Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 082
  • 844
  •   1
Отговори
# 330
Аз не виждам проблем на овесените ядки, много ги обичам като ги сготвя на котлона с прясно малко и добавя свежи сезонни плодове. Щом нямат нищо  полезно ти никога ли не ги ядеж?
Баклвата има купища захар ето ти една рецепта

Аз примерно редовно си правя домашни торти, разнообразни, баница, бисквитки и добавям домашно кисело мляко, мъфини и всякакви такива, но и овесена каша също правя.

# 331
Аз не виждам проблем на овесените ядки, много ги обичам като ги сготвя на котлона с прясно малко и добавя свежи сезонни плодове. Щом нямат нищо  полезно ти никога ли не ги ядеж?
Баклвата има купища захар ето ти една рецепта

Аз примерно редовно си правя домашни торти, разнообразни, баница, бисквитки и добавям домашно кисело мляко, мъфини и всякакви такива, но и овесена каша също правя.
Примерно ако направя  овесени ядки със кисело мляко и плод трябва ли да се сложи във хладилника .
Или веднага като направя да му дам да закуси например.

# 332
Не съм правила със кисело мляко, но с прясно винаги го изчаквам. Аз не давам прясно плодове с кисело малко, бях чела, че предизвикват проблеми на корема и има случаи в които затлъстяването на малки деца около 4г е заради това.

# 333
Не съм правила със кисело мляко, но с прясно винаги го изчаквам. Аз не давам прясно плодове с кисело малко, бях чела, че предизвикват проблеми на корема и има случаи в които затлъстяването на малки деца около 4г е заради това.
Аз за това искам мнение как да приготвям овесените ядки на малкия на 5 ти Април навършва 17 месеца.

# 334
Аз за това искам мнение как да приготвям овесените ядки на малкия на 5 ти Април навършва 17 месеца.

Той вече си е голям, просто някоя рецепта от интернет вземи. Не мига да ти кажа моята, защото е на мултикукара и си е със специалните програми:)

# 335
  • Пловдив
Аз слагам фини овесени ядки в купа с кисело мляко и ги давам. Аз ям същото. Не е имало проблем досега, вече е на 19 месеца.

# 336
Пробвайте различни варианти и ще видите и кое се харесва на детето. Моят син ги харесва сварени с вода и вътре слагам настърган плод/намачкан банан. На този етап не може да хапва масло и сирене иначе и така бих ги дала.

# 337
Здравейте вече ядем по 125г пюре и ме интересува дали да давам АМ след толкова пюре?

# 338
  • София/Севлиево
Ели аз след пюрето давам 60 мл АМ, ама моят си е лаком и си го търси.Ако дам 190 гр пюре(имаме и няколко пъти по толкова изядено) тогава не иска АМ,но на 125 си го търси.

# 339
  • КиТ
Почнах захранването ( 6 месеца е моята госпожица) от вчера с картоф...сготвих го на пара,пасирах...добавих АМ....пъхам с лъжицата,обаче се плези и избутване извън устата, днеска го разредих повечко,ама пак същата история....Май още не готова? Ама на 6 месеца...да пробвам с тиква? Или да изчакам седмица?

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 15:39 от Pelenė

# 340
Почнах захранването ( 6 месеца е моята госпожица) от вчера с картоф...сготвих го на пара,пасирах...добавих АМ....пъхам с лъжицата,обаче се плези и избутване извън устата, днеска го разредих повечко,ама пак същата история....Май още не тогава? Ама на 6 месеца...да пробвам с тиква? Или да изчакам седмица?
Започнете с плод- ябълка/ круша и няма да имате проблеми.
То затова се и започва с плод, а не със зеленчук.
НЕ давайте тикви на бебето поне до 10-11м възраст.

Цитат
Много деца, които са захранени с плодове, отказват зеленчукови пюрета.
Нищо подобно!
Ако първо въведете зеленчук, после плод, няма ли детето пак, и по същата "логика", да откаже вече въведеният зеленчук?

Никъде и никога не съм използвал епитета "лоша майка". Така че, креативното въображение на някои, е свръх очакваното.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 15:45 от Birdie

# 341
Картофа първо е безквусен зеленчук, особено без сол и мазнина. Пасиран пък става на лепило.
Аз като една от многото лоши майка, според Birdie,започнах със тиква и други зеленчуци( морков, пащърнак, картоф, бял морков, сладък картоф). Дъщеря ми си гихапваше без проблеми и с голямо удоволствие.
Много деца, които са захранени с плодове, отказват зеленчукови пюрета. Поне покрай мен няколко майки от това се оплакаха. Захранени са децата им по старите схеми.

# 342
  • КиТ
Еми на всякъде пише да се почва със зеленчуци Thinking и по схемата на Хил тиквата я дават даже от 4м ?

# 343
Това като го чета, направо ми идва да се гръмна. То реването и баклавата са съвсем традиционни бг рецепти. А във всички  изброени изобщо, ама грам алергени не присъстват. Захарта изобщо няма да е коментирам 😁 аз бих заложила на овеса.
Здравейте мами.
Попринцип малкия яде от детската кухня десерти със овесени ядки.
Днес закупих фино смлени овесени ядки.
Въпросът ми е следния.
Как ги приготвяте със кисело мляко и със прясно мляко.
След като ги направите слагате ли ги във хладилника когато всичко е готово.
Ето такива купих от  магазин фантастико
Някоя мама дали е купувала от тях...
Много благодаря .
Малкия на 5 ти Април навършва 1 г.и 5 м.
Имам още един въпрос.
Има ли мами който вече не дават АМ на детето
Според вас трябва ли още да му давам Адаптирано мляко .
Иначе хапва от всичко .
Вече няколко месеца е на държавна кухня.
И ако трябва да продължа до кога е добре да се дава АМ.
НЕ даваме това!
Свършиха ли се всичките бг ястия, домашна торта, домашни бисквитки? рецепти няма?
Домашни кексчета, хайде "мъфин", штрудел с ябълка, домашно сладко?
Хайде баклавичка, реване... .
Колко вида домашно сладко знае Бг кухня?

# 344
Чист картоф е много безвкусен. Аз започнах с пащърнак и бял морков засега. Картофът не само че не се хареса, но и имаше реакция от него.

Общи условия

Активация на акаунт