С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 092
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Динчо, 😁

Винаги ми е било смешно това "кръщаване" на някого с буквичка!?
Или повтаряш името, или слагаш това, което ви харесва на вас с мъжа ти, т.е. на теб 😉

# 631
Само ми е интересно, едното ми дете като е кръстено на свекъра е ок, ама другото на майка ми е дърво без корен... Щото не е на мъжката страна? Някак си така го разбрах...
И баща ми като е с две момичета не се тръшка, че с него рода се затрива, и имена не е искал. Аз като имам две момчета, те ще продължат рода... Ама чий род? И това, че са с фамилията на мъжа ми само е белег за продължаване на рода, но ако реша да ги запиша с моята моминска фамилия(възможно е между другото) ще продължат на баща ми рода...

# 632
Как точно ще ги запишеш с твоята фамилия, стана ми интересно? Пък даже и било законово възможно.
И двете ти деца явно са кръстени на баби/дядовци, т.е. е ясно че не са дърво без корен.

# 633
На "буква" - например, Деница на Дена, Цветелина на Цветанка, Станислав на Станьо ми е приемливо. Искаш да зачетеш възрастния, но възприема осъвременен вариант. Или пък Светлозар на Светлана, искаш по- различно звучене. Но Александър на Асен ми е точно като "Светльо на дядо си Ламби"

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 22:07 от Светкавица

# 634
Води се дело и може да се запише с фамилията на майката или с тире. Повече са случаите с тире. Ако се запънеш не е невъзможно.
Спора за имената е за привилегията, която имат мъжката страна.

# 635
iva2010, това в България ли?

# 636
Докато все още се нищи темата за имената, да спомена за една история с колежка.
Значи, с нея сме бременни по едно и също време, и обсъждаме имена на бъдещите деца. И двете очакваме девойки. И двете имаме по една баба със С. И за двете ни това е свекърва. Та, питам я аз, как смята да кръсти детето. Тя, обаче, казва: Тайна е. На двете баби ще е, но не казвам.
Майка й, която присъства на разговора ни, вметва: Аааааа, моля ти се! Такива на двете баби, не на мен! Едната баба била Мара, другата - Тонка, а детето - Маратонка. Избери една от двете като си решила да е кръстено на някоя от нас двете. Satisfied

# 637
  • София/Севлиево
Моите са кръстени на свекърите-големият е Станислав на дядо Славчо,малкия само буквата на свекървата взе-Р,но аз много държех да е на нея,но мъжкия вариант на Румяна не хареса толкова нито на мен,нито на ММ(всъщност ако Росен беше момиче щеше да е Румислава-това име ми го каза покойната ми майка малко преди да почине,че ако имаме момиче трябва на двамата свекъри да е и аз много си го харесвам).
Йордан също ми харесва, сигурно защото около мен е пълно с Йордановци (най-малкия е на 2,6 години).

# 638
Елислава, как казвате галено на Станислав?

Dincho, да в България.

# 639
Бре, какви интересни неща имало.в семейния кодекс.......
Сега остава да реша как да се кръстя😜
Като ги пишете тези глупости, знаете  ли как се сменя име?

# 640

Dincho, да в България.

Не съм Елислава, но на близък Станислав казваме "Стаси".

# 641
А на голям мъж - Станьо 😉
Е, оти ги ручАхме жабетата 😂

# 642

Dincho, да в България.
Слави?

# 643
На Станислав- Слави. Единият е Слави Трифонов, другият - колега.

# 644
Аз бих кръстила детето си на някой само ако кешира (апартамент или нещо такова). Да го гледат на снимка или по скайпа, за да не им разваля рахата, ама да е на тях кръстено - в никакъв случай.
Много мои приятелки се излъгаха и си кръстиха детето на свекър или свекърва. Сега не могат даже името на детето да произнесат от омраза към "свекито" ама каквото сам си направиш. А плюс, че милите баби не си мърдат пръста да помагат, ама нали на тях кръстено... голям праз.

Общи условия

Активация на акаунт