Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 865
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Махнете 200е/кв за обзавеждане, сложете че е 4ст с 2 тераси, това реално НС може да дойде доста по-голяма квадратура т.е ще падне към 1700е/кв за аналогичен НС. Единствения проблем е че е панел, ако беше епк пак бива. Аз не бих го взел, но няма да е голяма грешка ако го вземете.

# 511
Имате ли представа доколко разликата в пазарната оценка на банката и офертните цени за СС може да е показател за очакваната динамика?

# 512
Специално за панела, не мисля, че след 30 години, за колкото бихме теглили кредит, жилището ще е в състояние да го оставя на децата си или да го продам, тъй като тогава предлагането ще е огромно. 

С това какво имаш предвид "тъй като тогава предлагането ще е огромно. " ?

Лично аз съм за ПАНЕЛ и има още много хляб в тях Wink

# 513
За мен е малко скъпо, но състоянието на апартамента е доста добро и когато става въпрос за живеене бих гледала предимно емоционалния фактор. Мебелите са голям ефтинджос, но настилки, стени, врати изглеждат добре. Локацията е супер. Има проблем с паркирането.

# 514
супер базови и евтини са довършителните работи на панелката. Аз лично не бих го купил, Цената е такава заради локацията, ще се продаде между 180 и 190 000.
Купувачите не искат панели, а след 30 години съвсем няма да искат, иначе на панелките нищо им няма.

# 515
Ще има голямо предлагане, защото се амортизират и разходите за поддръжката им ще са по- големи. А София не е град, който по географски или административни причини да има затруднения да расте откъм сграден фонд.

# 516
Винаги ще има купувачи за панелите, защото не всеки ще може да си позволи НС. Или ще е склонен да даде повече пари... Апартамент НС с хубава локация, добро разпределение струва ужасно много. Докато при панелът често ги има и двете. И то на по-ниска цена. Има и простор около блока, зеленина, площадки през две пресечки.

Вчера минахме покрай един комплекс от нови блокчета в Нови Хан, насред полето. Никаква зеленина, никакво отстояние между блоковете. И се чудехме кой и защо би се набутал точно там, при условие, че нито плюсовете на града ги има, нито плюсовете на селото... Далеч от големи болници, хипермаркети, молове, но и без уединението и спокойствието на селото.

# 517
Не разколебавайте хората за панелите. Всеки панелен блок има нужда от млади и свежи хора. За мен в панел и ЕПК най-голямо предизвикателство са съседите.

# 518
То и в НС съседите са същото предизвикателство. Наличието на пари не корелира правопропорционално на културата на съответния субект.

# 519
Нямах предвид това, а че са много стари хора, по няколко поколения в един апартамент и е предизвикателство за останалите да предприемат дори ремонтиране на покрив. Ако се населят тези блокове с млади хора, които милеят за собствеността си, могат единствено да станат по-приятно място за живеене. Въоще не става на въпрос имане на пари, възпитание и прочее...

# 520
  • София
Тези млади хора, дето милеят за собствеността си кой да ги възпита в това милеене? Същите тези от многото поколения със старите хора ли? Точно въпрос на възпитание си е.

# 521
О, моля, заобиколена съм с млади хора, виждам големите, не големите, огромните дефицити на елементарни познания по базови предмети, но затова пък с огромни претенции. Повърхностно отношение към заобикалящата действителност. Най-много да дадат пари за "красота", за нещо "модерно". Но красивото/модерното е само повърхностното - примерно боядисване на стълбищата, а покривът, а фасадата, а инсталациите? То е същото като да пребоядисат с бял латекс жилище тотал щета, за да е по-"красиво" за купувачите. Само се прикрива грозната действителност, не се премахва.
Да, и аз мразя (имам фобия към) омешани кабели, но за тях сноповете кабели в коридорите са просто грозни, а за мен, освен грозни, са и непрактични - няма как да проследиш 1 кабелна линия, в случай на проблем. За тях решението е единствено да платят, за да ги скрият в кутии (което принципно е правилният подход), но първо трябва да се махнат всички - стари, нови, излишни, да се сменят с надписани кабели за всеки апартамент, и чак тогава да се положат в кутии. Иначе ще продължат да пускат нови кабели (защото досегашните са непроследяеми), докато се запълнят кутиите, а след това пак ще се появят нови снопове извън кутиите.
А покривът - какво ще им поискат и вземат фирмите за покриви? Най-вероятно колкото им поискат, толкова ще платят. Но за какво точно ще платят? Ще направят ли младите разлика между изолация под керемидите (каква точно), претърсване на керемиди, изолации покрай комини, как ще сметнат площта (формулата за лице на триъгълник е от нещата, които са научили само за някой тест, смятат я за излишно познание!) на ремонтирания покрив? Ще могат ли да източат част от парната инсталация, защото на 3-ти от 8 етажа трябва да се смени радиатор? И колко точно ще трябва да източат? Пак елементарна формула, ама за по-лесно ще източат цялата. Улуците - за тях пък защо да дават пари, нали не влияе на красотата.
Ще одимяват всички с риба на скара на балкона, защото е много фьешън да печеш на скара, ама другите - пука им за вонята. Ще си говорят по телефона на балкона, без да им пука, че всички ги слушат, а може би не им се слушат безкрайни чужди разговори. Това вече е възпитание или по-скоро липса на възпитание. Егоизмът е на макс просто, съчетан с горепосочените дефицити.
Говориш им, че еди-си-какво не може да се прави, защото е забранено. Ами не, пука им на тях, че е забранено, това са измишльотини, ще правят каквото си поискат.

# 522
Има доста вярно в коментара ви.. мъжа ми има апартамент в пловдив на последен етаж.. 96година е строено.. явно и строителството не е нещо кой знае какво, защото 2007, когато се запознахме той беше направил ремонт на покрива / със собствени средства/, защото съседите са отказали да съдействат.. всички съседи ся горе долу на нашите години.. около 40-50..
поради това, че не е имал тогава кой знае какви възможности покрива прокапва пак на някои места и отново на никой не му пука.. ясно е, че ще продадем този имот..но няма закони за съжаление..уж млади хора
В същото време в мой апартамент от младостта отгоре живее възрастна дама и протече от банята й миналия месец.. жената сигурно не беше спала, докато не дойдат майсторите да оправят всичко

# 523
Понеже юридически съседите са длъжни да платят своята част, но не може да бъдат накарани практически, тогава този, който сам е платил ремонт, може да откаже да плаща каквото и да е докато не си избие парите.

# 524
Има доста вярно в коментара ви.. мъжа ми има апартамент в пловдив на последен етаж.. 96година е строено.. явно и строителството не е нещо кой знае какво, защото 2007, когато се запознахме той беше направил ремонт на покрива / със собствени средства/, защото съседите са отказали да съдействат.. всички съседи ся горе долу на нашите години.. около 40-50..
поради това, че не е имал тогава кой знае какви възможности покрива прокапва пак на някои места и отново на никой не му пука.. ясно е, че ще продадем този имот..но няма закони за съжаление..уж млади хора

Извода какъв е??? Никога покупка на апартамент на последен етаж в България, защото не сме нормална държава Grinning

Общи условия

Активация на акаунт