Милано и Северна Италия - тема 14

• 47 270
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Блягодяря!

# 121
  • Milano
Нов муралес на мястото на "Casa Batlló", не толкова красив:

Без сладко не може.

# 122
Откъде мога да намеря информация за цените на магистралите? Конкретно се интересувам от Бергамо до Бреша и от Бреша до Верона? А пътищата извън магистралите по тези направления как са?

# 123
Откъде мога да намеря информация за цените на магистралите? Конкретно се интересувам от Бергамо до Бреша и от Бреша до Верона? А пътищата извън магистралите по тези направления как са?
https://www.viamichelin.com/web/Routes?departure=24100%20Bergamo … seNewEngine=false
Виж този сайт дали ще ти е полезен. Дава цени на толтакси, но не съм пътувала скоро  за да кажа така ли е.

# 124
Не са толкова страшни таксите по магистралата, Бергамо-Венеция някъде 14-15 ни излезе, другите пътища са доста по-бавни. Като пуснех навигацията и паралелните пътища ми ги даваше с по над час отгоре.

Ето тук намерих за проверка на цена. 4.10 Е ми даде.

https://www.autostrade.it/en/traffico-in-real-time

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 15:11 от evhen

# 125
Здравейте, предстои ми пътуване от Aвстрия до Италия - Венеция и Милано с кола в периода 04.04.- 09.04. Двама възрастни с по 2 дози ваксина / в 6 месечният срок сме/ и две 16 годишни девойки.
За ваксинирани без бустер не е ли 270 дни \ 9 месеца?

# 126
  • на малък остров в океана
Към настоящия момент, за влизане в страната е 9 месеца, но за музеи, ресторанти, хотели и други е 6 месеца.
Очаква се тези дни да има ъпдейт.

# 127
Пътувахме за 4 дни в началото на месеца. Между 6 и 9 месеца съм аз, направих си антигенен на летището. Търсеха ми го за сядане на открито, в Арена ди Верона освен него ми поискаха и ваксинацията! Същевременно теста, който направих там за вторите 48 часа не ми го поискаха дори и на летището в Бергамо за обратния полет.
Не знам наистина, какво е нивото на ваксинация в Италия, но опашките за тестове са големи, утрепаха ми над час за тестване и чакане на резултатите.
Дано скоро отпаднат всичките тези сложности!

# 128
  • София
Здравейте, Ланчата, дето трябваше да я кара мъжът ми се е строшила, та променям плана съобразно другата му страст - Междузвездни войни. Ще букна хотел в Ленно заради вила Балбианело. Питането ми е , ако идваме с кола от Бергамо, кой ферибот на хванем Беладжио - Ленно или Варена -Ленно ? До колко часа пътуват вечер ?.Мерси !

# 129
Питането ми е , ако идваме с кола от Бергамо, кой ферибот на хванем Беладжио - Ленно или Варена -Ленно ? До колко часа пътуват вечер ?.Мерси !
Варенна. До Беладжо изобщо не е удобно да се стигне с кола. А до Варенна има супер удобен път като матистрала от Леко.

Между другото наскоро научих за нова атракция по този маршрут, в близост до Lecco.
Мисля скоро да се организираме да идем с детето.

Passerella Pian dei Resinelli
Панорамна платформа, издадена 12 метра над нищото. 🥶

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 12:43 от Barbabeau

# 130
  • София
Питането ми е , ако идваме с кола от Бергамо, кой ферибот на хванем Беладжио - Ленно или Варена -Ленно ? До колко часа пътуват вечер ?.Мерси !
Варенна. До Беладжо изобщо не е удобно да се стигне с кола. А до Варенна има супер удобен път като матистрала от Леко.

Между другото наскоро научих за нова атракция по този маршрут, в близост до Lecco.
Мисля скоро да се организираме да идем с детето.

Passerella Pian dei Resinelli
Панорамна платформа, издадена 12 метра над нищото. 🥶

Ще сложа снимки....
А кой път е по-живописен, бих се прежалила, че е по-бавен, ако  е покрай езерото - така го виждам на мапса. И ми го дава само с 4 минути разлика в полза на Варена.Rolling Eyes

# 131
А кой път е по-живописен, бих се прежалила, че е по-бавен, ако  е покрай езерото - така го виждам на мапса. И ми го дава само с 4 минути разлика в полза на Варена.Rolling Eyes
Малкото шосенце е по-живописно. Lecco-Varenna също е покрай езерото, но има много тунели,  кара се бързо и не се минава през самите населени места. Не знам къде гледате, но ми се вижда невероятно Lecco-Varenna по бързия път и Lecco-Bellaggio по другото шосе да са с 4 минути разлика. Аз съм карала само в частта Como-Bellaggio, де. Вие, щом обичате да карате, може би ще ви хареса, нищо че е тясно и с много завои. Просто моето впечатление е, че повечето чужденци, които не са запознати с пътищата, се стресират ужасно от толкова завои и трудно разминаване в двете посоки на много места.

# 132
Току-що прочетох на сайта една компания за коли под наем, че е задължително колата да е оборудвана с вериги за сняг до някой си април? Някой знае ли дали е така? Ние мислим да пътуваме в края ба март.

# 133
За кой регион? В Ломбардия има такова задължение от 15 ноември до 15 април.
Изискването по-точно е: зимни гуми или вериги на борда, ако нямаш зимни гуми.
В южните региони нямат задължение за зимни гуми, доколкото съм чувала.
Даже една съфорумка беше писала, че дори в Емилия-Романя нямат.

# 134
  • In transit
За Венето също имаше изискване за зимни гуми до 15 април.

Барба, тази платформа изглежда кошмарно за мен. Не бих се престрашила. Сподели като идеш, моля те как е усещането.

Общи условия

Активация на акаунт