Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 640
  • 844
  •   1
Отговори
# 630
Каква е разликата между кашите лека нощ и обикновените каши?
Никаква- маркетингови трикове...

# 631
Как вкарвате глутена вие. 1 месец по седмица за всяко зърно ли? Без да се вкарва нищо ново? Четох, четох и накрая реших да го вкарам. А и снощи правих опит за безглутенов хляб и не се получи.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 12:01 от Петя Танева 604618

# 632
За глутена,направо добавих един сухар в обяда й, след което изчаках един ден,и след това изобщо не съм се съобразявала.

# 633
  • София
Един ден го нахраних с овесени ядки, след два дни яде хляб. И вече също спрях да се съобразявам. Яде и хляб и сухари и най-различни брашна. И нови продукти си добавям постоянно.
След жълтъка няколко дни чаках за пилешко месо, а банан и авокадо са му от първите храни.

# 634
  • София
Не съм вкарвала по схема. Гледах просто да има глутен някакъв всеки ден. Дали ще е в закуска, в обяд все тая.

# 635
Аз пак с въпрос относно яйцата. Как и кога въведохте цяло яйце или белтък? В печиво или по някаква друга схема?

# 636
Белтък въведох като стана на 1 година и преди задължителната ваксина на 1година и 1месец. Така ме посъветва Педиатъра

# 637
Момичета, бебето има две хранения едното със пюре зеленчуци/месо а другото със безмлечна каша. Понеже отказва АМ, мога ли още едно хранене да заменя с пюре? Захранвам го от 1 месец и незнам дали не е рано да заменя още едно от храненията?

# 638
Много е рано.
Посъветвайте се с педиатър.
Пробвайте да смените млякото, ако смятате че не е просто фаза, а нещо не допада на детето.

# 639
Много е рано.
Посъветвайте се с педиатър.
Пробвайте да смените млякото, ако смятате че не е просто фаза, а нещо не допада на детето.
Не е от марката АМ. Пробвахме и с други АМ. Не е и фаза, защото е така от два месеца. Какво може да се случи? Кога най-рано мога да заменя още едно хранене?

# 640
  • София
На колко месеца е детенцето? Щом от два месеца отказва АМ, а го захранвате от един, с какво се хранеше през месеца преди захранването?

# 641
Щом захранвате от месец,не може да му замествате общо три хранения,основната му храна до навършване на една година трябва да е мляко(кърма,АМ или кисело мляко),но да е мляко.

# 642
Здравейте,
Захранването с риба за всеки вид по отделно ли се прави? Или един път, ако съм захранила с риба, другите мога да ги давам директно?

# 643
Благодаря ви! На 6 месеца е бебето. И аз сега прочетох статия от един педиатър, че до 1 година се заместват само 2 хранения. Като дори и при тях остава АМ. Ако бебето не иска АМ след пюрето, да се дава преди пюрето та дори само 50-60 мл. да изяжда. Ще пробвам и този начин. Но при останалите 4 хранения бебето изяжда по 90-120 мл, последните със много зор.

# 644
Здравейте,
Захранването с риба за всеки вид по отделно ли се прави? Или един път, ако съм захранила с риба, другите мога да ги давам директно?
Аз давах 2 дни първата риба (треска, сьомга и хек). После вече само по веднъж, но като нов продукт (без да давам нещо ново следващите дни).

Общи условия

Активация на акаунт