Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 36 977
  • 844
  •   1
Отговори
# 690
Карфиола и броколито ги давам в комбинация с картоф, морков и праз.

# 691
Карфиол и броколи с картофи - те са газообразуващи и ако изяде много може да е неприятно.
Иначе според мен готвене в къщи или купуване на пюрета няма голяма разлика в крайна сметка. Важно е да няма напрежение. Много са малки в началото и това, че не са харесали нещо може след една седмица да се промени.

# 692
Карфиол и броколи с картофи - те са газообразуващи и ако изяде много може да е неприятно.
Иначе според мен готвене в къщи или купуване на пюрета няма голяма разлика в крайна сметка. Важно е да няма напрежение. Много са малки в началото и това, че не са харесали нещо може след една седмица да се промени.
Имах предвид, че поотделно ги комбинирам с картоф и морков. В едно пюре не бих.

# 693
Здравейте момичета,

Взех заготовка пилешко месо за захранване, но идея си нямам, колко да сложа в зеленчуковото пюре..

Мога ли с тази заготовка да направя пилешки кюфтенца примерно или изобщо нещо различно от пюре?

Сигурно ви звучи тъп въпрос, ама наистина не знам ....

Ако се сещате и за рецепта със заготовката - ще е много мило 🌹😂

# 694
Здравейте,
Може ли малко помощ, че нещо се обърках...
От една седмица давам жълтък през ден по 1/4, тоест вече е ял 4 пъти. Мога ли да го считам за въведен?
Продължавам още една седмица през ден по 1/4, като от неделя започвам месо. Третата седмица по 1/3 пак през ден ли се дава жълтък и как да продължа нататък - с 1/2?
Дали съм се ориентирала правилно с въвеждането на месото - 1 ч.л. първи ден, 2 ч.л. втори ден и 3 ч.л. трети ден /през ден, редувайки го с жълтък/ + 1 чист зеленчуков ден. Така с всяко месо ли се процедира?
В седмиците, които въвеждам месата, нищо друго ли не мога да въвеждам?
Бебо е на 6++, захранен от 5+
След пюрето го кърмя.

Благодаря!

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 12:56 от Pischi

# 695
На колко месечна възраст въведохте пюре, съдържащо домат?

# 696
  • София/Севлиево
Мислех след 1 година,но преди седмица не съм догледала и съм дала два пъти(7 месеца и половина).За сега ще го спра.Лично аз имам алергия към домати и това още повече ме притесни.

# 697
Аз съм и давала да опитва домат на около 10-11 месеца( да си близне), но го въведох на година и 1 месец.

# 698
  • София
Добър вечер!
Идвам с много интересни новини, поне за мен
Понеже захранвам вече от 1седмица горе долу, въвела съм картоф, морков, тиквичка, батат и преди 3дни се подсече ужадно много до кръв... Мазах го с Бепантен и вчера като го къпахме стана нещо интересно.... При забелването, стана отраз!От промяната в урината ли е или..... Навършени 6м

# 699
За много кратък период сте въвели много неща според мен и тотално му се е раздразнил стомаха на детето.
Аз въвеждах така:
1 ден-половин чаена лъжичка
2-ден 2-3 лъжички
3-ден 5-6
4ден- си го водя въведено
5ден-въвеждам нов зеленчук
Добър вечер!
Идвам с много интересни новини, поне за мен
Понеже захранвам вече от 1седмица горе долу, въвела съм картоф, морков, тиквичка, батат и преди 3дни се подсече ужадно много до кръв... Мазах го с Бепантен и вчера като го къпахме стана нещо интересно.... При забелването, стана отраз!От промяната в урината ли е или..... Навършени 6м

# 700
  • София
1 зеленчук - 2 дни

# 701
Много е бързо 2 дни за зеленчук.

# 702
В началото съм въвеждала нов зеленчук по цяла седмица, чак месец след началото на захранването почнах по 3-4 дни на нова храна и то при нискоалергенни храни.

# 703
  • София
Домат въведох в 8м. Не е любим и до сега (1г8м).

# 704
Здравейте за първи рожден ден мога ли да давам торта ако да каква?

Общи условия

Активация на акаунт