Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 640
  • 844
  •   1
Отговори
# 615
Преди годинката беше, когато дадох спанак. Много обича спанак с кус кус и сирене или спанак с ориз. Имаше период, в който изяждаше огромни порции, а тя е злояда Grinning Направо ми взимаше лъжицата от ръцете.

# 616
кога дадохте боровинки?

# 617
Ак не давате каши какво давате следобяд, когато зпаочнете да го замествате?
и кога може да се дава сготвен ориз примерни а не каша?

# 618
  • София
Спанак, лапад, коприва на 7 месеца. Също доста злоядо, но спанак много харесва.

# 619
И аз ги дадох на 7м. Поне спанака. Копривата дадох преди да навърши годинка, защото тогава излезна за първи път.

От както може да ги дъвче 8м давам ориз не каша.

Вместо каша давам мъфини и всякакви такива неща комбинация с плод🥰

# 620
На 8м цял ориз ли? Пробвах с пюре със зрънца цял ориз и не миже да ги дъвче. Сега излиза първи зъб.

# 621
  • София
Според мен дъвченето няма връзка със зъбите.
Аз често го храня с парчета и момчето дъвче от преди зъбите.

# 622
  • Пловдив
Тези без зъби, дъвчат с венеца. Не е проблем. На нашата първият зъб и излезе на 10 месеца, преди това си дъвчеше домашни бебешки бисквити и палачинки с венеца.

# 623
Бебешките бисквити го пробвах, но по скоро ги прави на пихтия и половината са извън устата. Разтапя ги с лиги направо. Палачинки кога мога да давам. Мъфини и подобни. Кога следва да се дава по не смляна храна. Банан сам да яде кога става. Мен ме е страх да не се задави към този момент.

# 624
  • Седмото небе
Месеци и време няма, пробваш и сама виждаш кога детето е готово и се справя. Първите пъти може да е малко стресиращо, но се свиква. Винаги съм нащрек когато и давам нещо на парчета и имаме чаша с вода наблизо. Няколко пъти ме е стряскала, но общо взето никакви сериозни драми не сме имали поне ние. Но се убедих че много деца се кефят и да ядат храна на парчета, и да се хранят сами. Даването само на лъжичка и то все пюрирани храни от мама до много късна възраст си е грешка на мама по мое мнение.
А като няма зъбки естествено че това е начина, мачкане с венците и разтапяне със слюнка. От ензимите в нея голяма част от храната се разтваря още в устата.

# 625
  • София
Децата, захранени по ЗВБ са на парчета от самото начало. Аз банан му дадох да смуче, когато беше на 5 месеца. Още не беше опитвал пюре. Ти решаваш кога да започнеш да предлагаш.

# 626
кога дадохте боровинки?
Малкия е на 1 г.и 6м.
Скоро дадох пюре във което има боровинки

# 627
За следобедно хранене давам фини овесени ядки с някакъв плод.
  Малката е на почти 8м.и от миналата седмица и давам банан като аз отчупвам малки парченца и няма никакъв проблем.

# 628
Каква е разликата между кашите лека нощ и обикновените каши?

# 629
Здравейте, мами!
Нещо не ми е ясно все още...
В седмицата, в която въвеждам жълтък /през ден 3х1/4 ще давам/, мога ли да въвеждам нов зеленчук? Колко приема на жълтък трябва да има, за да се счита за въведен и мога ли на следващата седмица да започна месото, или трябва да изчакам 2 седмици?
Бебчо е на 6м., захранен от 5+, изяжда около 100 гр. зеленчуково пюре, след което се кърмим.
Колко време трябва да изчакам, за да включа някой плод - банан/авокадо/?

Общи условия

Активация на акаунт