Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 77

 • 43 719
 • 1 571
 •   1
Отговори

Анкета

Какво цените най- много на текущото си работно място?

Опции:

# 45
 • Мнения: 9 727
За кол център може и да не е с английски, ако просто иска да започне нещо. Например емаг, мобилните оператори, банките. Английският ще е плюс. Но и заплащането ще е доста ниско. Не знам дали си струва нервите, но ако може да успива вбесени клиенти - все е начало.

# 46
 • София
 • Мнения: 22 649
Защо не пробваш в банка? Маркетингът е икономическа специалност,  така че може да те вземат. Работата не е много привлекателна, ще се разправяш с клиенти,  но пък, ако си над нещата, може да ти е ок. Освен това ще си в офис, с прилично работно време и осигуровки според КТ.

# 47
 • Марс
 • Мнения: 410
Call център е страхотно начало. За бъдещи позиции поне ще си развила корпоративна комуникация, език и някой и друг контакт. Програмирането ако не ти се отдава - няма да стане, иска си определено мислене.

ПП . Така и не разбрах с какво образование си.

# 48
 • Бургас
 • Мнения: 5 616
Аз на твое място за дупката в CVто бих написала, че съм помагала в семейния бизнес на роднини. Търговия или нещо друго измисли. Заради ковид кризата сте затворили и сега си търсиш работа.

# 49
 • Мнения: 3 245
Не знам какви са заплатите в банките в София, но извън столицата по-добре платени са в Call center  Simple Smile Преки лични наблюдения - за банка стартово 800 лв, за Call center 1000 -1200 в зависимост от тима.
В редови банков клон кой знае колко не може да се израстне, а таргетите са жестоки.
Друго предложение от мен - магазините на мобилните оператори, там реално има възможност за израстване в мениджърските позиции, корпоративни клиенти и тн..

# 50
 • Мнения: 395
Маркетинг и управление - бакалавърска степен.
Към Академията в Свищом имам и изкарано обучение на английски, за което имам сертификат.

Call център е страхотно начало. За бъдещи позиции поне ще си развила корпоративна комуникация, език и някой и друг контакт. Програмирането ако не ти се отдава - няма да стане, иска си определено мислене.

ПП . Така и не разбрах с какво образование си.

# 51
 • София
 • Мнения: 2 525
Наблюденията ми са, че много офиси на банки се закриха. Все повече се дигитализират.

# 52
 • София
 • Мнения: 4 461
Това е породено по- скоро от сливания на банки. Но кариера в банковата сфера от позиции обслужване на клиенти не съм забелязала някой да е направил. Сигурно има изключения, но са малко. Заплащането е ниско и в София.

# 53
 • Мнения: 650
Аз на твое място за дупката в CVто бих написала, че съм помагала в семейния бизнес на роднини. Търговия или нещо друго измисли. Заради ковид кризата сте затворили и сега си търсиш работа.
Точно. За този период напиши, че си работила някаква административна работа в "семейната фирма", която сега вече е затворена поради някаква причина. Никой няма да любопитства повече.

# 54
 • София
 • Мнения: 343
Заплатите на фронт офис в банките са обидно ниски и в София. Не те съветвам даже да го мислиш. Ще те гърбят като магаре, а в Лидъл взимат повече / от опит /. Единствен плюс, че   със сигурност получаваш стотинките и осигуровките са реални. Във времената на хоум офис, огледай и обяви даващи такава възможност. Мислела ли си в някое издателство или списание? Напиши едно добро мотивационно писмо, както беше споменато по-горе. Жалко е, че образован човек е без работа. Не се надценявай, за високи позиции, без опит, но и не прави грешката да започваш “каквото дойде”. На интервю посочи силните си страни, а не недостатъците. В подобна ситуация съм и аз, с тази разлика, че тъпча на едно и също място и няма израстване.

# 55
 • София
 • Мнения: 6 219
Според мен проблемът е, че понеже си кандидатствала за неподходящи позиции, доста си се подценила сама себе си. Това с чашите си е опит за предприемачество и може да бъде продадено като умение - защото ти си придобила опит някакъв. Вече наистина зависи на колко години си, защото това, което върви на 25, на 30 вече не за съжаление.

Моята препоръка е да разгледаш как са нещата в Русе, макар че не ти е това желанието - но като първа стъпка заради опита. В София трудно ще намериш място със заплата достатъчна, за да покрие наем и сметки. Особено с вдигането на цените през последните няколко месеца. А имаш нужда да започнеш отнакъде.

НПО не е мисия невъзможна - копирайтинг, обща администрация, дигитален маркетинг… но това са неща, които най-често се вършат от доброволци и стажанти с доста слабо заплащане. Т.е. докато стигнеш до позиция с нормално заплащане има път. Дава чудесни възможности за развитие, но след време.

Всичко е възможно, но най-първото нещо е да решиш какво ще правиш и да караш в една посока. Този хаос, който демонстрираш в главата си, не е продаваем. И винаги ще ти пречи да продадеш уменията си, ако не го подредиш.

Дано сме полезни в темата.

# 56
 • Мнения: 212
violet318, вероятно ще повторя част от нещата, написани по-горе, но ето и моето мнение:

1. Подходът ти изглежда твърде хаотичен, т.е. кандидатстваш за почти всичко, което ти попадне - така и да се промъкнеш до някое интервю, шансовете ти за успех не са високи, тъй като не би могла да се подготвиш добре за всяка възможна сфера. Бих ти препоръчал да избереш 2-3 такива, като концентрираш времето и усилията си в тях.

2. Ако е възможно, адаптирай CV-то си към позицията, за която кандидатстваш, като откроиш детайлите, които са от значение за нея. Изпращай го заедно с мотивационно писмо - дори и да не помогне (т.е. да не го прочетат), във всеки случай няма да навреди.

3. Избягвай фронт офисите на банките - натоварването е голямо дори за човек в опит в сектора, какъвто ти нямаш. Освен това, дигитализацията в него тепърва ще набира скорост, съответно не знаеш кога ще закрият клона.

4. Ориентирай се към по-големи компании - там специализацията на служителите е по-ясно изразена (рядко някой е в ролята на многоръкия Шива) и за човек без релевантен опит ще е по-лесно да се пребори за джуниър позиция.

Успех!

# 57
 • Мнения: 567
violet318,  ако искаш да се занимаваш с технологии, защо не пробваш курс по дигитален маркетинг?
 Ако английският го владееш на добро ниво, не виждам причина да не кандидатстваш в кол център или в някоя международна компания на позиция, неизискваща специфични умения.  

Можеш да развиеш уменията си по английски, онлайн, с нейтив, на ниска цена. Просто потърси в нета. Можеш да намериш евтин учител от Англия или САЩ , онлайн. Взимат много по-евтино отколкото тук в БГ.
Вместо дупка в Сивито, както вече са те посъветвали, напиши, че си имала частен бизнес.

Сивито е много, много важно как ще бъде оформено. Какви ключови умения ще напишеш, подходящи за позицията. Тоест ти така трябва да оформиш сивито си, че да ги наведеш на мисълта, че си точния човек за тях.  Ако не можеш сама, по-добре се обърни към човек, който се занимава с тези неща. Той може да те подготви и как да отговаряш на въпросите на интервюто.

# 58
 • София
 • Мнения: 2 495
Аз тези четири години не бих ги оставила като дупка, а бих ги описала като развиване на собствен бизнес, предприемаческа дейност, от този род.
Съветвам те да сложиш един филтър в джобс на изцяло дистанционна работа + ключови думи back office или junior, да не се ограничаваш по местоживеене и да разгледаш.
Виж това:
https://www.jobs.bg/job/6110087

# 59
 • Мнения: 8 518
Аз забелязах и друго. Освен хаосът в кандидатстването, има и едно сериозно подценяване на позициите. Project manager например. Аз съм водила три големи проекта и съм участвала в безброй други и пак не се смятам за project manager и не кандидатствам за такива обяви. Това е сериозна работа. Тя не е просто "да организираш нещо". Там си има методологии по които се водят проектите, технология на проектния мениджмънт. Човек без опит е просто абсурдно да бъде нает на такава позиция по обява.
Имаш продаваеми умения, но трябва да ги систематизираш и да ги сравняваш с изискванията на обявите. Да не покриваш едно изискване е допустимо. Но да не покриваш всички основни изисквания е безсмислено.
Днес кандидатстваш за project manager. Утре тази компания ще пусне обява, за която си подходяща, но ако пак кандидатстваш, няма да те извикат. Защото ще останат с впечатление, че идея си нямаш какво искаш, а само си пращаш CV-то за всяка тяхна обява. Това не прави добро впечатление.
Трябва да си фокусирана и последователна. Направи си профил в LinkedIn, ако нямаш. Следи обявите там и се свързвай с човека, който е публикувал обявата, ако има такава възможност. Това помага да се открои кандидатурата ти.
Проблемът не е дупката. Проблемът е, че ти си вършила нещо, спряла си и сега, 4 години по-късно искаш да започнеш от съвсем различно ниво, в съвсем различна посока.
Моят съвет, насочи се натам, където си спряла. И в хотел да започнеш, ще е по-лесно и ще ти е по-полезно, отколкото да продължаваш с това, което правиш.
А ако искаш да пробваш програмиране, моят съвет е да кандидатстваш за някоя от академиите в по-големите IT компании. Така шансът да получиш работа, след като минеш обучението, е доста по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт