Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 36 987
  • 844
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, колко рапично олио да сложа в чисто зеленчуковото пюре? Не мога да давам жълтък към момента и педиатърът ми каза да слагам рапипно олио, но не уточни колко. А в местното пюре добавя ли се мазнина?

# 106
Аз от втората седмица добавям рапично олио. Ами слагах на око. Най-лесно бих го сравнила със колкото зехтин слагах на салатата толкова рапично олио на пюрето, спрямо количеството.

# 107
От опит искам да споделя, че при дете с рефлукс тиквата и сладкия картоф обострят състоянието. Съдя по моята дъщеря. И двата зеленчука предлагах в комбинация с неутрални други и съотношение 1:3. Аз давам каши, харесват се, но и малката е доста подвижна и енергична.

# 108
От опит искам да споделя, че при дете с рефлукс тиквата и сладкия картоф обострят състоянието. Съдя по моята дъщеря. И двата зеленчука предлагах в комбинация с неутрални други и съотношение 1:3. Аз давам каши, харесват се, но и малката е доста подвижна и енергична.

По ваши наблюдения кои храни действат най-благоприятно?

# 109
  • София/Севлиево
Големият син имаше рефлукс.От тиквата получи разстройство,обрив и леко зачервяване.Сладък картоф като бебе не е ял.Каши ядеше,но без добавени пюрета вътре и не е бил дебел.Даже и сега като се разболее отказва всякаква храна и яде само оризова бебешка каша на Хип.
С малкото ще видим как ще е.Днес почваме с картофа.

# 110

По ваши наблюдения кои храни действат най-благоприятно?
Просто, мога да ви споделя, кои са най-проблемните
* тиква
* кисело мляко
* грах
* понякога домат, но при по-големи бебета

# 111
BNHP, аз лично съм се средоточила около бели и зелени зеленчуци. От червените и оранжевите давам в много малко количество с другите. От плодове давам само слива на Гербер, други сезонни съм предлагала пресни. Без термична обработка.

# 112
Помагайте майчета
Днес бяхме на консултация и педиатърката отново каза, че трябва в пюрето на обяд да слагам малко изкиснато сирене и твърдо сварен жълтък  после към 28ми сутринта да започна да му давам попара със сухари и на върха на ножа краве масло а слетобед каша с малко плод вътре и след 1 седмица да започвам да слагам в пюрето пуешко, заешко, пилешко. Каза, че закасняваме с месец и половина от другите деца ( каквото и да значи). Миналата седмица в четвъртък като ходихме малкия тежеше 6кг и 800 и днес отново е толкова. Каза, че за 1седмица не можело да не качи, всичко било защото не го захранвам. Винаги като ме види ми казва " това кое дете беше? Онова което има проблем с наддаването нали?" а според мен и мъжът ми детето ни е добре на кг и според нас е рано за попари каши и меса.
Вие какво мислите???
Детето е на 6м и 1 ден

# 113
Тези всички храни не се вкарват накуп, а с интервал време и постепенно.
Колко тежи?

# 114
На 6 месеца захранването трябва да започне, главно поради нуждата от желязо за бебето. Такова в млякото няма, а запасите на бебето се изчерпват. Тоест на 6 м имате едни изследвания, които ви показват колко е голяма нуждата на бебето и ако сте ги направили, трябва да коментирате с педиатър каква схема на захранване да почнете.
Това с наддаването на кг е индивидуално, зависи от мкого фактори, височина, подвижност на бебето и тн.
Помагайте майчета
Днес бяхме на консултация и педиатърката отново каза, че трябва в пюрето на обяд да слагам малко изкиснато сирене и твърдо сварен жълтък  после към 28ми сутринта да започна да му давам попара със сухари и на върха на ножа краве масло а слетобед каша с малко плод вътре и след 1 седмица да започвам да слагам в пюрето пуешко, заешко, пилешко. Каза, че закасняваме с месец и половина от другите деца ( каквото и да значи). Миналата седмица в четвъртък като ходихме малкия тежеше 6кг и 800 и днес отново е толкова. Каза, че за 1седмица не можело да не качи, всичко било защото не го захранвам. Винаги като ме види ми казва " това кое дете беше? Онова което има проблем с наддаването нали?" а според мен и мъжът ми детето ни е добре на кг и според нас е рано за попари каши и меса.
Вие какво мислите???
Детето е на 6м и 1 ден

# 115
Да тя днес погледна резултатите и каза, че всичко е наред няма проблеми и урината му е чиста.
А пропуснах да кажа, че аз захранването го започнах на 4м.
И забравих също да кажа, че ми каза да правя това което пише в тази книжка

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 17:07 от eminkkka

# 116
Здравейте днес започнахме да се захранваме педиатъра ни каза да започнем с картофче, но не му хареса особено хапна по малко от половин лъжичка, дали да не сменя зеленчука?

# 117
По повод горните снимки- НЕ се препоръчва да смесвате плодове със зеленчуци.
Вие също не хапвате моркови с ябълки... .
Останалото е поносимо изложено.
9м за ориз е рано!
НЕ СЕ варят плодове!! дават се свежи, пюре.

# 118
Аз ям моркови с ябълки...

# 119
Попринцип ако детето е нисичко не би трябвало да е проблем, но средното тегло на бебе момче е 8кг на 6м, момиче 7кг. Според мен на 6м малко отслабват, защото вече не им е достатъчна кърмата, а още не са достатъчно захранени. Синът ми винаги е вървял едричък, дори сега е такъв, с на 6м беше 7кг. Според мен си продължавай с пюретата. Сложи малко сирене, масло, жълтък, месо, но не наведнъж. Каквато и да е мазнина всъщност не е нужно да е масло. Можеш малко сирене, но Попринцип по-добре вкарай сега бяло пилешко месо. След това аз бих вкарала пуешко, заешко, жълтък. След това бих вкарала сиренето, като приемам, че това би отнело около 1м. Вкарвай му ги бавничко, щом вече яде зеленчуци сега му дай месце за около 1седмица. После още месце пак около седмица. Следващото и жълтъка започни да редуваш ден месо и ден жълтък. Според мен тази педиатърка не е добра. Не си пасвате.

Общи условия

Активация на акаунт