Работа, CV-та, HR-и, съвети - 77

• 56 017
  • 1 571
  •   1
Отговори
# 1 515
gabrielle. , във Варна има много работа. Все ще излезе нещо. Варна е може би втория най-добър град след София за работа. Има доста неща, така че с упоритост все ще намериш нещо интересно.

# 1 516
Дея, ферман мога да напиша, но въпреки това, смятам, че дигиталния маркетинг е добра опция ако искаш да се развиваш.

В моя случай напуснаха двама души с доста опит и преди компанията, не е имало текучество, но нямаше и как да задържат такива специалсти. Едното момиче ми каза, че 2 г работи там и с 1 лв не е имала увеличение на заплатата.
Друга жена беше повишена и взех нейната работа. Плюс на двама напускащи с доста опит. Накрая един от най-големите им клиенти остана при мен и още куп неща.
На човек с 3 м опит да дадеш гигантски клиент, с който до момента е работил човек с 4 години опит?! Това говори по-лошо за тях.

Нямаше никакви бенефити, уж някакво допълнително здравно, а то се оказа много кофти пакет. За ваучери за храна, мултиспорт или хоум офис - абсурд. В пандемията сме ходели всеки ден и ако попиташ за нещо от изброените, те гледат като изкопаемо.

Като цяло заплатата не беше кой знае какво, хората с опит намираха по-добри позиции и се махаха. Накрая започнаха да наемат стажанти, които още учат и нямаха идея къде попадат. За тях беше ок, с опита после могат да намерят по-добра работа.

Със сигурност има много по-читави компании в областта, аз не попаднах на такава. Затова продължавам да смятам, че дигиталният маркетинг е супер като област и поле за развитие.

# 1 517
Това е типична малка българска фирма - повечето нямат почти никакви бенефити, ограничават се евентуално до ваучерите за храна.

# 1 518
Днес имам среща за обсъждане на професионални цели и интереси. Надявах се да е само с шефа, но и другия лийд, с който всъщност работя, ще присъства. Омръзна ми да говоря с него. Присъства на всички важни срещи с шефа. Как да обсъдя с шефа, че ме бави с една задача… Понеже напоследък обновиха фирмения портал за професионален личен профил, и тръбят да поемем развитието си в свои ръце, насърчават мобилност бла бла… бях решила да питам хипотетично, ако видя обявена вътрешно позиция, каквато има веднъж на високосна година, трябва ли да уведомявам някого, че ще кандидатствам, при положение че не напускам. Понеже преди време имаше някакви правила, и защото шефа ти получава автоматично известие, ако кандидатстваш за друга позиция в компанията. Обаче ми е много тъпо да си нямам среща лично с шефа…😒

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 10:10 от Анонимен

# 1 519
За задачата дали можеш да кажеш нещо в духа с Х работим по У, разпределили сме аз да направя У1, а той У2. Примерно? Не изглежда като атака, нито все едно някой си клати краката.

Този въпрос е разискван много пъти, но да сверя днешните настроения. Нямам хубава актуална снимка, дали ще е прекалено голям проблем да я пропусна при кандидатстване? Сивито ми е секретарско, нищо крещящо уникално и специфично няма в него.

# 1 520
Не мисля, че е проблем СВ-то да е без снимка.

# 1 521
Цитат
Аз не съжалявам, че го изкарах, научих много нови неща. Проблемът беше с разочарованието после, работата в агенция ми докара бърнаут и косопад за 3-4 м.

Не казвам, че дигиталният маркетинг ми е крив, аз попаднах на кофти място. Иначе професията е страхотна, ако я разбираш и знаеш какво правиш - ценно умение!

Ето това и според мен е абсолютно вярно. Ходете в агенция, ако искате да трупате опит и наистина много ви се работи на бързи обороти и ви се учи и развива. Ако търсите по-спокойно работа и не можете да издържате на напрежение, бягайте! Също повечето хора не се задържат по агенциите за дълго, именно защото това са позиции по-скоро за стартиращи специалисти, търсещи опит и бачкане.

# 1 522
Нарциса, аз също съм без снимка. Имам хубава, но не виждам смисъл да я слагам. Ако искат да ме видят, в ЛИ ще ме намерят.

В някои части на света е забранено да се слага снимка, все пак оценяват професионализма, не външния вид.

# 1 523
Никога не съм слагала снимка на св. Но винаги имам линк към линкедин, и за там даже отидох във фотостудио.

# 1 524
И аз не слагам снимка. Смятам, че някои хора се влияят от нея.

# 1 525
Цитат
Аз не съжалявам, че го изкарах, научих много нови неща. Проблемът беше с разочарованието после, работата в агенция ми докара бърнаут и косопад за 3-4 м.

Не казвам, че дигиталният маркетинг ми е крив, аз попаднах на кофти място. Иначе професията е страхотна, ако я разбираш и знаеш какво правиш - ценно умение!

Ето това и според мен е абсолютно вярно. Ходете в агенция, ако искате да трупате опит и наистина много ви се работи на бързи обороти и ви се учи и развива. Ако търсите по-спокойно работа и не можете да издържате на напрежение, бягайте! Също повечето хора не се задържат по агенциите за дълго, именно защото това са позиции по-скоро за стартиращи специалисти, търсещи опит и бачкане.

Каква е тази агенция?
Смятам и аз без снимка, ако ми се наложи; като знам при нас като подбират какъв "купон" става със снимките... Даже някои директно заради тях "отсвирват"... Sad

# 1 526
Честно казано, ако ще ме "отсвирват" заради външния вид, по-добре да е на ниво СВ. Нямам излишно време за губене...

# 1 527
Скрит текст:
Цитат

Каква е тази агенция?
Смятам и аз без снимка, ако ми се наложи; като знам при нас като подбират какъв "купон" става със снимките... Даже някои директно заради тях "отсвирват"... Sad

Агенция за дигитален маркетинг.

Ако снимките са от дискотеката, не знам какво друго е логично да се случи.

Ако не, соул е права, нямам време да губя ако ще ме оценяват по красота, по-добре още на снимката да отпадна.

# 1 528
Да те "отсвирят" заради снимка и да те "отсвирят" заради външен вид, са две много различни неща. Идея си нямате какви снимки си слагат хората по CV-тата. Някои просто е невъзможно да ги приемеш като сериозни кандидати и да представиш CV-то им на мениджър. Но това няма общо с външния вид на кандидата, а с отношението му към процеса на кандидатстване.
Аз моето мнение съм го споделяла не веднъж. Снимки нямат място в CV.

# 1 529
Как бихте подходили, ако искате вътрешно преместване на друга позиция? Как се поставя този въпрос с шефа по начин, който да не ви създаде ороблеми, още повече че няма гаранции дали и кога би станало ракова преместване? То се видяло, че ще искам самостоятелна среща с шефа, защото с другия лийд се чувствам като скачени гащи…

Общи условия

Активация на акаунт