Милано и Северна Италия - тема 14

• 47 286
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Milano
Имат и в Емилия-Романя, като нас.
Даже в някои участъци на Е45 е от 01 ноември до 30.04.

Барба за Ленно на Каденаббия ли се слиза с ферибота?

Вероятно им дава малка разлика в пътуването, защото Белладжо - Каденаббия е 10мин,  а от Варенна са 30мин.

Аз тази passerella я бях видяла лятото в Инстаграм и мисля, че четох че има доста ходене пеш, от паркинга за колите.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 23:51 от regina di cuori

# 136
  • In transit
Реджи, искам да те питам нещо на лични...драсни ми моля те като имаш възможност.

# 137
Барба за Ленно на Каденаббия ли се слиза с ферибота?
Ако си заедно с колата и трябва да я качиш и нея на ферибота - да.
Иначе има спирка за корабите и на самото Ленно.

Барба, тази платформа изглежда кошмарно за мен. Не бих се престрашила. Сподели като идеш, моля те как е усещането.
Абе, и аз имам известни колебания... Joy

Реджи, така е, и аз четох, че местата за паркиране в непосредствена близост са много малко. Особено през уикенда, когато ходят повече хора, никакъв шанс. Съветваха да се паркира на други места по-долу и да се ходи, което, когато се запролети, не е лошо. Обаче още не съм проучвала и запомнила всички подробности.

# 138
  • In transit
Лятото в Словения, на една доста по-малко изнесена конструкция над една река, ме достраша да се покажа...хем исках да снимам, хем ме хвана шубето. Grinning И аз забелязвам, че ми се засилват по-малко тия страхове с времето.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 14:43 от Mikkey

# 139
За Ломбардия става въпрос. Благодаря, момичета!

# 140
Ние бяхме със зимни гуми миналата седмица, накарах ММ са погледне. Офисът на Юръпкар беше пълен с вериги, на някои коли даваха, на нас не ни дадоха.

# 141
  • Milano
Колите под наем си спазват закона. Като имате зимни гуми, не ви трябват вериги.

Мерси, Барба.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 23:50 от regina di cuori

# 142
Здравейте,

След 10 дни ще летим до Бергамо. Планирали сме да посетим Милано, Виколунго и един ден до Комо. Искаме да наемем кола - 4 ма възрастни сме и 2 деца (8 г. и 10 г.). Притеснявам се, че ако букнем голяма кола с 5 места може да имаме проблеми с властите. А МПС тата със седем места са над 1000 лв. за три дни. Моля за инфо, ако някой е имал подобна ситуация.

Благодаря и спокойна неделна вечер! 🌺

# 143
  • На морето!
Здравейте, след като закъснях с билети за Тайната вечеря, бързам да попитам как стои въпросът с Дуомо- то и терасите, да купувам ли билети по-рано, възможно ли е да си вземем билети на място? Ако трябва да купя билети по-рано какъв час ще ми препоръчате? Гледам 16:30-17:00 като последен възможен, това означава ли, че в 17ч затварят и ще имаме общо 30 минути за Дуомо, терасите и музея?
Добавям и въпрос за Ла Скала. Не ми зарежда сайтът и не мога да проверя дали има опция за билети за туристическо посещение, без представление и съответно пак какви билети да взема и кога.

Благодаря в аванс за помощта, летим следващата седмица и в последния момент се оказа, че изобщо не съм подготвена.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 11:12 от Rapariga

# 144
Здравейте, след като закъснях с билети за Тайната вечеря, бързам да попитам как стои въпросът с Дуомо- то и терасите, да купувам ли билети по-рано, възможно ли е да си вземем билети на място? Ако трябва да купя билети по-рано какъв час ще ми препоръчате? Гледам 16:30-17:00 като последен възможен, това означава ли, че в 17ч затварят и ще имаме общо 30 минути за Дуомо, терасите и музея?
Добавям и въпрос за Ла Скала. Не ми зарежда сайтът и не мога да проверя дали има опция за билети за туристическо посещение, без представление и съответно пак какви билети да взема и кога.

Благодаря в аванс за помощта, летим следващата седмица и в последния момент се оказа, че изобщо не съм подготвена.
https://cenacolovinciano.vivaticket.it/?qubsq=b3bd13d5-9e59-44dd … cb189498a63dc98cb

В този сайт има билети за Тайната вечеря, не си написала за кои дати, но има за другата седмица.

# 145
  • На морето!
Благодаря, точно там гледам 25-27.03 са ни датите Simple Smile

# 146
Нашата дата приближава също и трябва и аз да организирам още някои неща. Сайтът на стадион Сан сиро е счупен или при мен не се отваря. За там трябват ли билети само за посещение и ако да, могат ли да се купят от някъде другаде или може би на място. Плануваме да го посетим на 24ти, но в късен следобед и исках да проверя също дали имат краен час за влизане.

Ще следя и какво ще се напише по въпросите на Rapariga за Дуомо, които също ме интересуват.
Simple Smile

# 147
Реджи, обявиха ли какви ще са мерките след 01.04?
Пролетната ваканция ще сме в Испания, не ми се рискуваше да чакам за билети и резервации. Ама ако поотпуснат малко нещата и има полети на добри цени може да отскочим по майските празници

# 148
Бях няколко дни в Италия, Болоня и Римини. Мерките са ..тука има - тука нема
На места са супер стриктни, някъде изобщо не гледат. Хотели, ресторанти, транспорт…
Но като цяло се следи за сертификат, да кажем
Някъде 9м е ОК за 2 ваксини, на места държат на 5 или 6 месеца. Не можах да ги разбера 😁
В момента в автобуса за летището чувам 3ма българи, които са без маски и яко се възмущават, че ги карали навсякъде с ффп2 да са 🤣

# 149
Отново имам въпрос към момичетата, живеещи в Италия. Ние мислим да посетим Бергамо, Бреша, Верона в периода от 25.03. до 28.03. Все още се чудим дали да наемем кола, защото нямаме кредитна карта, а вариантите с дебитна са много ограничени и скъпи. Идеята е нощувките да са или в Бреша, или във Верона. Сега прочетох, че от 14.03. поне до 18.03. има стачка на превозвачите заради високите цени на горивото. Имате ли информация по въпроса - докога се очаква да продължи, кои видове транспорт засяга? Притеснявам се, ако не успеем да наемем автомобил, да не възникнат проблеми с придвижването между градовете, още повече че трябва да св придвижим не само за разходка, а и за настаняване, тъй като не сме планирали нощувки в Бергамо.

Общи условия

Активация на акаунт