Банята - тема 40

• 46 989
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Поискаха Ви за какъв размер плочки и какво редене?

# 181
25/75 см. са плочките.Хоризонтално редене.

# 182
Ако не Ви взимат за обръщане около врата отделна сума или за фугиране или и аз не знам вече за какво, 40 - 45 лв вече се оформя като стандартна цена.
Вие гледайте майсторът да е добър и да лепи на гребен, да си разбира от работата, а не дали лепи за 5 лв отгоре! На една стандарна масова баня, колко пък повече ще Ви излезе - 150/200 лв? А калпав майстор ще Ви струва хиляди...

# 183
Все ми се струва, че майсторите на огледа преценяват колко време ще им отнеме и си казват цена на квадрат така, че да им излезе надника... Нашия майстор направо си каза човека за цялата баня, без да смята квадрати и обръщания...

# 184
Благодаря Ви.
Много е добър майстора,може би за това ми каза и такава цена.Направил е чудесни бани.До юни месец е затрупан,обеща ми след това да започне.С тази бясна инфлация, до юни може и по-висока цена да иска,но както и да е,един път се прави баня.

# 185
  • Варна
Толкова беше и при нас - 40 право редене, 50 за на диагонал. С големи плочки сме. Това беше миналата година края, вече с тази инфлация очаквам даже да се дигне цената на труда.

Здравейте!
Предстои ми да правя баня.Знаете ли какви са цените за труд на кв.м за лепене на плочки .
Поискаха ми между 45 и 50 лв на кв.и доста ми се стори.

# 186
А като коментирате цена за поставяне на плочки това какво означава, че само това е правил майсторът ли? Защото при нас освен лепенето на плочки, майсторът прави и 100 други неща: изкърти, маза, сменя водопровод и какво ли не. Не мога да се ориентирам каква е адекватната цена за една баня от-до.

# 187
Всяко нещо си има цена и се договаря отделно.
Аз така знам...цена за лепене само, на кв.м., вървеше колкото е цената на плочките за кв.м.
Не за колко лв си ги купил, а колкото вървят среден клас плочки.
Това за ориентир го пиша...

# 188
Толкова е цената дори на калпави майстори като нашия. През сайта моят ремонт.бг

# 189
  • Sofia
Здравейте!
Предстои ми да правя баня.Знаете ли какви са цените за труд на кв.м за лепене на плочки .
Поискаха ми между 45 и 50 лв на кв.и доста ми се стори.
Тези цени по принцип малко или направо нищо не говорят и може да варират значително.

Примерно, за данни от миналата година (които вероятно вече не са актуални), за обикновено (без каквито и да е екстри) полагане на плочки - за труд 35лв. Ако са големи, със система за нивелиране и т.н.т още 30% и ето 45лв.
Ако под плочките има хидроизолация (примерно като в баня) цената е една, ако е без хидроизолация (хол, коридор), цената е друга. Ако ще се реже с резец (ръчна машина), цената е по-ниска, а ако се налага да се реже с електрическа, с диск (примерно защото плочките са релефни) цената е друга.

Изобщо не бих се очудил да има оферти между 35-45-50-60. Обаче моето наблюдение, че качеството няма нищо общо с цената!!! Някои по-възрастни плочкаджии и изпитани майстори, може да не са актуализирали своите цени - да работят добре и да не се чувстват комфортно с рязко вдигане на цените, докато по-младите и отскоро в бранша директно стъпват на по-високите цени, като нямат нито опит, нито качествени инструменти.

Наскоро чувах за много неопитен плочкаджия, който до своите 40 годишна възраст не бил работил абсолютно нищо, живеейки при "мама" станал "майстор" и започнал да лепи на 45лв преди една година. Това го пиша само за да ви е ясно, че трябва да търсите майстор с препоръки от приятели/познати, които могат да ви покажат какво е свършил при тях ИЛИ поне да направите подробен договор с какво и как трябва да свърши, за да няма изненади!

# 190
Защото при нас освен лепенето на плочки, майсторът прави и 100 други неща: изкърти, маза, сменя водопровод и какво ли не. Не мога да се ориентирам каква е адекватната цена за една баня от-до.
И при нас майсторът си прави всичко. Адекватната цена е тази, която можете да си позволите

# 191
Да, и аз клоня към горния ръб на мивката да е на около 85. Единственият минус, който се сещам е, че нещата на плота, ще са много на ниско. Иначе да, моят мъж е висок и питата ни е на 225см в момента. Новата пак на толкова ще я сложа.
с телескопична тръба ли е?
На мен ми трябва пита (грое, хансгрое примерно), която да е с термостат и да е с телескопична тръба, т.к. батерията е на 80см някъде, а питата трябва да стане на около 2м височина.
Търсих, но височината идва към 185 от пода, което не е вариант в моя случай

# 192
  • София
Няма ли по лесно да вдигнете изводите на душа ако не е късно.

# 193

Не мисля. Аз си купих Хансгрое с голяма пита, телескопичен душ, слушалка и термостатна батерия за много прилична цена, а смяната на стария душ с новия отне на главата на семейството по-малко от час с всички помощни дейности.
А дебитът е фантастичен, майната и на икономията, веднъж се живее. Като ходя някъде на хотел искрено страдам от мижавите душове в хотела, даже и да е 5*.

# 194
Ако можех, щях да вдигна на височина батерията, но не може.
Очертават се проблемно и търсенето на качествени стенни смесители.
Харесах си Grohe Euphoria Smart Control 310, но височината идва малко

Общи условия

Активация на акаунт