Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 464
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ние си направихме антигенен в една аптека в Бергамо.

# 421
  • Milano
ОТ 01.05.22 ОТПАДА СЕРТИФИКАТА, Т.Е. НА ВРЪЩАНЕ НЕ ТРЯБВА НИЩО.

# 422
Когато пътувахме през април, на връщане направихме тестове на децата, които не са ваксинирани. Не ни ги провериха никъде, и така и не разбрах дали е било нужно да ги правим. Това от италианска страна ли зависи или от българска? След кацането на летището в София ни поискаха нашите (на възрастните) сертификати, а за децата казаха, че до 12 г не трябва.

# 423
  • на малък остров в океана
Като пътуваш към Италия се съобравяваш с техните изисквания, като пътуваш към България, с българските изисквания.
Принципно български граждани дори и в най-тежките локдауни можеха да пътуват за България без каквото и да е, стига да са готови на карантина.
Ние от Италия пътувахме за Ирландия. От два месеца тук не се изисква нищо за влизане. Още като слезохме от самолета свалихме маските и ги метнахме в първата кофа.
Моите снимки от Милано са все мрачни и не стават за показване, но малко встрани от Ла скала случайно попаднахме на тайна градина. Видяхме, че хора се взираха през оградата и се спряхме и ние. Никога не съм предполагала, че в центъра на Милано ще видя десетина фламингота да се разхождат свободно из двора.

# 424
Продължени са мерките за влизане в Италия, както досега: ваксина/преболедуване/тест до 31.05.22.

Отпада dPLF.

Удължава се носенето на маски (Ffp2) във всякакъв транспорт до 15/06/22.

Също така и в кина, театри, спортни зали, музикални зали, заведения с музика на живо НА ЗАКРИТО.

В барове, ресторанти, хотели и т.н. не са задължителни, но препоръчителни.

Отпада грийн паса в страната, с изключение при посещения в болнични заведения.
Това означава ли, че за ползване на транспорт (автобуси и влакове), или хотел не е нужен Covid сертификат?

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 09:39 от Tatkoto1

# 425
  • Milano
Да, означава.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 21:39 от regina di cuori

# 426
Благодаря за отговора. Тъй като някъде бях чел, че на входа на летището в Бергамо искали сертификат (за да влезеш в самото летище) ,възможно ли е да е така, при положение че няма вече Грийн пас, или нещо не съм разбрал?

# 427
  • Milano
Не, не е възможно от 01.05 насам.

Пишат го наизуст.😉

# 428
На 07.05.2022 пътувах от летище Бергамо до София. Не се иска сертификат. Даже вече може да се влиза в летището от различни входове/изходи за различни ка отпреди.  Задължителни са само маските FFP2.

# 429
Може ли някой да сподели, в коя компания правите медицинските си застраховки за пътуване, доколкото прочетох Лев Инс предлагат застраховка с покритие за Covid.

# 430
Здравейте, вече не се налага да се попълва dPLF формуляр за Италия, само сертификата ми е достатъчен за пътуване, нали?

# 431
  • на малък остров в океана
Здравейте, вече не се налага да се попълва dPLF формуляр за Италия, само сертификата ми е достатъчен за пътуване, нали?
Да.
Току що попаднах на новина в ирланската преса, че в Европа от 16 май маските по летищата и в самолетите няма да са задължителни. Не знам дали това ще важи и за Италия, където все още се изискват.
https://www.rte.ie/news/coronavirus/2022/0511/1297345-coronavirus-travel/

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 12:28 от Ujasia

# 432
Да.
Току що попаднах на новина в ирланската преса, че в Европа от 16 май маските по летищата и в самолетите няма да са задължителни. Не знам дали това ще важи и за Италия, където все още се изискват.
https://www.rte.ie/news/coronavirus/2022/0511/1297345-coronavirus-travel/

Благодаря!

# 433
  • София
Може ли някой да сподели, в коя компания правите медицинските си застраховки за пътуване, доколкото прочетох Лев Инс предлагат застраховка с покритие за Covid.
Покритието за Covid е само ако се стигне до болница. Карантината не я покриват.

# 434
Покритието за Covid е само ако се стигне до болница. Карантината не я покриват.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт