Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 380
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
От София до Италия се минава през Сърбия, Хърватия, Словения и се влиза в Италия. Паспорти никъде не ви трябват. Задавате в гугъл начална и крайна точка и ще си видите маршрута с подробности.

Или през Гърция и фери до Италия , става и  фери до Италия от Черна гора или Хърватска Simple Smile

# 526
Да, Венеция е неповторима. Днес атакуваме островите. Торчело струва ли си? Освен Бурано и Мурано кой друг? Въпрос към Реджи. Забравих си зарядното в Падуа. Как да ми го пратят до София- на дом адрес или?

# 527
  • Milano
Мери, питай мястото за настаняване.
Според мен ще излезе по-евтино да си купиш ново.

Аз харесвам само Бурано, но вие си решавате дали имате време и желание.
По пътя се вижда.

# 528
Благодаря , Реджи. Аз съм била и на двата, сега съм с приятелка, която е за първи път. А за пусто зарядно, купих в Местре, но ми се искаше и другото да ги имам, ама наистина май няма смисъл. Ходила ли си до Киоджа и Лиди ди Йезело! Впера следобед само зяпахме във Венеция, утре са Дожи. Жалко, че част от фасадата на Сан Марко е в ремонт.

# 529
  • Milano
Мери, напр.за доставка на билети на територията на страната е 10 евро, някои други дребни пратки ок.7, за чужбина предполагам е повече.

В Киоджа не съм била, но е хубаво - малката Венеция.
В Лидо ди Йезоло - да. Последно през февруари. Курортно градче. На плаж ли искате да отидете? В Cavallino-Treporti е по-спокойно.
Вчера следобед нямаше опашки никъде към 17ч - камбанария, Дожи, съвсем малка за Базиликата.
Влака влиза в Ц.гара. Да се изкъпете и за мен.🥳

# 530
  • Банкя
В Милано много време ни отне катедралата. По покрива 1.30ч. После замъка Сфорца. Парка не беше хубав(след вила Карлота).
Намаления 50% навсякъде. Пред магазин на Гучи имаше опашка.
Монца картинг. Момчетата много се изкефиха.
Пистата обаче беше вече затворена.
Вечеряхме в стария град на Бергамо. Много красиво. Не пропускайте ако имате време.

# 531
  • София
И аз съм много приятно изненадана от Бергамо. Смятах го като пътна спирка, но след три нощувки там го харесах много.
Разходихме се единия ден до Милано с влака.
На другия ден до ез. Изео - с автобус от Бергамо до Ловере и оттам надолу корабче през острова Монте Изола до градчето Изео. После влак до Бреша и отново влак до Бергамо. На всяко от местата отделихме време за разходка, пица, сладолед и т.н.
Бяхме с тридневни карти "Пътувам в Ломбардия" и никъде не сме плащали допълнително транспорт.

# 532
  • Банкя
Да, Бергамо е мото хубав град. Стария град е прекрасен. Идете вечер. Кипи от живот. Млади, стари, ресторанти,  барове,  дискотеки. В 01ч е пълен купон.
Ние днес пак бяхме там, защото ни анулираха полета.
Ще се приберем на12ти предния полет беше пълен. Спим в хотел в едно село Вердело.
Открихме че има влак та днес ходихме пак в Бергамо.  Утре до Тревильо.

# 533
Да, Бергамо е мото хубав град. Стария град е прекрасен. Идете вечер. Кипи от живот. Млади, стари, ресторанти,  барове,  дискотеки. В 01ч е пълен купон.
Ние днес пак бяхме там, защото ни анулираха полета.
Ще се приберем на12ти предния полет беше пълен. Спим в хотел в едно село Вердело.
Открихме че има влак та днес ходихме пак в Бергамо.  Утре до Тревильо.
Като ви е отменен полетът вие ли си уреждате настаняването и вие ли си плащате? Или е ангажимент на авиокомпанията? Питам, защото , макар ние вчера да се прибрахме без никакво закъснение от Тревизо, искам да съм наясно. Благодаря.

# 534
  • София
Здравейте, чета редовно темата, мечтаейки за Италия. Пандемията ни провали доста идеи, но най-накрая утре тръгваме за дълъг уикенд по езерото Комо. Петък и събота ще спим в град Комо, а вечерта преди полета в Бергамо. Там и кацаме. Четох доста за транспорта, но нещо се обърках и не мога да преценя как ще ни е най-изгодно. Първо си мислех за Аз пътувам в Ломбардия за 3 дни. Но доколкото разбирам този вариант не важи за фериботите по езерото между селцата, с който основно мислим да се придвижваме. После прочетох за една туристическа карта, която важи за Комо - фериботи и влак до Варена. От Милано става, но не мога да се ориентирам има ли влак Комо - Варена или Леко-Варена и  дали изобщо това може да се използва в нашия случай. Или пък е по-удачно с автобуси по-брега на езерото и билети за водния транспорт. Много ни се обърка плана с нощувки и т.н. Благодаря предварително за съветите.

# 535
не мога да се ориентирам има ли влак Комо - Варена или Леко-Варена
Влак Комо - Варена няма.
Влаковата линия е по източния бряг на езерото и е Леко - Варена.
За корабните билети и абонаменти не съм запозната в подробности, но разгледай какво може да се купи предварително онлайн (за бързите кораби aliscafo май не може онлайн), понеже често има ужасни опашки на касите в тази жега. Astonished
https://www.navigazionelaghi.it/

# 536
Здравейте, маршрутът на Бернина експрес е между Тирано и Сен Мориц, нали?
Посъветваха ме да го направим, но не с Бернина, а с обикновен влак, като съображенията не са само финансови. Ще пътуваме от Милано. Първата част до Тирано е лесна, но следващата отсечка до Сен Мориц не мога да я намеря нито в сайта на Тренорд, нито на Трениталия. Аз ли нещо бъркам?
Къде другаде по пътя си заслужава човек да спре? Пътуването ще бъде еднодневно с тръгване и връщане в Милано, така че предполагам, че за някои от спирките, от които има изкачване с лифт, няма да ни стигне времето.
Другото, за което се чудя, е дали да направим още един еднодневен трип до Люцерн, Берн или Цюрих.
С нас ще има две девойки, които спечелиха жп пас, с който имат право да пътуват в Европа. Не знам дали той ще важи за Швейцария, доколкото не е в ЕС, но ако важи, те имат желание да пътуват.
Ще се радвам на всякакви съвети.

# 537
Тирано е в Италия, но почти целият маршрут до Сен Мориц е в Швейцария. Може би търсете алтернативите (не ми е известно има ли) в сайта на швейцарските железници.
Алтернативен транспорт до Сен Мориц е с AutoPostale (жълт автобус) от Лугано (Швейцария) или от Менаджо (Италия). За AutoPostale, тръгвайки от Милано, по-лесното е с влак до Лугано и от там автобуса. До Менаджо се стига по-трудно от Милано.
https://www.postauto.ch/en/excursion-tips/palm-express

# 538
Знам, че по-голямата част от маршрута е в Швейцария. Но искам да отидем с влак, не с автобус заради гледките покрай жп линията, а не заради Сен Мориц.
Може би трябва да проверя в сайта на швейцарските железници.

# 539
  • Milano
Момичета, имах нужда да видя най-хубавите сини очи, да не чувствам почва под краката си, сърцето да излиза от орбитата, да пипна небето с пръст, или иначе казано да видя Васко.❤️❤️❤️

И ето ни в Дзокка, лудница тотална, жега.
В последният момент реших, че няма да слагам блузата от концерта, а рокля с деколте нарочно - да ми се подпише на гърдата.🤣

Подписва се той на хората и продължава, спира пред детето и я пита как се казва😍, тя срамежливо мълчи, аз я ръчкам - отговаря му, откъде си - отговаря, защо си тук - мълчи.
Минава пред мен и му казвам да ми се подпише на гърдата.
Изведнъж засиява🤣 и казва, брава, само така, вадете ци..те навън🤣, подписва ми се , поглежда ме в очите от 10-20см и казва "здрасти".❤️❤️❤️

Аз незнаех на кой свят се намирам.😍🤣
Следвайте мечтите си, дори да се струват лудост за останалите...понякога се сбъдват.❤️❤️❤️

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 12:51 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт