Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 640
  • 844
  •   1
Отговори
# 555
Аз захраних рано, защото старата ми педиатърка така каза. Аз млада, неопитна започнах да му давам пюренце и по едно време дойде новата ми педиатърка и като ме навика, забавих рязко и беше на няколко зеленчука 10тина зеленчука от 4м до 6м доста го бях забранила и поспрях. Със следващо ще чакам до 5+++ или 6:) при някои е наложително обаче. Племеника ми е захранен на 5 защото беше с размерите на бебе на седем и не му стигаше.

# 556
Здравейте мами.
Имам един въпрос.
Малкия е на 18 месеца .
Мога ли сутрин когато се събуди да му давам кисело мляко например със бисквитки.
Вместо Адаптирано мляко може ли да се замести и какво мляко мога да му давам.
Също така ме интересува прясното мляко
Как и колко често се дават двата вида млека.

# 557
  • Седмото небе
Танче моете момиче е на 16 м почти. Кърмена до преди месец и половина, после минахме на Ам. От скоро също и давам кисело мляко с бисквитки. Понякога сутрин, понякога и вместо вечеря, че често не иска друго. Количеството го правя на око; ако е за закуска натрошавам бисквитките в купичка, заливам с мляко и оставям да се размекнат. Ако давам вечер преди сън го правя леко разредено и давам в шише. Че понякога ако е много уморена заспива докато яде. Кисело мляко купувам всякакво като вид-опитала е вече краве, козе, овче и биволско. Ние ги харесваме, исках тя също да опита и май не прави разлика, не е имала претенции, всичко хапва.
Прясно мляко самостоятелно не съм давала още и не знам от кога е удачно като самостоятелна напитка. Иначе в печива и други храни вече го е консумирала.

# 558
Момичета, защо има млечна и безмлечна каша? Кой вид се избира за първа каша?

# 559
  • Terra incognita
Безмлечна. Или ако искаш млечна, направи я с млякото, което пие бебето. Млякото в някои каши е различно и не е адаптирано.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 22:37 от VickyTaylor

# 560
Безмлечна. Или ако искаш млечна, направи я с млякото, което пие бебето. Млякото в някои каши е различно.
Благодаря Вики!

# 561
Тези от кога могат да се дават??

# 562
  • София
Аз ги давам от 6м. Добавях към кашите, а после към кисело мляко. Към 8м като се научи да ги смучи почнах само тях.

# 563
Аз ги давам от 6м. Добавях към кашите, а после към кисело мляко. Към 8м като се научи да ги смучи почнах само тях.
Бебо е на 7 месеца и днес му дадох с лъжичка много му хареса...

# 564
  • Седмото небе
Паучовете давам от 7-8 месец като добавка или самостоятелно с лъжичка и много харесван продукт у нас. Къде защото са шарени, къде защото явно са и вкусни и забавни за ядене. Също давах с каши и после самостоятелно. За добавка към кисело мляко не съм се сещала, ще пробвам. Купувала съм много и различни видове, но най-много се харесват тези от Дм(особено този с диня и картинка фламинго, на Лидл Лупилу и на Холе-от техните има и смесени плодово зеленчукови, даже и със спанак. Шведските Семпер даже предлагат две-три готови ястия в пауч, два вида готови зеленчукови каши и няколко варианта плодово-зърнени безмлечни. За мен този тип продукти са много удобни за предлагане на разнообразие за моето злоядо и ядящи малки количества храна детенце. Винаги имаме по няколко вида у дома и в чантата за разходка са заредени поне 2 бр към чашата с вода.

# 565
Тези от кога могат да се дават??
То на продукта си пише от 6 ти месец

# 566
Може да се дава към кашата когато си въвела плодовете, иначе за смучене от 8м, защото тогава би могъл да го яде😃

# 567
Вече имаме въведени 3 плода..

# 568
Малко странен въпрос, но гледам племеника ми, майката не може да говори, имам само инструкции да купя каша, имаше страшно малко в магазина на слънчо, хумана и тьопфер една, но тази на тьопфер беше от запичащите, а на слънчо не ми харесаха и купих хумана, но се чудя дали са хубави. Някъде май бях чувала, че не са, но може и да бъркам марката. Извинявам се от сто кладенеца наливах вода, но кмате ли отзив за хумана каша елда?

# 569
  • София
А какво не ти харесаха на Слънчо?

Общи условия

Активация на акаунт