Банята - тема 40

• 46 398
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Познат си беше залепил стойката за самобръсначката на плочките до огледалото. Не знам с какво, но като я махна, с лепилото паднаха гланца и оцветената част на плочката. Та си мисля, че май беше по-добре да беше пробил плочката - по-малко поражения щеше да има.

# 601
От 6  години ползвам закачалки на този принцип. Никога не падат, даже етажерката с големи бутилки шампоани.
Има видеа при снимките, да видите как се монтират. В България ги има в Айко, Еником и други магазини:
https://www.amazon.de/-/en/Vacuum-Loc%C2%AE-Toilet-Paper-Holder- … 24504&sr=8-14

# 602
Защо не ползвате силикон? Майсторът ми каза,че ако искаш да го махнеш режеш с макетно ножче.

# 603
  • Sofia
На подобен въпрос съм писал няколко пъти.
Ето това е най-здравата монтажна лента, която съм виждал:
https://bauhaus.bg/montazhna-lenta-tikso-bison-19-mm-15-m/p/20641
Тя е полупрозрачна и армирана.

С нея съм залепил много неща, които не са мръднали, включително платмасови кукички на врата, на които стоят тежки хавлии, без да са се отлепили вече близо 2 години.

# 604
На подобен въпрос съм писал няколко пъти.
Ето това е най-здравата монтажна лента, която съм виждал:
https://bauhaus.bg/montazhna-lenta-tikso-bison-19-mm-15-m/p/20641
Тя е полупрозрачна и армирана.

С нея съм залепил много неща, които не са мръднали, включително платмасови кукички на врата, на които стоят тежки хавлии, без да са се отлепили вече близо 2 години.

Благодаря много!

# 605
Може ли някой, ползващ плоските бойлери на Ariston, да сподели мнение за моделите VELIS EVO 80 EU, VELIS EVO PLUS 80 EU и VELIS WI-FI 80 EU?
В името на бойлерите има едно "80", но на практика реалният им обем за водата пише, че е 65. Та дали това стига за един нормален душ? И много ли бавно загряват? В смисъл след като един човек си вземе душ следващият много ли трябва да изчаква? Има описани параметри за загряване 2 ч. и 15 мин., но .... В едното помещение (перално) няма място за голям бойлер и май ще се наложи да се вземе такъв.
Въобще не мога да се ориентирам каква е разликата между първия и втория модел. Хайде за третия разбирам, че е wi-fi и затова и цената му е доста по-висока. Ако някой е ползвал и такъв ще съм благодарна да сподели. Това наблъскване с електроника мен лично малко ме плаши.

# 606
За Велис Ево, но 50 л. - резервен, при спиране на топлата вода при авария, профилактика и т.н. Моя позната ползва такъв от повече от 10 години, доволна е. За двама работещи, да си вземат душ преди работа, след работа и т.н. Понякога има и 3 и 4 човек, но ставащи по-късно през деня.
Това докато пуснат топлата вода, малък обем е при нея, само за резерва.

# 607
Когато съм имала бойлер е бил 50 литра. Стигат за едно експедитивно къпане без пилеене на вода. Та 65 литра трябва да са ОК, без разбира се да имаш лукса на ТЕЦ. Но с един икономичен душ ще ти стига.

# 608
Където живеем в момента има такъв от 80л, честно казано не ми стига. За бърз душ по време на профилактика е ок, но не и за постоянно решение.

# 609
За типично "женско къпане" на разглезена от ТЕЦ жена и 100 литра са малко Wink

# 610
От кои мебели за баня сте доволни......за региона около Пловдив става въпрос? Повечето са на Макена и някакви китайски!

# 611
Благодаря за отговорите относно обема на бойлера. В Пловдив, не сме били никога с ТЕЦ, пък в грдачето където се опитваме да оправим баните - ич Simple Smile. Но нещо повече за самия бойлер?

То аз питам обаче в същото време нямам много избор - този е най-плоският на пазара май. Та явно ще е той. Мисля да избегна супер многото електроника и да вземем някой от двата модела без wi fi. Никак не ми допада това нещо при бойлер. Пък и таблото е с wi-fi. Излишно ми се вижда и самият уред да има.

# 612
Привет, някой да е ползвал фирма за изработка на долен шкаф за баня от ПВЦ или от дърво и да е останал доволен?

# 613
  • София
Здравейте, идках да попитам и тук, някой дали е пазарувал плочки за под и бани от Одрин например, все срещам някакви хвалебствия, колко там е в пъти по евтино и че турските са качествени, обаче кракът ми не е стъпвал в Турция, като дойде момента има ли наистина смисъл от такава разходка, ако някой е минал по пътя, може ли да сподели снимки какво е взел, как са цените, къде се ходи, как стои въпроса с донасянето/доставка до бг....

# 614
  • София
Ако имате време и желание може да се разходите до Одрин, плочки не съм пазарувала, миналата година на връщане от Истанбул спряхме в Одрин и взехме други евтини и доста качествени неща, едното ми любимо е детски обувки естествена кожа, супер качествени и някакси самопочистващи се (ходи се в кал и какво ли още не и като се приберем няма нужда да ги мия, чудо направо Simple Smile случайно попадение Simple Smile но къде точно се ходи за плочки не зная, питайте в групата за Ордрин, може и да знаят и да Ви насочат..

Общи условия

Активация на акаунт