Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 640
  • 844
  •   1
Отговори
# 450
  • София/Севлиево
Моят син се мръщи на пюретата с месо.Ако му дам от моята пържола си мляска и даже иска още, ама пюретата,особено с пиле,хич не ги харесва.Аз сол не консумирам,но дали да не му добавя малко,или чубрица-знам,че тя е заместител на солта,но пък на бебе на 6 месеца и половина не е ли рано да яде каквито и да е подправки?

# 451
Това, че пюретата са на Ганчев не ги прави автоматично лоши. Зависи от съдържанието.
Относно солта - аз не бих слагала. Синът ми е на почти 10 месеца и не добавям никаква сол. Чубрица сложих в домашните пюрета на 9 месеца . Не знам дали може по-рано.

# 452
Това, че пюретата са на Ганчев не ги прави автоматично лоши. Зависи от съдържанието.

Ами прочетох доста лоши отзиви за тях но не са зле или както ги описват..

# 453
  • Седмото небе
Аз също съм взимала инцидентно няколко различни бурканчета на Ганчев и Слънчо. Май има и други Бг марки, но не съм купувала никога. И ако може да се вярва на етикета, и на състава им ми звучаха повече от прилично. Аз опитвам всичко преди да и дам от него, те и на вкус не бяха зле. Но между другото това са едни от малкото готови неща, а сме пробвали на различни марки, които си е изяждала от-до. Като принципно имаме проблем с количествата изядена “твърда храна”, рядко стига 130-150 гр, на 1,3 г като яде 3 пъти в деня-сутрешна закуска, обяд и следобедна. Вечерята при нас е по изключение, напоследък заспива доста рано.

# 454
Здравейте. По принцип давам пюрета на хип и гербер но бебо се дърпа от тях вчера реших да взема Ганчев и толкова го хареса нямам думи и днес дадох облиза бурканчето направо..
Добре- щом е добре, не робуваме на "марки"- стига да хапва... и повечко пресни плодове... .

Цитат
Аз също съм взимала инцидентно няколко различни бурканчета на Ганчев и Слънчо. Май има и други Бг марки, но не съм купувала никога. И ако може да се вярва на етикета, и на състава им ми звучаха повече от прилично. Аз опитвам всичко преди да и дам от него, те и на вкус не бяха зле.
Бг детски храни бяха чудесни. Не мисля нещо да се е променило и днес. Не виждам причина, днес да не се предпочитат.

Цитат
До сега не съм давала плод..педиатъра казва накрая след всичко плод но ми е странно бебо ще стане на 7 месеца защо да не може да хапва плод
Разбира се че може да хапва плод- даже от 5.5м.
Нещо не е изпила сутрешното си кафенце...или е прекалила с "руската специализация"... случва се и в най-аристократичните семейства.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 17:33 от Birdie

# 455
Здравейте. По принцип давам пюрета на хип и гербер но бебо се дърпа от тях вчера реших да взема Ганчев и толкова го хареса нямам думи и днес дадох облиза бурканчето направо..
Добре- щом е добре, не робуваме на "марки"- стига да хапва... и повечко пресни плодове... .

Цитат
Аз също съм взимала инцидентно няколко различни бурканчета на Ганчев и Слънчо. Май има и други Бг марки, но не съм купувала никога. И ако може да се вярва на етикета, и на състава им ми звучаха повече от прилично. Аз опитвам всичко преди да и дам от него, те и на вкус не бяха зле.
Бг детски храни бяха чудесни. Не мисля нещо да се е променило и днес. Не виждам причина, днес да не се предпочитат.
До сега не съм давала плод..педиатъра казва накрая след всичко плод но ми е странно бебо ще стане на 7 месеца защо да не може да хапва плод

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 16:33 от Eli Queen 702083

# 456
Проблем ли е ако пюрето съдържа оризово брашно и царевично нишесте? Досега съм купувала само чисти пюрета със зеленчук и вода, но мъжът ми вчера е взел друга марка, която съдържа гореизброените неща.

# 457
Проблем ли е ако пюрето съдържа оризово брашно и царевично нишесте? Досега съм купувала само чисти пюрета със зеленчук и вода, но мъжът ми вчера е взел друга марка, която съдържа гореизброените неща.
НЕ слагайте царевични нишестета- само бебешко оризово брашно ползвайте ("каша ориз", чиста, не с рожкови и/или подобно).
Ако пюрето е детско? специално за бебета? е подходящо. НО не с "царевични нишестета" вътре... щом, и ако, ги има? ...има компромис с качеството... освен ако не се касае само за "следи".

# 458
Здравейте ако в пюрето има например (зеленчуци с ориз) а бебето не е яло ориз трябва ли да запозна с 2 3 лъжички или мога да си го давам?? 🤔🤔

# 459
Ако е в малки количества в пюрето давам. Така го захранвам с дадената храна.
Цвекло-червено в кой месец се дава. За бебета с рефлукс подходото ли е въобще?

# 460
  • Седмото небе
Твоето детенце Ели май отдавна го захранваш и мисля, че може да му дадеш колкото му се яде, щом е с вече въведени зеленчуци. Гледай обаче да е в комбинация с разхлабващи такива. Понеже макар и лесно поносим и усвоим ориза е за съжаление и запичащ. Ако е само като брашно обикновено количеството му е минимално, когато се ползва като “сгъстител”, но зависи от вида/марката/конкретното “пюре” може и да е водеща съставка-примерно ориз със зеленчуци и някакво си месо евентуално.

# 461
Твоето детенце Ели май отдавна го захранваш и мисля, че може да му дадеш колкото му се яде, щом е с вече въведени зеленчуци. Гледай обаче да е в комбинация с разхлабващи такива. Понеже макар и лесно поносим и усвоим ориза е за съжаление и запичащ.
Захранен е от началото на 5ти месец ял е морков, картоф, броколи, карфиол, грах, бял морков, пащърнак, сладък картоф, заешко, пуешко, жълтък, тиква.. Когато попитам педиатъра мога ли да давам плод, каши отговорът е още не каза ми да дам жълтъка преди плода.. Каза ми даже след жълтъка да пробвам с кисело мляко но това няма да го направя още е малък за кисело мляко... На 6 месеца и половина няма как да му дам.. Като питам някой около мен ми казват да изчакам педиатъра да ми каже кое кога

# 462
  • до най-прекрасния мъж
Скрит текст:
За 6+ вече би следвало да е на 4 капки, които са бърз поток.

не са 4 капки, съвсем различен отвор е, вече не са малки дупки:
Скрит текст:
Аз говоря за тези:

Иначе, има и такива за твърда храна:

Ние не сме стигнали още до тях и в действителност не зная какъв е отворът, но ги водят 4 капки, 6+.
NUK , NUK , NUK
Бебето ми не приема Нук. В болницата едва ядеше от него, когато се е случвало да ми оставят АМ в такова шише. Залъгалката Нук, която й бях купила, упорито я плюеше. Прие Авент веднага, затова сме с тях.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 08:49 от blue.angel

# 463
  • София
На Авент това Y образното е точно за твърда храна и пуска ужааааасно много.
Нук пробвах няколко различни...ужасни шишета са поне в нашия случай. Приема само Авент и това е.

За нишестето в някои готови пюрета - сгъстител са. А оризът принципно се води хипоалергенен и не е нужно въвеждане. Единствено аз внимавам колко често яде, че все пак е запичащ. Плодове го почнах още след 5-6 въведени зеленчука (преди жълтък и месо). Кисело мляко малко преди да навърши 7м. И досега (почти 1г7м) кисело мляко с плод и бисквити е хит.

# 464
На Авент това Y образното е точно за твърда храна и пуска ужааааасно много.
Нук пробвах няколко различни...ужасни шишета са поне в нашия случай. Приема само Авент и това е.

За нишестето в някои готови пюрета - сгъстител са. А оризът принципно се води хипоалергенен и не е нужно въвеждане. Единствено аз внимавам колко често яде, че все пак е запичащ. Плодове го почнах още след 5-6 въведени зеленчука (преди жълтък и месо). Кисело мляко малко преди да навърши 7м. И досега (почти 1г7м) кисело мляко с плод и бисквити е хит.
От кога мога да давам кисело мляко, бисквитки, каши?

Общи условия

Активация на акаунт