Банята - тема 40

• 46 833
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
За плочките - преди няколко години си харесах италиански плочки от каталог и Саем Борисов ми ги доставиха (от Италия) доста бързо, за 10-ина дни някъде. С много добри впечатления съм от тях.
Осветлението - Ел България са ми толкова китайски, че няма повече накъде. Осветителните тела за вкъщи ги купих от Орион.

# 61
  • Бургас
За осветителни тела можете да видите и във Вивре. Описани им са сроковете за доставка и поне аз каквото съм поръчала си ги спазват.
Лампите , които поръчах от тях са турски.

# 62
Благодаря ви за информацията за плочките! Майсторите се освободиха по-рано от предвиденото и в момента изтърбушват апартамента, така че трябва да ги захраним веднага с плочки.
От Вивре и аз съм доволна - спазиха си срока на доставка.

# 63
Ние взехме плочки от Артгрес. Голяма част от моделите, които харесахме, ги поддържаха на склад, включително и тези, които харесахме (120/60, светъл гранитогрес). Декоративните плочки са с поръчка, за тях чакахме около месец, но поръчахме началото на декември и коледните празници доста забавиха доставката.

# 64
  • Пловдив
Здравейте. Искам да попитам PVC умивалникът по-лесно ли се чисти или по-трудно от порцеланов?

# 65
Здравейте. Искам да попитам PVC умивалникът по-лесно ли се чисти или по-трудно от порцеланов?

По-трудно. Освен това се драска. Но и двете не са голям проблем. Ако обаче някой идиот си остави цигарата на него става лошо. Но пък ако си изпуснеш тежкия парфюм няма да се счупи, за разлика от порцелановия.
Имала съм и двата и като цяло ако сега трябва да избирам ще избирам по дизайн, а не по материал.

# 66
Пластмасата си променя цвета, ако е бяла мивка - пожълтява. Керамиката, ако е качествена, не би трябвало да се драска (лесно) и да си променя цвета. Устойчива е на влиянието на препарати - в мивката текат сапуни, шампоани, паста за зъби, препарати за миене, боя за коса, всякакви.

# 67
Пожълтява некачествената, говоря от опит. И никакви обичайни препарати не са страшни са пластмасовата мивка. Но ако опиташ да я измиеш с абразив ще се надраска. Или от нещо остро по невнимание. Порцеланът няма, той е едно от най-устойчивите на химикали вещества. И е твърд, ама затова пък може да се счупи.

# 68
А ако я миеш с Доместос или друг подобен препарат с белина? Или нещо с хлор, с амоняк?
Аз не бих предпочела мивка от ПВЦ, вместо керамика, освен ако не е крайно наложително (има и такива ситуации, когато просто се налага).

# 69
Каналните тръби са от ПВЦ и поемата с години всичко без да се развалят. И моята мивка в старото жилище вече 20 години не е пожълтяла. Има обаче микронадрасквания, които се виждат под лупа. Като цяло си е съвсем ОК.

# 70

Осветлението - Ел България са ми толкова китайски, че няма повече накъде. Осветителните тела за вкъщи ги купих от Орион.
Половината им каталози се дублират, така че колкото китайски са Ideal lux примерно в ЕлБългария, толкова са и в Орион😉

# 71

Половината им каталози се дублират, така че колкото китайски са Ideal lux примерно в ЕлБългария, толкова са и в Орион😉
Моите са основно на Mantra (почти сигурна съм, че в Ел Б… ги няма) и Orion.

# 72
Чудесно, радвам се за вашите лампи!
Това, че не продават тази марка в ЕлБългария, означава ли, че всичко там е по-китайско?😆

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 22:33 от Чисто луда

# 73
  • София-Младост
Големите душ пити удобнили са...имам чувствата че водата ще пада навсякъде, само не ивърху мен:) От години ползваме душ слушалка, но сега детето помоли да купим в комбинация с душ неподвижен.
Попаднах на някаква полска марка Ferro, някой с впечатления?

# 74
Ала-Бала, ползваме голяма душ-пита - не пръска настрани.
Чисто луда, явно не разбра - в Орион могат да се намерят качествени осветителни тела, затова и цитирах марки, за разлика от Ел Б…, където лъха на евтин Китай.

Общи условия

Активация на акаунт