Милано и Северна Италия - тема 14

• 47 261
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
И в аптеките ли правят, цените какви са?

# 106
  • In transit
Реджи, знаеш ли как вървят цените на билетите в закритите ложи, които са на нивото на терена? Видях ги онзи ден на мача Милан - Интер, като излизаха играчите не терена. Изглеждаше като ресторант. Само за ВИП ли са или не? Ако си запозната ще ми е интересно да споделиш повече информация. Hug

# 107
  • Milano
15 евро антигенен тест в аптеките за възрастни.

Мики,  вероятно имаш предвид Vip Hospitality.

Ето за мача с Емполи долу в червения сектор:

https://hospitality.acmilan.com/

П.п. незнам защо тук се отваря онлайн магазина. Потърси го в интернет.

За мен стадиона винаги е свързан с panino con la salamella.😍

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 00:43 от regina di cuori

# 108
  • София
Оставам с впечатление, че доста са небрежни в проверките на сертификати и plf форми. Единственото място, където погледнаха лични карти след като сканираха сертификата е хотелът. А за моя изненада, на летището в Бергамо, не искаха сертификат и само от разстояние им размятах plf. Можеше да попълня и разпечатам един за цялата група, вместо да се пуйча час за да ги набирам всички. В магазини и ресторанти сканират и до там.

# 109
  • Milano
Така е заложено в официалните документи.
Плф и сертификати се проверяват в страната на тръгване.
Магазини, ресторанти, фризьори и т.н. могат да изискат документ само при съмнение, напр.голяма разлика във възрастта.
Хотелите си проверяват ЛК по принцип, заради настаняването.

# 110
  • In transit
Реджи, голямо благодаря! При мен излиза точно за лоджите.

# 111
Здравейте,

Следващата седмица пътуваме с полет до Бергамо с 7 годишно дете. Родителя е ваксиниран , другият е прясно преболедувал:

Не успявам да открия катргорично при какви условия трябва да пътува/влезе в Италия детето…

Един път разбираме , че трябва да има или ПСР или АнтиГенен , но пък ако пътува с ваксиниран родител не подлежи на карантина..

Моля някой запизнат да съдейства.

Благодаря Ви!

# 112
  • Milano
Тест за детето, който би трябвало да проверят в България.

С войната в Украйна изоставиха всякакви календари с разхлабване на мерки, които трябваше да излезнат отдавна.
Явно ще се чака декрета.

# 113
С войната в Украйна изоставиха всякакви календари с разхлабване на мерки, които трябваше да излезнат отдавна.
Явно ще се чака декрета.
Моят син ми каза преди няколко дни като някаква новина, че от 1 април, ако всички в класа са ваксинирани, ще могат да стоят в час без маски. (Те са 23 и имат един единствен неваксиниран, не знам какво ще го правят.Simple Smile)) ) Зачудих се и аз нова заповед ли е излязла или какво, но не съм проверявала... 🤷

# 114
  • Milano
Няма нови заповеди, Барба.

Аз знам само, че отпадат маските FFP2 в училище от 01/04.

За другите по мнение на експерт от МЗ можело да се махнат около Великден.

https://www.orizzontescuola.it/covid-addio-alle-mascherine-in-cl … e-ultime-notizie/

https://www.greenme.it/news/covid-19/quarantene-scuola-aprile/

Salutate la capolista!🔴⚫😂

# 115
Здравейте, предстои ми пътуване от Aвстрия до Италия - Венеция и Милано с кола в периода 04.04.- 09.04. Двама възрастни с по 2 дози ваксина / в 6 месечният срок сме/ и две 16 годишни девойки. Едната е преболедувала, другата не, като няма и ваксини.
Питането ми е
      1.за влизане в Ит за девойката без сертификати PCR тест достатъчен ли е, както и трабва ли да се попълва формуляр за влизане в страната?
      2. Ще спим в апартаменти за гости, не в хотели, поради което ще и искат ли на нея сертификат или отрицателен тест?
        3.  Ще посетим "Тайната вечеря" в Милано , само с мъжа ми, та освен сертификата проверяват ли и лични карти? Питам за да зная да ги носим ли, че обичайно ги прибираме в сейф, откакто преди години загубихме документите си в чужбина и преживяхме драма с посолства и нови документи.

# 116
  • на малък остров в океана
Здравейте,

Опитвам се да запазя места за Тайната вечеря за трима без гид, но всички свободни слотове са за цени с гид? Има ли как да платя само основната цена без таксите за гид?
Ако е значение, става въпрос за 22 април.

# 117
  • Milano
В 8.15ч. има 28 места от 15 евро.

Snegnik, ще трябва да изчакате другата седмица за отговор.

1. Мерките за влизане в Италия са до 15 март.
Предполагам, че ще ги продължат при същите условия - със зелен сертификат.

Разхлабвания по отношение на подсиления сертификат се очакват от 01.04. - на открито да не се изисква и ВЕРОЯТНО в хотелите (апартаменти и т.н. места за настаняване) да може да се отсяда и само с тест.
В момента не може.

Имат заседание другата седмица. Тогава по-точни отговори.

3. На всички музеи пише, че трябва да се носи документ за самоличност.

В Castello Sforzesco не ни го поискаха, в Palazzo Ducale на някои го искаха, т.е. носете си ги, дали ще ги проверят не се знае.

Днес денят ми започна с тази доставка:😍😍😍

И концентрацията ми се изпари.😂

# 118
  • на малък остров в океана
Благодаря. За 8.и 15 дори не проверих, че няма кой да стане толкова рано, дори и за  Леонардо.
Надявах се, че съм пропуснала някой чек бокс "без гид".

# 119
В 8.15ч. има 28 места от 15 евро.

Snegnik, ще трябва да изчакате другата седмица за отговор.

1. Мерките за влизане в Италия са до 15 март.
Предполагам, че ще ги продължат при същите условия - със зелен сертификат.

Разхлабвания по отношение на подсиления сертификат се очакват от 01.04. - на открито да не се изисква и ВЕРОЯТНО в хотелите (апартаменти и т.н. места за настаняване) да може да се отсяда и само с тест.
В момента не може.

Имат заседание другата седмица. Тогава по-точни отговори.

3. На всички музеи пише, че трябва да се носи документ за самоличност.

В Castello Sforzesco не ни го поискаха, в Palazzo Ducale на някои го искаха, т.е. носете си ги, дали ще ги проверят не се знае.

Днес денят ми започна с тази доставка:😍😍😍

И концентрацията ми се изпари.😂

Общи условия

Активация на акаунт