Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 36 964
  • 844
  •   1
Отговори
# 720
Мами моля помагайте! С какво храните дечицата при разстройство? Моята девойка е на 1г4м, но от снощи имаме проблем. Педиатърката естествено не си вдига телефона...
Оризова вода, печени ябълки, шипки (ако намерите на пюре или чай), супа на Моро (тя е само моркови).

# 721
За разстройство - Моркови, ориз, картофи и мляко без лактоза ако държи на млякото - има такова на аптамил. Иначе вода много, и казват кисело мляко е ок, но аз не давам първите дни. Каша от бисквити с вода може (но ако са без мляко). И хляб и сирене е ОК, но без масло, зехтин и каквато и да било мазнина. Ако продължи повече е ОК бяло пилешко месо, но не и яйца.
И като се свържете с педиатърката тя ще ви препоръча пробиотик или нещо, което да помогне.

# 722
Мами моля помагайте! С какво храните дечицата при разстройство? Моята девойка е на 1г4м, но от снощи имаме проблем. Педиатърката естествено не си вдига телефона...
Храните с това,  с което обикновено храните.
Просто, давате електролити, и уточнявате, доколкото може, за каква диария става въпрос.
НЕ СЕ правят "диети" при обикновени детски диарии- само хронифицират диарията... .

# 723
  • София
При разстройство (то не че е имал особено досега), но просто избягване на разхлабващи храни (тиквички, броколи и такива) и даване на повече течности. Останалата част от храната си е същата.

# 724
Понеже сте на темата за акото! Имам въпрос, но при нас проблема е запек. И ако може някоя мама и Бърди да даде съвет как да постъпя. Бебка е на 7 месеца, от 6-тия месец се захранваме, като започнахме по препоръка на педиатър с каша ( заради наддаването), на 6 месеца беше 5400 гр. 60 см., но здрава, енергична и усмихната, не е гладна и е само на кърма. Та кашите си го хапваше с апетит, не големи количества, най-много до 50 гр е яла, после кърма. Зеленчук неиска и да вкуси, с голям зор 2-3 лажички. Плодове яде точно най-разхлабващите, но явно не ѝ действат- круша, сини сливи, ябълки. Тиква не иска. Акане на 3 дена и то с помощ ( клизма), педиатърката казва да не я чакам повече от 3 дни и ако продължи така да давам Лактулоза. Друг вариант ми казва за АМ което е разхлабващо. Та така сега незнам как да постъпя. Относно АМ си мисля, че тя въобще няма да го иска, свикнала е на кърма и веднъж бях пробвала да дам преди и го плюеше, а ако пък реши да пие така ще се отбие, а аз неискам на този етап. Мисля си да спра за 2-3 дни твърдата храна изцяло и да се нормализира стомахчето и после много бавно и по малко да давам храна, но незнам дали тези дни биха били достатъчно да се оправи. Моля, ако някои се е сблъсквал с този проблем да даде съвет.
Пие сироп Изилакс от 4-5 дена, но явно и той не дава резултат, но и много трудно пие и опитва каквото и да е. Мръщи се ,затваря уста и плюе всичко, което не ѝ харесва. Вода в минимални количества пие и то когато иска.

# 725
Каква е консистенцията на изпражненията след клизмата?

По принцип това, че не ака три дни не значи, че е  със запек. Има ли други признаци - дискомфорт, напъване?

Аз лично не бих правила клизми, още по- малко толкова често. Бих потърсила второ мнение от лекар.

# 726
Каква е консистенцията на изпражненията след клизмата?

По принцип това, че не ака три дни не значи, че е  със запек. Има ли други признаци - дискомфорт, напъване?

Аз лично не бих правила клизми, още по- малко толкова често. Бих потърсила второ мнение от лекар.
Другата седмица сме за второ мнение. Преди да направя първата клизма минах 9 дена без да ака и не искам да изживявам същия ад за втори път. Пищене, рев, болки и т.н. Втората беше в рамките на нормалното. Иначе се напъва, но само газове. Консистенцията не е твърда, а по скоро гъста каша, но предполагам самата клизма ги омекотява.

# 727
Да, 9 дни е сериозно положение.
Стискам палци да намерите бързо и адекватно разрешение на проблема!

Според мен няма да навреди няколко дни да е само на кърма. Дано помогне. За сиропите не мога нищо да кажа, не съм ползвала. Но бих спряла с кашите със сигурност или поне бих ги смесвала с разхлабващи подове/зеленчуци.

# 728
Понеже сте на темата за акото! Имам въпрос, но при нас проблема е запек. И ако може някоя мама и Бърди да даде съвет как да постъпя. Бебка е на 7 месеца, от 6-тия месец се захранваме, като започнахме по препоръка на педиатър с каша ( заради наддаването), на 6 месеца беше 5400 гр. 60 см., но здрава, енергична и усмихната, не е гладна и е само на кърма. Та кашите си го хапваше с апетит, не големи количества, най-много до 50 гр е яла, после кърма. Зеленчук неиска и да вкуси, с голям зор 2-3 лажички. Плодове яде точно най-разхлабващите, но явно не ѝ действат- круша, сини сливи, ябълки. Тиква не иска. Акане на 3 дена и то с помощ ( клизма), педиатърката казва да не я чакам повече от 3 дни и ако продължи така да давам Лактулоза. Друг вариант ми казва за АМ което е разхлабващо. Та така сега незнам как да постъпя. Относно АМ си мисля, че тя въобще няма да го иска, свикнала е на кърма и веднъж бях пробвала да дам преди и го плюеше, а ако пък реши да пие така ще се отбие, а аз неискам на този етап. Мисля си да спра за 2-3 дни твърдата храна изцяло и да се нормализира стомахчето и после много бавно и по малко да давам храна, но незнам дали тези дни биха били достатъчно да се оправи. Моля, ако някои се е сблъсквал с този проблем да даде съвет.
Пие сироп Изилакс от 4-5 дена, но явно и той не дава резултат, но и много трудно пие и опитва каквото и да е. Мръщи се ,затваря уста и плюе всичко, което не ѝ харесва. Вода в минимални количества пие и то когато иска.
Драма... Писах Ви.

# 729
Някой вземал ли е от месните пюрета на Пласмон, да сподели мнение? Мъжът ми е купил, но в състава пише , че съдържа концентриран лимонов сок....Проблем ли е това?
(Бебето е на 9 месеца)

# 730
Моето бебче не иска да яде друго. Само признава местните и рибни пюрета на Плазмон. Любимо й е конското и след него телешкото. Яде ги от 6ти месец.

# 731
Здравейте ще захранвам с к. Мляко но въпроса ми е с какво да започна? Колко % масленост да е ?

# 732
Здравейте,
Как става въвеждането на месо? Започвам с 1ч.л., но до какво количество се стига? Добре ли е да го давам 3 пъти в седмицата, редувайки го с жълтък?

# 733
Захраних и в момента давам БДС 3,6%, обикновено на Маджаров взимам.
Месото го давах 2 дни последователно защото ползвах заготовки на Гербер. После ден зеленчуково и още 2 месо и го считах за въведено. Сложих направо 1/2 от бурканчето и колко изяде.

# 734
По висока или по ниска масленост трябва да е киселото мляко?

Общи условия

Активация на акаунт