welt, нашите се родиха по-дребни, сега вървят подобно. Моето момче е около 5кг+/- 100г, см не съм сигурна, но 56 бодита се опъват доста, та може и да ги е минал. И аз не меря кърменето, само бузите растат.
Окончателно храня на 2ч максимум 2.5. И коликите изчезнаха. Станат ли 3 и повече часове, после е ужасен рев, извиване и пръцкане с оригване. Суче между 5 и 10 мин, понякога това време е общо за двете гърди. И щом се наяде започва да се прави че ще върне като дам да суче и се смее като го махна от гърдата Simple Smile Не ме иска за биберон за разлика от батко си. Спи в количка и все по- трудно в легло Simple Smile

# 172
И моето момиченце се роди по-дребно - 2820, изписаха ни от болницата 2650. Навърши си 3 месеца 5400. За мен е окей, гледам да не се филмирам. Иначе е само на кърма и нямам грам представа по колко суче, но след като не се оплаква и всеки памперс е напишкан, а на ден имаме 2-3 наакани, смятам че е окей с храненето.

Нощният сън до скоро беше супер, сега последните дни обаче започна да се буди и да недоволства по-често. Не е от глад, свива крачета сякаш коликите са се върнали Sad Хапва последно от 22 до 22.30 и заспива. До скоро си правеше хубава пауза до 4-5 ч, но последно време се буди по-скоро към 3… много би ми било хубаво това хранене да отпадне, но щом тя си го търсим значи още си има нужда от него. Иначе суче винаги по 30тина Мин и винаги и от двете гърди.

# 173
Rayli, да не би да е започнала регресията на съня при вас? Нали тя е точно в 4-ти месец.

# 174
Dream, не знам и аз, мислех си го, че може и това да е, но до колкото четох така или иначе няма кой знае какво да де направи при регресията, седим и чакаме да мине. Иначе да, в 4ти месец е вече, даже и по-термин влиза днес в 4ти, защото ми беше 3.01 терминът, но родих на 27.12. Нямам търпение да започне да се смее с глас, за сега раздава постоянно усмивки, но това ми е майостоун, а който съм много нетърпелива 😍

# 175
Здравейте, нашето момиче расте с темповете на брат си. На втори месец вече беше удвоила теглото си - над 6.2 кг беше на последната консултация и 61 см. Педиатърката каза да даваме по 2 капки витамин Д,  водихме я на ортопед(до 3 месец трябвал да е първи преглед и после в 9-10 месец). Кърмя я, нямам идея по колко кърма приема. Има моменти, когато суче по 5 минути напоследък, понякога повече.

# 176
Здравейте мили майки!
Следя темата Ви още от самото начало, но не съм се осмелявала да пиша. Нашето момиче се роди на 05.01,вепе сме на 3 месеца кажи речи, но имам голям проблем с разходките. Не спи в количката, мрънка, общо взето мъка. Вие как обичате бебоците в това време? Все  се притеснявам дали ѝ е топло, или пък студено. Ще се радвам да споделите вашия опит.

# 177
Аз в момента я обличам с памучно боди (обикновена с дълъг ръкав, но понякога къс), отгоре някаква плътна дреха - плетено панталонче, пуловерче или нещо от плътна материя като полар. Отгоре завивам с одеялце. Понякога просто плътна жилетка над памучно боди с дълъг ръкав.
Като чета по групите, моето дете е сред най-тънко облечените.

# 178
Welt, и аз по абсолютно същия начин обличам бебка. Слагам и тънка шапка. Майка ми като я види само повтаря, че тънко я обличам Grinning Не знам защо аз повече се притеснявам да не я претопля, отколкото да я простудя.

# 179
А, да, шапката забравих, аз също слагам.
И аз повече се притеснявам претопляне отколкото от простудяване.
И на мен ми казваха, че е тънко облечена, даже имахме няколко спречквания с роднините по повода, понеже вкъщи стои по един кат памучни дрешки.

Общи условия

Активация на акаунт