Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 759
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
трамбоват с едно мини вибрационно валякче, но само когато работят по- голям участък и не са цветнокожи
на Борис като валне малко дъжд  и паветата стават пързалка
по три катастрофи в посока има в лошо време

шоферки на аварийки, влезли в забранена улица или с тъпи обратни завои са за бой и вземане на книжка

# 391

на Борис като валне малко дъжд  и паветата стават пързалка
по три катастрофи в посока има в лошо време

Една моя позната ме повози веднъж из София и точно на Борис тръгна да изпреварва  в насрещното (пресече непрекъсната линия) и как ѝ святкаха и бибиткаха. Не че имаше голям трафик в този момент, ама да не изпуснела зеленото.  Аз вкопчена в дръжка, седалка и т.н. и пелтечеща за непрекъсната линия, а тя ведро обясни - "Споко, ще ме пуснат (тези от отсрещното). А и какво толкова, поне сме близо до Пирогов, и на ръце могат да ни пренесат!".

Не знам някои хора как си пускат децата (тийнове) сами из София да се движат и пресичат, като знаят как карат самите те.

# 392
Абсолютно, аз карам бавно по Борис (което изнервя сума хора), но наистина е мъка това друсане по паветата. Иначе нямам абсолютно никаква идея защо Витоша или Малинова долина може да са по-предпочитани квартали от Павлово..

Опитай да караш бързо и ще видиш, че ще друса много по-малко. Може да ти звучи абсурдно, но пробвай, няма да аргументирам технически.

П.П. Нямам предвид с 80 км/ч. Просто от опит знам, че бавенето по паветата има обратен от очаквания ефект. Но може и от колата да зависи.

# 393
Извинете за лаишкия въпрос, но каква е причината все още да се строят ателиета, каква е "изгодата" за строителя? Гледах един имот, който абсолютно покрива всички критерии да е апартамент (доколкото четох какви са), вкл се предлага с паркомясто, но все пак по скица се води ателие. Не разбирам каква е уловката. При това става дума за комплекс с големи претенции откъм изпълнение, че и цени.

# 394
С нещо не покрива изискванията.

# 395
Единственото, което ми хрумва е, че може да нямат достатъчно паркоместа в комплекса за всички 🤔 Всичко друго като изложение, височина, склад, разпределения, си е съвсем като за жилище. Ще се поинтересувам допълнително какъв им е случая..

# 396
tuali, понякога по градоустройствен план сградите трябва да са със "смесено предназначение" и в този случай няма начин всички обекти да са жилищни. Паркоместа трябва да има за всички обекти от доста години вече.

# 397
Единственото, което ми хрумва е, че може да нямат достатъчно паркоместа в комплекса за всички 🤔 Всичко друго като изложение, височина, склад, разпределения, си е съвсем като за жилище. Ще се поинтересувам допълнително какъв им е случая..
Май това с паркоместата за ателиетата отпадна и си е задължително и за тях.

# 398
Здравейте харесахме имот от  брокерска фирма, но малко ми е притиснено, защото фирмата е нова и няма много информация за нея. Как можем да я проверим и има ли евентуално риск , тъй като имота ще бъде закупен с ипотечен кредит

# 399
Здравейте харесахме имот от  брокерска фирма, но малко ми е притиснено, защото фирмата е нова и няма много информация за нея. Как можем да я проверим и има ли евентуално риск , тъй като имота ще бъде закупен с ипотечен кредит

Банката ще си провери всичко, все пак имотът служи за обезпечение на вземанията й. А за брокерската фирма какво Ви притеснява, те са само посредници, гледайте продавачът да е ок.

# 400
Брокерската фирма само ви е намерила жилището и за тази услуга ще ви вземе едни пари. От там нататък всичко си е ваша грижа - да проверите с адвокат всички документи и да сключите сделка с продавача, а брокерите не са страна по сделката. От банката също проверяват, но и сами си опечете работата с адвокат.

# 401
Брокерската фирма само ви е намерила жилището и за тази услуга ще ви вземе едни пари. От там нататък всичко си е ваша грижа - да проверите с адвокат всички документи и да сключите сделка с продавача, а брокерите не са страна по сделката. От банката също проверяват, но и сами си опечете работата с адвокат.
Щом е с ипотечен кредит, точно от банката ще свършат каквото е необходимо. ЧС нали не мислиш, че коя да е банка ще ти изсипе ей така няколко хиляди евра заем без да си провери имота който се ипотекира.

# 402
Не знам, не съм вземала кредити, но банката ще гледа само СВОЯ интерес в сделката, а не интереса на клиента. Колко случаи има на застраховки на длъжника, които после се оказват нефелни?
Но те си решават в края на краищата.

# 403
  • София
Освен това банката разглежда след подписан предварителен договор, на който се изсипват едни десетина процента. Адвокат е задължителен според мен. Не може да се разчита само на юристите на банката.

# 404
Съгласна съм, че адвокат в необходим. Брокерите гледат сделка да се сключи, хич не ги интересува дали е в полза на клиента им, дали продавачът е читав, документите в ред ли са и въобще каквото и да е. Утре, ако нещо се случи, ще вдигнат рамене и нищо няма да направят.
Банката заедно с нейните адвокати си проверяват основно имота и при риск или нещо некоректно по документи и обстоятелства - няма да отпуснат кредит. Но това не гарантира по никакъв начин, че вашият интерес като купувач, е защитен. Както и парите дадени на предварителен договор, комисионни, такси за разглеждане при банката и прочие.
Във всяка сделка сме били с адвокат и не съжалявам за дадените пари. Съжалявам за брокерската комисионна, защото тези лица не са направили нищо за мен, което да струва толкова, колкото са взели. Проблемът е, че браншът е нерегламентиран в България, куцо, кьораво и сакато се пише брокер, без да има минимални познания какво и как. Няма как да бъдат подведени под отговорност в случай на некоректни обяви, продавачи и прочие. За мен са абсолютни търгаши и смучат комисионни от един нерегулиран пазар. В чужбина въобще не е така.

Общи условия

Активация на акаунт