Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 727
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Окей, коригирам се.

# 331
Ако живееш под наем за 1000 лв., за 30 години по 12 месеца по 1000 лв. прави 360 000 лв. Дадени са и си без жилище. Това при положение, че за 30 години наемът си остане 1000 лв., което също няма да се случи.
Ако си купиш жилище на 30-ина годишна възраст, баш пред пенсия вече ще си го изплатил. А след 50 години (живот на панелката) ще си на 80. Живи и здрави, ще си отгледал деца и внуци в това жилище (ако не го смениш междувременно, защото сега не е като преди). След теб какво ще става, не е нужно да го мислиш.

# 332

Все пак е много добра локация до южен парк, аз мисля, че цената е ок на фона на сегашните цени на пазара, все пак пробвайте да преговаряте на 140.

# 333
Mandarinka, опциите са две, или сменяш квартала и търсиш тухла или търсиш по-малка тухла в квартала. Опция сега да се купува панел на тези цени е безумие. С течение навремето щв става все по-малко продаваем. От 20г им се мръщят хората и ги избягват, те вече сс не искат, камо ли панелки. Панелките са най-удачни с рентиерска цел, но при правилната цена.

# 334
Докато банките отпускат ипотеки за панелки, не бих се притеснявала за тяхната дълговечност Wink Апартаментчето е чудесно за тая цена и местоположение. Ремонт всеки си прави сметката какво иска и доколко ще променя, няма как да включвате на друг някакви пари за ремонт които той може никога да не разходи. Единствено ремонт на покрива е едно наум.

# 335
След теб какво ще става, не е нужно да го мислиш.

Вярно е, че мисленето не е за всеки😊, но все пак( ако го умееш ) е по-добре да мислиш и след теб какво ще става. От тази гледна точка панелен последен етаж не е за препоръчване.

# 336
След теб какво ще става, не е нужно да го мислиш.

Вярно е, че мисленето не е за всеки😊, но все пак( ако го умееш ) е по-добре да мислиш и след теб какво ще става. От тази гледна точка панелен последен етаж не е за препоръчване.

Абсолютно си права за мисленето!

И за това, че панелен последен етаж не е за препоръчване, теоретично обаче. На практика, с даден бюджет Х и с няколко приоритетни критерия, при малко предлагане, както е в момента, можеш да си чакаш с години да паднат цените (неясно кога и с колко). И можеш да се окаже след 5 години с тези пари да можеш да купиш само 2-стаен.

След мен - да правят каквото искат, животът е един. Ако имам дадени пари и ми трябва жилище,  ще купя това, което мога да си позволя. Животът е непредсказуем - може да паднат цените и като го продам, да си купя по-голям и по-хубав. Но може и да се вдигнат и тогава да не мога да купя това, което мога сега. А времето си върви, тече, неусетно даже...Поне аз така мисля.

Писала съм и преди - купих голям и хубав апартамент на кофти локация. Ако не го бях купила, нямаше да имам нищо. След това продадох и купих малък, но на добра локация. Не съм хвърляла пари за наем. Ако сега реша, ще продам малкия и мога да купя по-голям, но на по-лоша локация. Но всичко започна от първата покупка - ако не бях купила големия на кофти локация, нямаше да имам нищо от това, което имам сега. Парите щяха да се стопят, с тях в абсолютен размер сега и гараж не мога да купя, евентуално паркомясто.

# 337
  • Пловдив
Последното мнение е това, което чаках. Благодаря! Не съм аз купувачът, аз даже и не живея в София. Имам си жилище такова, каквото съм си избрала след няколко смени и съм доволна от избора си. Но тази обява, която помолих да коментирате, е за сина ми, имах нужда от подкрепа, защото аз не харесвам това жилище и исках да чуя и други мнения. Кредит няма да се ползва. Цената е сравнително добра, но пък разполагаемият бюджет позволява и доста по-висока. Кварталът също е добър, но с това се изчерпват плюсовете.Благодаря на всички, които коментираха. Споделям мнението ви.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 22:53 от Rosima

# 338
На практика, с даден бюджет Х и с няколко приоритетни критерия, при малко предлагане, както е в момента, можеш да си чакаш с години да паднат цените (неясно кога и с колко). И можеш да се окаже след 5 години с тези пари да можеш да купиш само 2-стаен.

С коментара си нямам предвид да се изчаква с покупката, а че конкретният имот не е добра дългосрочна инвестиция и бих търсила друг с по-добри параметри. Привърженик съм на мисълта на Уил Роджърс "Не чакайте да закупите недвижими имоти, купете недвижими имоти и изчакайте"😊

# 339
Росина, в тая темата, каквото и да пуснеш, няма начин да получиш положителен вот
аз бих живяла и на 5тия етаж в центъра без асансьора, ама тук здраво го нахейтиха
в обявата пише, че покривът е скоро ремонтиран, освен това има едно пространство между покрива и последния етаж, там често живеят гълъби, но покривът не ти е таван на апартамента
и е много хубаво да живееш на последен етаж
цената за тристаен в този квартал е мн добра

# 340
А най-важното на едно жилище е локацията и пак локацията. Новото строителство остарява , старото се подмладява, панелите се санират успешно в даден момент, но локацията остава неизменна. Поне в настоящето. А на това жилище е превъзходна. Предпочитам го пред живота във Вади и Ливади.

# 341
И кое точно е превъзходното на локацията? Метро ли има на пешеходно разстояние? Кафенета и ресторанти? Паркинг ли може да си купиш наоколо? Кое му е толкова елитното на Стрелбище - панелни коптори, от най-старите, до където ти видят очите. Иначе в МанЛи, на около 800 м. по-на юг е едва ли не края на света.... боже, боже

# 342
Ако драмата с асансьора е толкова голяма ще се разберете със съседите над вас и ще си разделите слагането на асансьор. Най-много да ви струва още 7-8 максимум 10000 евро. Като ги прибавите към цента на имота пак се връзва сметката.
Това при колко апартамента го смятате?
Защото в нашата 6-етажна сграда, с шахта, врати, съществуващ асансьор се говори за 40000 лв. Без пробиване, без дострояване, без проекти.
7-8-10к евро може да е, ако го разделят 4-5-6 апартамента. Доста оптимистично е да се смята, че толкова хора ще искат и по-важното - могат да ги кихнат тези пари.
Доколкото си спомням там има шахта. Аз си представях, че при това положение асансьора ще излезе до 20 000 евро. Съответно като си разделят парите със съседите над тях да им излезе до 10к евро, но дори да им струва по 12-13к пак има смисъл. Те ще купят добър и немалък имот на хубаво място за 150 000 евро. Ми то в някои квартали има панелки на по-високи цени. Въобще при тези луди цени според мен лично сделката си заслужава. Аз на тяхно място щях да купя имота. Да не говорим, че дори да не сложат асансьор на техните години качването, на няколко етажа си е направо нищо. И без това е полезно човек да се движи 🙂.

# 343
  • София
Мои познати живеят в панелка в Стрелбище на последен етаж на същото място, където е споменатата обява. Не са доволни, че е на последен етаж - имало много гълъби, много е топло. Но пък кварталът е супер. Близостта  на парка отсреща - също.
Аз панел не бих си взела, но в Стрелбище тухлата е много скъпа, а и този панел за тази цена е безумно, според мен.

# 344
Мъфин, то не е само до парите. Слагането трябва да е одобри от по-голямата част от съседите, дори и те да не дават пари. А хора има всякакви, току виж не одобрили.

Общи условия

Активация на акаунт