Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 640
  • 844
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте имаме 1 заместено ядене (на обяд пюре) от 2 месеца вече кога мога да заместя вечерно ядене бежо не иска АМ снощи му дадох пюре защото не искаше АМ

Ели, понеже много пъти писа, че не иска АМ. Изобщо не го пие ли или пие малко и спира? Напиши повече.

# 541
Здравейте имаме 1 заместено ядене (на обяд пюре) от 2 месеца вече кога мога да заместя вечерно ядене бежо не иска АМ снощи му дадох пюре защото не искаше АМ

Ели, понеже много пъти писа, че не иска АМ. Изобщо не го пие ли или пие малко и спира? Напиши повече.
изпива го само сутрин защото е гладен. Иначе се дърпа реве посинява давам пюре и си хапва и заспива..
За първи път ще давам каша трябва ли да я давам първо по 2 3 лъжички? Оризова без глутен

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 15:20 от Eli Queen 702083

# 542
  • Пловдив / София

За първи път ще давам каша трябва ли да я давам първо по 2 3 лъжички? Оризова без глутен

Каша не съм давала по 2-3 лъжички. Започнах си с порция. Винаги ги смесвах с плодово пюре, тъй като на нищо нямат вкус. Ако и ти правиш така, тъй като оризът запича, слагай разхлабващо пюре - круши, сливи.

# 543

Каша не съм давала по 2-3 лъжички. Започнах си с порция. Винаги ги смесвах с плодово пюре, тъй като на нищо нямат вкус. Ако и ти правиш така, тъй като оризът запича, слагай разхлабващо пюре - круши, сливи.
Мисля да я давам с плод защото дадох оризова с АМ и не я яде

# 544
Здравейте въведох банан какъв плод мога да давам на бебе на 7 месеца??

# 545
Здравейте въведох банан какъв плод мога да давам на бебе на 7 месеца??
Ябълка, круша и сливи.

# 546
На 7м симът ми ядеше и праскови:)

# 547
  • до най-прекрасния мъж
Аз се водя по тази таблица,  въпреки че ние сме на 9ти ден захранване и едва 3ти въведен зеленчук.
Скрит текст:

# 548
И аз се водих по същата таблица,вече детето ми е на година и три месеца,но с тази таблица ми беше много лесно.

# 549
На мен ми е малко странна. Изглежда хубава, но като цяло според мен трябва да се чака до 5-6м, но дори да не изчакаш месо на 4+ ми се вижда раничко.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Аз въвеждам първо зеленчуци, докато стигна до месото, дъщеря ми ще е станала на 6 месеца и тогава ще вкарам месото и жълтъка. Тя е почти на 5 месеца и има въведени 2 зеленчука, от вчера въвеждам 3ти. Захранвам от 10 дни.

# 551
Имам въпрос към всички рано захранили. НЕ е осъдителен, а наистина е чисто любопитство.

Каква е причината да захраните детето на 4 месеца, а не на 6 ...примерно или 5++?

# 552
  • до най-прекрасния мъж
Имам въпрос към всички рано захранили. НЕ е осъдителен, а наистина е чисто любопитство.

Каква е причината да захраните детето на 4 месеца, а не на 6 ...примерно или 5++?
Рефлукс първо и второ, пие 5х180 мл Аптамил АР и вече едва устисква 3:10-3:15 ч., не й стига и реве всеки път за още. Даже вдигнах на 190 мл на 4 от храненията, защото вече взе и да реве след хранене и да си търси още. На обедното, когато яде пюре, давам 140 мл мляко и 70мл пюре. Постепенно ще намалявам млякото за сметка на пюрето.
След 2 дни става на 5 м, захранвам от 10 дни.

# 553
  • София
При малкият имаше продължителен запек, който се повлия супер от твърда храна (след това вече не е имал, предпочетохме да пробваме по естествен начин да го оправим, отколкото с клизми/сиропи и др.), както и пиеше доста над 1л мляко за денонощие. Захранен е на 4++/4+++, на 5м замести обяд, всички останали хранения от раз. Винаги е бил по-ящен и в по-големи количества. Писала съм го и друг път, твърдата храна му влияе много по-добре от млякото. Успокои се, нахранваше се, спи спокойно по 11-12 часа вечер, направо се промени.

# 554
Аз също захраних на 5+месеца, самата таблица започва от 4+ месеца,но това не означава,че трябва да се започне тогава,аз просто следях в таблицата самата последователност,кое след кое да въвеждам.

Общи условия

Активация на акаунт