Банята - тема 40

• 46 390
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Пак съм аз, някой дали може да каже програма/апликация/сайт дори и платен, в който има достатъчно избор на плочки и неща за баня, за да можем да си направим като хората проекта, че тези от различните магазини се бавят супер много, пък и можеш да направиш 1-2 промени и после трябва да им доплащаш... Мерси предварително.

# 586
На нов бойлер защо вие си подменяте копчета? Гаранция нещо…
Спешно ни трябваше топла вода, а техниците щяха да дойдат най-рано след 4 дни. Мъжът ми е шемет, който изхвърля уреда и купува нов, вместо да чака гаранционно обслужване.

# 587
Някой има ли термостатична душ колона GROHE TEMPESTA COSMOPOLITAN SYSTEM 250?

Технологията за намаляване на разхода на вода ме притеснява дали няма да е просто вода с по-малко налягане. Гледам, че имат нов модел от същата серия, където вече няма тази eco екстра. Друг модел термостатична душ колона, която харесах е на Roca Victoria-T Plus. Някакви съвети или предложения за хубав душ до 500-600лв с хромирано покритие?

# 588
Аз съм с това (или някаква вариация) и съм много доволна.

https://baniamechta.com/dush-sistema-termostat-hansgrohe-crometta-e240-27271000/

# 589
Някой има ли термостатична душ колона GROHE TEMPESTA COSMOPOLITAN SYSTEM 250?

Технологията за намаляване на разхода на вода ме притеснява дали няма да е просто вода с по-малко налягане. Гледам, че имат нов модел от същата серия, където вече няма тази eco екстра. Друг модел термостатична душ колона, която харесах е на Roca Victoria-T Plus. Някакви съвети или предложения за хубав душ до 500-600лв с хромирано покритие?
Технологията е, че имат аератор, вкарват въздух и реално струята пак е сила, няма слабо налягане, но се пести вода.

# 590
Технологията е, че имат аератор, вкарват въздух и реално струята пак е сила, няма слабо налягане, но се пести вода.

Taka е, ама все пак усещ ането не е същото. Може струята да има скорост, но няма масата на многото вода, а е съвсем различно като те удари мощен поток от душа. Аз смених един икономичен италиански с нормален Хансгрое (показан по-горе) и кефът не може да се сравнява.

# 591
Благодаря за отговорите. Ще поръчам Хансгрое модела от амазон. Формата (кръгла или квадратна) на душ питата не би трябвало да играе някаква роля предполагам?

# 592
Благодаря за отговорите. Ще поръчам Хансгрое модела от амазон. Формата (кръгла или квадратна) на душ питата не би трябвало да играе някаква роля предполагам?
За мен квадратната пита е по-готина (такава ползваме), кръглата ми напомня за едновремешните комунистически душове.

# 593

Нямам представа. Термостатната батерия е еднаква, но после има различни варианти като височина на душа, пита, слушалка... Аз избрах моя защото беше с по-дълга тръба на душа от останалите, това беше важно за ММ.

# 594
Здравейте! Няма и месец, а закачалката за хавлиите, която е на интер керамик и е самозалепваща се, се отлепи.  Та, с какво да я залепя отново? Явно три големи халата й дойдоха множко.  А хич не беше евтина. За някакво лепило Мамут говорят по фейс групите. Някой опит с тези закачалки? Не ми се дупчеха плочките и всичките ми аксесоари са на тази марка и на този самозалепващ се принцип.

# 595
Интер керамик са китайци. Аз не очаквам качество от тях, та нищо чудно, че е паднала.
Продължавам да не разбирам, защо не си слагат хората стандартно закачени аксесоари в банята - нито се чупят плочки (ако са слагани правилно), нито ръждясват… 🙄

# 596
.
Продължавам да не разбирам, защо не си слагат хората стандартно закачени аксесоари в банята - нито се чупят плочки (ако са слагани правилно), нито ръждясват… 🙄

Е, ако е най-важното. Другото е, че и аксесоарите остаряват, ако не друго - писват ти или искаш нещо по-различно. Или пък не си преценил правилно какво да купиш и не са ти удобни. И тогава настава драмата - как да намериш, след н-броя години, нещо друго, на което да му съвпадат дупките със старите. Ако не съвпадат - пак дупчиш.

# 597
Мандаринка, пак не ми е обяснимо
Кой сменя само аксесоари, единици евентуално…
Аксесоарите се подменят при ремонт на банята, да си говорим сериозно.

# 598
Точно съм пред поставяне на аксесоари и се чудя дали да искам дупчене или лепене със силикон. Майсторът ме уверява,че тоя силикон бил супер як...Иначе и аз си мисля ако реша да сменям как ще нацеля дупките.

# 599
Наложи ми се да сменя поставка за тоалетна хартия - не намерих съответно такава, която да съвпада. Взех едно китайче с лепки, колкото издържи.

Здравейте! Няма и месец, а закачалката за хавлиите, която е на интер керамик и е самозалепваща се, се отлепи.  Та, с какво да я залепя отново? Явно три големи халата й дойдоха множко. 

Ако са с лепки, купи си двойнозалепваща лента на добра марка - 3М и подобни и пробвай дали ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт