През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 43 981
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Всичко съм стерилизирала и прибрала с чисти торби с цип в сака.
Какви са тези късни ФМ? Нали се правят между 28-31г.с.?
Моите подготвителни контракции много зачестяват, дори ме събуждат. За сега са само като предменструална болка. Та като спра магнерота в края на другата седмица не съм сигурна как ще се издържа това положение с болките. Малар и слаби са изнервящи и натоварващи.
Стерилизатора на Чико става освен за всички шишета и за помпи за кърма. Голям е.

# 136
  • Варна
Танче, благодаря за темата Flowers Bouquet
Аз докато изчета всичко, нова ще направите Joy
Фотосесии не съм правила първия път и сега няма да правя.
Надявам се неразположенията ви да минават бързо.
Аз ще започвам с основното почистване,  лека полека, нищо , че съм за края на Март. Тъй като, за разлика , от първата бременност,  при която се разхождах с часове в жегите (родих Август) и не се спирах за миг, сега бързо се уморявам и започва да ме боли кръста.
Бъдете здрави Heart

# 137
Здравейте.
Аз сутринта изпаднах в един шок 🤣 както правех закуската на детето и усетих, че нещо отдолу ми мокри и направо си изтича и веднага си спомних, че точно така ми изтекоха водите първия път. Веднага в тоалетната, но се оказа, че е течение само, което беше много обилно (мисля, че и тапата запопна да пада, защото беше леко розовеещо) и след това започнаха силни менструални болки, особено в кръста. Мъжа ми е на работа и аз с целия си бременен мозък му казах, че днес се чувствам странно и, че имам течение и болки, та той цял ден е паниран и на повикване ако стане нещо 🤣🤣🤣 болките поотминаха, но не знам какво беше това течение .. и до сега го има, по-обилно е и на моменти е леко розово (абе сигурно просто ми пада тапата, надявам се да не родя днес) 🤣

Относно стерилизатора, аз с първото дете не съм купувала и не съм стерилизирала, но той не пиеше от шише и не смучеше залъгалки. Когато се е налагало да използвам помпата я измивах с бебешки препарат и преди използването я обливах с вряла вода. После като започна да яде пюрета, купихме един нагревател на кангароо, който има функция за стерилизация. Сега ще си взема помпата, шишетата и залъгалките в багажа, заедно с препарат за измиване и ако се наложи да ги използвам отново ще ги обливам с вряла вода преди използването. Аз съм лоша майка и според мен прекалената стерилизация, води до изнежване на бебето 🤣
Термометър имам на термовал бейби електронен, не дава отклонение сверявали сме го, ще го използваме и за бебето, иначе за болницата ще си взема обикновения който имам за под мишница, защото в болницата искат термометър за майката, не за бебето.

# 138
Аз съм много скарана с термометрите. Имам 3 вкъщи, защото все купувам.. Имам и на Quicko и Thermoval, които сте споменали. Мерила съм до сега само аксиларно на себе си, спазвайки инструкциите да изчакам 2-3-5 мин. след сигнала. Да, ама пак не показват правилно. Quicko-то или не мърда в общия случай, а според Thermoval съм труп. Меря с обикновен галиев и за момента е най-точния за мен. За съжаление отдавна изпочупихме живачните, които вече не се продават свободно. Все пак за бебето смятам да ползвам thermoval-a защото е най-нов и е с хубав гъвкав край, подходящ за дупе. Мисля си че там ще е по-точен, отколкото аксиларно.
Сестра ми е много доволна от braun thermoscan 7, но за сега не ми се дават толкова много пари.

Сетих се че си снимах "нормалните температури" измерени на различните места от една лекция:

Скрит текст:

# 139
И аз ще си взема помпата стерилизирана и в плик с цип, даже не съм сигурна, че ще хвърля кърмата ако има как ще я давам на бебето, защото първо, че не си падам по толкова стерилните неща, второ не мисля, че гърдите ми са стерилно чисти, най малкото се докосват до нощници блузи и т.н а пък уж не е препоръчително да се измиват преди кърмене... Е тогава какво толкова за едното шише... Взела съм препарат, нова гъбичка... Мисля, че ще е ок... Даже с първото разждане имам спомен, че веднъж два пъти му дадох изцедена кърма с просто измито шише, защото моя стерилизатор е за микровълнова, доволна съм, но не е подходящ за болницата.... Пък... Ако има да става нещо, то ще стане колкото и стерилно и чисто да е всичко(мои размишления, всеки си избира, най правилното за него)
Термометър имаме електронен PIC, сверила съм го, уж е точен...

# 140
Ако трябва да съм точна, даже не знам дали се води вече късна ФМ поне при мен, защото на всеки преглед при частния ми Аг и след всяко засичане на тоновете си ме гледа на 3Д/4Д гледа си кръвотока, органите, мери си го и ми казва кое до къде е стигнало в развитието, прави ми 5-6 снимки, написва ми всичко на една бланка за прегледа и така. Та за това нямам идея дали в края на този месец се води пак късна Фм, но тогава последно ще се видим преди секциото, за последно ще си имам снимков материал и после на живо ще се видим с бандита 😁😊

# 141
Аз трудно постигах някаква стерилност в болницата, но там бъдете предпазливи, защото гъмжи от бактериална среда. И ако ползвате само вода и веро, нека е най-горещата.
Аз последния път в болница се същисах. Лелката с ръкавици дойде и изми тоалетната с препарати, после дойде часа за закуска - раздаде храната с ръкавици, после изми стаята ми с препарат и ръкавици.
Аз нали си бях гладна и бременна, няколко дни като добро прасенце, си изяждах всичката храна, която ми се даваше. Един ден се загледах и я следих - тя не смени ръкавиците нито веднъж. Храната беше пакетирана, но хляба не. Няколко дни по-късно бях с фекална бактерия вагинално.

# 142
Някоя мама беше дала идея, вече не помня къде, че вряла вода ползвала от диспенсъра на коридора,  защото от чешмата няма как да е вряла чак. Та аз мисля да се възползвам и от тази екстра 😁. А за санитарките да, не са от най-съобразителните, та хвърляйте им по едно око, с кое какво пипат , аз лично съм им правила забележка -хич не ме е срам.

# 143
Някои от Вас може да ми се карат, други на ми се посмеят, ама... С първото чинно мияех шишетата, помпата и после стерилизирах. Ама всичките тези капки ме побъркваха. Шишетата са стъклени и започна по външния ръб да се образува пръстен от варовик. Въпреки, че слагах минерална вода в стерилизатора. И за рова с една кърпа за подсушаване започнах да ги бърша. Също така ги стерилизирам след употреба, а не преди. Така ще процедирам и сега. Е, не бъркам и вътре с хавлията.поизтърсвам капките. Но според мен дори стерилизирано и оставено после да се оцежда пак не е напълно стерилно. Така, че няма нужда от филмирване, според мен.
С чистенето запопвам на 21.02. Тогава пускам детето на градина. А и да се преуморя и да сгафя нещо ще съм почти 37 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 144
Аз не съм стерилизирала с първото дете. Беше на кърма, бибите ги пусках каната за топла вода. Определено съм против прекалената стерилизация
Моя термометър е Braun thermoscan 7 и около 120-130 лв. За мен това е супер инвестиция-казвала съм го импреди. Но до около годинка си мерех ректално с електронен.
Помпа още не съм си купила. С първото дете позлавах електрическа от сестра ми,но се развали. Ползвала съм я не повече от 10 пъто и сега не съм сигурна дали да не си взема ръчна. Още го обмислям.

# 145
  • София
Таня това си е чисто изтичане на води. Стискам палци всичко да е наред, но по начина по който го описа си си за болницата. Успех 😉
И аз сложих помпата в куфара, въпреки, че имам опит с кърменето за всеки случай да стимулирам ако случайно не тръгне на време,което ме съмнява защото от сега ми текат гърдите. Аз си купих стерилизатор втора употреба и две шишета едно малко и едно голямо. С първото ползвах за микровълнова. Сега си купих електрически. И аз си взех от тези биберони на авент с кутийка за микровълнова. Аз също стерилизирам след употреба на помпа шише и т.н. В болницата по принцип всичко осигуряват, но сложих и 5 памперса, ако нещо се забавят да имам с какво да го преобуя. Та за мен почти не остана време. Утре последно съм на тонове и после влизам за секцио. Стискайте палци всичко да мине бързо и без проблеми. Изпрах на столчето на колата дамаската на ръка, щото не може в пералня, сега видях и че на колчичката също не може в пералня та и нея ще я накисна в бебешкия прах и после ще я изплакна. Пък ще слагам пелени от горе да не лежи директно на дамаската.

# 146
Elasmen не мисля, че са води, защото при първото раждане си спомням как течаха по малко, но постоянно. А това течение което имам днес е като бяло течение, но просто по-обилно. Като цяло и бебето днес не е много активно. За всеки случай си направих един бърз тест за ковид, че съм си купила няколко да си знам дали ще е отрицателен като отида в болницата. Този който направих е отрицателен и дори ако тръгна да раждам, поне не съм положителна 🤣

# 147
  • sofia
Танче, аз имам от известно време такова изтичане, седмици наред, през ден-два. Прозрачно, като вода, без цвят и мирис. Шийката си ми е затворена и не са води

# 148
Искам да питам нещо. Имам едно дете, но е роден с операция и сега общо взето са ми чужди усещанията. Днес пак имам болезнени контракции. Ще прикача снимка на приложението. Чувството е силна менструална болка (до толкова, че не мога да стоя на едно място) и едновременно все едно нещо ме реже с нож ниско в корема. Днес вече падна и остатъка от тапата. Въпросът ми е дали да тръгвам за болницата, да не би пък да имам вече разкритие ? Ето снимка

# 149
Elasmen , определено не ти е останало време. Леко и безпроблемно раждане.
Някои беше споменал живачните термоментри. Преди година си купих от обява в Базара. Ако много се съмнявам в електронните ползвам него. Като бебе е по-лесно, ама сега каката изобщо не й се стои мирно и кротко, а с него се чака дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт