Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 640
  • 844
  •   1
Отговори
# 570
Аз нямам забележки към кашите на Хумана. И на двете си деца давам основно тях и Хип. Слънчо съм давала след годинката, защото са със сухо мляко и имат добавена захар. Освен това и те са ок. Децата ги харесват .

# 571
Благодаря ви! Малкия още не е ял пълномаслено мляко, а кашата на слънчо или поне тези които ставаха за него имаха такова. На хумана купих елда, на хип ми се вижда по-хубава, но сега опитвам и все едно ям пасирана елда, доста истинско беше. Не знам, различна е пр хип, той яде главно на хип и тьопфер. Опитвал е и плазмон.

# 572
  • Седмото небе
Кашите на Хумана са доста вкусни, даже и безмлечните. Иначе оризовата млечна ми беше на аромат поне доста сладникава, елдата с мляко беше страхотна. Но аз харесвам най-много Холе и Дм с три зърна. На Хип не съм им фен на нищо. От Ганчев и Слънчо съм взимала само безмлечни, нямам забележки.
Сега вече когато и давам и Ам вместо кърма, когато искам кашата да е млечна си слагам от нейното си мляко, и затова купувам чисти или плодови, е то при тях плода е по-скоро само като аромат, но за разнообразие стават.
Танче, а за твоето момче и за закуска с кисело мляко сутрин ти препоръчвам мюсли на Холе-има за след 6ти и 10ти месец, първите са по-ситни и с различен вкус, вторите са по-едрички парченца. Като нещо различно от мляко с бисквитки. Спокойно си стават страхотно и с кисело мляко на стайна температура, не им е нужна топла течност като мляко или вода. Получава се като гъст млечен крем. Ако не ги откриеш мога да ги покажа.

# 573
Кашите на Хумана са доста вкусни, даже и безмлечните. Иначе оризовата млечна ми беше на аромат поне доста сладникава, елдата с мляко беше страхотна. Но аз харесвам най-много Холе и Дм с три зърна. На Хип не съм им фен на нищо. От Ганчев и Слънчо съм взимала само безмлечни, нямам забележки.
Сега вече когато и давам и Ам вместо кърма, когато искам кашата да е млечна си слагам от нейното си мляко, и затова купувам чисти или плодови, е то при тях плода е по-скоро само като аромат, но за разнообразие стават.
Танче, а за твоето момче и за закуска с кисело мляко сутрин ти препоръчвам мюсли на Холе-има за след 6ти и 10ти месец, първите са по-ситни и с различен вкус, вторите са по-едрички парченца. Като нещо различно от мляко с бисквитки. Спокойно си стават страхотно и с кисело мляко на стайна температура, не им е нужна топла течност като мляко или вода. Получава се като гъст млечен крем. Ако не ги откриеш мога да ги покажа.
За това ли става въпрос

# 574
  • Седмото небе
Да. И тези са другите:

И двата вида са вкусни, но имай предвид че се срещат в кутии с различни картинки отвън. Тези, които ти си намерила са доста фини, другите с плодовете или корнфлейкс са по-едри Hands V

# 575
Малко странен въпрос, но гледам племеника ми, майката не може да говори, имам само инструкции да купя каша, имаше страшно малко в магазина на слънчо, хумана и тьопфер една, но тази на тьопфер беше от запичащите, а на слънчо не ми харесаха и купих хумана, но се чудя дали са хубави. Някъде май бях чувала, че не са, но може и да бъркам марката. Извинявам се от сто кладенеца наливах вода, но кмате ли отзив за хумана каша елда?

Давам я на бебока с АМ и малко плодово пюре. Хубава е кашата.Simple Smile))

# 576
Момичета, заради анемия при бебето и отказ да се храни със АМ , трябва да започна да го храня/захранвам с безмлечна каша от Елда, защото само тя съдържа желязо. От това което открих за 4+ безмлечна каша с Елда, единствено Хумана имат такава и на етикета пише че съдържа желязо. Въпросът ми е дали има и на други производители такъв вариант? Няма как да започна и първо с Ориз, както се препоръчва защото той не съдържа желязо в безмлечният вариант а и запича, което при нас също трябва да съобразим.

# 577
Момичета, заради анемия при бебето и отказ да се храни със АМ , трябва да започна да го храня/захранвам с безмлечна каша от Елда, защото само тя съдържа желязо. От това което открих за 4+ безмлечна каша с Елда, единствено Хумана имат такава и на етикета пише че съдържа желязо. Въпросът ми е дали има и на други производители такъв вариант? Няма как да започна и първо с Ориз, както се препоръчва защото той не съдържа желязо в безмлечният вариант а и запича, което при нас също трябва да съобразим.
Слънчо имат безмлечна каша само от елда. Може да включите и просо, то е без глутен и също е богато на желязо.

# 578
  • Седмото небе
Мисля, че обаче безмлечната Хумана Елда се намира много трудно, дали не са я спрели вече не знам. Миналата година я откривах със зор...
Коригирам се почти веднага-излиза налична в Ремедиум и Би фит, явно е било нещо временно тогава...
Според мен (и ако е вариант разбира се) мисля, че може да пробвате да му я правите първо чиста, а после и с Ам... А дали има вариант бебетата в даден момент да не харесват вкуса на конкретно Ам и ако им се смени да започнат пак да пият?
Мен за запек не ме питай само, че колко патих... Но той явно се дължеше на друго и аз не знам какво, с тази каша или която и да е, проблем не сме имали. Те даже и особено млечната направена с по-топла водичка даже действаха по-скоро разхлабващо. Но аз до края на 1та година я хранех на 90% с разхлабващи храни. И досега почти 4 месеца по-късно наблягам на тях, но не толкова. Явно си трябваше време на малкото коремче да израсте проблема. А и включеното Ам мляко вече втори месец и действа много благоприятно, та явно се балансират нещата.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 22:11 от * SUPERMAMА *

# 579
Мисля, че обаче безмлечната Хумана Елда се намира много трудно, дали не са я спрели вече не знам. Миналата година я откривах със зор...
Видях че в онлайн аптека Гален още я имат. Вие имахте ли проблеми с нея като запек ...

# 580
Видях че в онлайн аптека Гален още я имат. Вие имахте ли проблеми с нея като запек ...
В ДМ също я има и май там е най-изгодна като цена.

# 581
Пробвах да му сменя АМ, но пак отказва. Мисля че анемията при него се дължи на недостатъчно количество прием на АМ. Захранено е само с 4 зеленчука и днес дадох направо пуйка пак заради желязото да яде месо.

# 582
Скрит текст:
[/img]
Да. И тези са другите:

И двата вида са вкусни, но имай предвид че се срещат в кутии с различни картинки отвън. Тези, които ти си намерила са доста фини, другите с плодовете или корнфлейкс са по-едри Hands V
Тази вечер бяхме във магазин фантастико и видях това мюсли със Ябълки и круши.
Задължително ли трябва да се прави със АМ от същата фирма или може да се прави и със мляко на хип комбиотик 3.
И какво вие вашето мнение.
Как точно да приготвям.
Много благодаря

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 12:47 от Не се сърди, човече

# 583
И аз търсих въобще елда, но на фона на 2те други марки избрах на Хумана. Няма я навсякъде, но поръчахме в кварталната аптека и я доставиха. Иначе не я предлагат, но като няма нещо налично съдействат. Може да пробвате и така.

# 584
  • Седмото небе
Това не съм го взимала и нямам идея как се получава... А за Ам мисля може да ползваш всякакво-каквото си пие детенцето в момента. Пробвай малко количество накисни и в кисело мляко. Сигурно и с прясно би се получило.
Аз сега се сетих да ви питам за някоя идея. Пробвах няколко пъти, но моята злояда хулиганка не иска да близне чисто кисело мляко. Явно повече и допада да е подсладено с нещо. С бисквити има малък успех, от плодовете само с банан съм пробвала и не беше очарована. Дайте моля идеи за алтернативи на бялата захар и меда. Дали по мъничко тъмна захар като Демерара или Мусковадо е приемлив вариант? Или кокосова?Или някакъв натурален подслаждащ сироп дали има? Иска ми се лека полека да я откажа от Ам, макар че пие такова от скоро, но явно много и харесва. Ще започна да правя домашно кисело мляко, че лятото много го “харча” и искам да и давам само такова. Сухото от кутия бих искала да го разкарам възможно най-бързо...

Общи условия

Активация на акаунт