Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 77

 • 46 052
 • 1 571
 •   1
Отговори

Анкета

Какво цените най- много на текущото си работно място?

Опции:

# 1 560
 • София
 • Мнения: 17 335
Така трябва да се подхожда. Аз си търся друго, да.
Затова отворих скоба - да не се подхлъзват хората с много  обучения и втурване по ненужни задачи. Всичко с мярка Simple Smile

Khufu, разбира се, няма нищо ненормално. И според мен това е начинът. Можешда покажеш някакви качества, разбира се, не да се стискаш сакън, да не се минеш, но някакво раздаване и подготвяне едва ли не за "голямото повишение"- твърдо не.

# 1 561
 • Мнения: X
Изписахме 105 страници, не сме ли за нова тема?

# 1 562
 • София
 • Мнения: 17 335
Да, имате ли предложения за анкета Simple Smile

# 1 563
 • Мнения: X
Накой преди мен беше предложил “дали правим често овъртайм и плаща ли се”

Предлагам и “предложиха ли ви увелчение заради високата инфлация”

Или “върнахте ли се в офиса с падането на мерките”

# 1 564
 • Мнения: X
Отворете нова тема, ако трябва, но се надявах да получа някакъв съвет и по последното ми запитване, защото откровено казано напоследък особено ми натежа до степен вече допуснах емоционално… Що се отнася до обученията, ако може някой да ми плаща, за да уча, бих била най-щастлива. Това не са отговорности, а инвестиране в себеразвитие. На предишна работа нито имахме обучения, нито достъп до ресурси, само работа и още табота, и като ни накараха задължително да участваме на едно убийствено скучно обучение за правене на презентации, колкото да отбият номера, буквално ми се ревеше. Иначе е ясно че повишения не стават с повече работене или повече учене. Въпросът е да стимулират интересите ти, а не да ги игнорират или задушават.

# 1 565
 • Мнения: 7 477
тия анкети само пречат и заемат място от тел
сложете го като въпрос и всеки да отговаря в темата, ако иска
на мен ми е по-интересно Sherilyn, Кечър и забравения профил какво работят Simple Smile

# 1 566
 • Мнения: X
Аз съм business data analyst.

Zabeaven profil, честно да ти кажа аз записах и магистратура. С бакалавър съм само, нищо общо с това, което работя. Магистратура 2 години, в су, около 4500 ще ми струва. Все пак го имам за инвестиция.

# 1 567
 • Мнения: 545
Zabraven profil, ситуацията ти е деликатна, не знам какво да те посъветвам. Атмосферата не е добра, може би лийдът те вижда като потенциален конкурент и затова игнорира желанията ти за развитие.

При разговор бъди по-кратка в обясненията и фактологична. Може би да споменеш, че искаш да се развиваш и оставаш с впечатление, че това не се отчита и не разбираш защо. Или че изпълняваш зададените цели, но това не води до желаното развитие и да питаш за причината. А ако няма подобрение, пътят е ясен - нова работа.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 00:52 от Deya 2

# 1 568
 • Мнения: X
Херзен, водясе  проектен анализатор за бизнес/продажбени инициативи за северноевропейски регион. Шерилин, и аз от своя страна също инвестирам в себе си и чрез магистратура. До Дея, явно наистина ще опра до откровен разговор с шефа. И не става дума до развитие и растеж, а до невъзможност за самото ми изпълнение на функции и свръхконтрол даже бих го нарекла, а не микромениджмънт, защото не е да ми диша във врата на всяка крачка да се меси, а просто директно изземва работа, монополизира информация, не само от мен ами по принцип. Още днес даже имах идея да обсъдя евентуално преместване с шефа, но като видях, че пак и този присъства, се отказах.

И пак, на вас струва ли ви се нормално този да ми присъства на служебните срещи с шефа за обсъждане на моето развитие?! Мога ли и такъв въпрос да задам даже се чудя… Ясно, че за обратна връзка ще бъде търсен, но такова нещо никога не ми се е случвало… За такова ниво на свръхконтрол говоря.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 01:00 от Анонимен

# 1 569
 • Сф
 • Мнения: 4 538
На мен ми се струва нормално и двамата да оценят представянето ти. Единият ти е само формален мениджър, другият функционален. При нас вторите ги водят "dotted line manager", т.е. в организационата структура си в бизнес аналазиторския екип на Иван, но отговаряш за пазара на чужденеца Клаус (имаш dotted reporting line към него)  и затова и двамата оценяват представянето ти.

# 1 570
# 1 571
 • Мнения: 175
Здравейте, хора! Виждам, че сте доста активни в групата! Моля ви за съвет, препоръка и най-малкия детайл, за който се сещате ще ми бъде от полза.

На 23г съм. Към момента съм работила изцяло в сферата на търговията, но едновременно с това уча Маркетинг и интересите са ми по-скоро в този бранш. Изпитвам нуждата вече да сменя работната си среда, както се казва да имам “нормална работа”. Та, кандидатствах на 2 места. Позицията е административна, с английски език. Обадиха ми се и от двете компании,  даже утре имам дистанционно интервю, но се притеснявам, понеже ми казаха, че интервюто ще се води от англоговорящ. Не съм имала интервюта изцяло на английски досега и ще помоля някой от вас, който е минал през това да ми помогне и насочи към евентуалните въпроси, които биха ми задали. (Става въпрос за голяма международна компания).

Здравейте,
Нормално е да се притеснявате, а и какво чак толкова страшно може да се случи?! Wink
Дори и да не ви изберат, ще е добър опит за вас. И има доста позиции на пазара, от които да избирате.
Най-важното е да сте спокойна, за да може спокойно да разкажете за всичко, което ви питат. Обикновено това е свързано с предходен опит, как се виждате професионално, за умения, които са свързани с позицията, за която кандидатствате. Възможно е да ви пита и за хипотетични ситуации как бихте се справили с тях. /по-скоро, за да се проверят някои технически умения/.
Непременно си прочетете повече за компаниите, за които сте кандидатствали. Едва ли ще ви питат толкова, но някои го правят дали знаете нещо за тях. /по-скоро, за да се спровери ангажимент на кандидатите/.
Задължителен е въпрос за очаквания за заплата. Проверете сходни позиции в LinkedIn, Jobs, Glassdoor дали има някакви публикувани заплати, ако не сте го направили вече. Друг подход е да си кажете вие какво очаквате, за да сте мотивирана. Но ако нямате идея за пазарните нива, може да кажете твърде високо или твърде ниско.
Успех на интервюто!

Общи условия

Активация на акаунт