Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 317
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,бихте ли  ми оказали съдействие със следния случай.Пътуваме в 12.00 от София до Бергамо.Ще бъдем около 1:00 часа тяхно време,ако не закъснее полета.Трябва ми трансфер от Бергамо до Малпенса,като полета ни от там е в 6:00 часа.Четох много по темите и за дневен трансфер не мисля,че е проблем,но нашият е през нощта и ми се иска да знам какви опции ще имаме?
Малко по-назад ,Regina е написала

# 586
  • София
Здравейте,бихте ли  ми оказали съдействие със следния случай.Пътуваме в 12.00 от София до Бергамо.Ще бъдем около 1:00 часа тяхно време,ако не закъснее полета.Трябва ми трансфер от Бергамо до Малпенса,като полета ни от там е в 6:00 часа.Четох много по темите и за дневен трансфер не мисля,че е проблем,но нашият е през нощта и ми се иска да знам какви опции ще имаме?
Директен шатъл между летищата няма да има през нощта, затова отивате до Милано и от там с друг шатъл до Малпенса.
Вероятно ще уцелите времето през нощта, когато няма автобуси и ще трябва да почакате 2-3 часа, но със сигурност има подходящи автобуси от Милано за полет в 6ч. от Малпенса, каквито съм ползвала.

# 587
  • Milano
Както писах в преден пост разписанието на автобусите е по седмици.
Ако става въпрос за другата седмица, първият шатъл от Милано към Малпенса е в 4.00ч на Аутострадале (Аirport bus express) и пристига в 5.00ч. Този на "Малпенса шатъл" е в 4.15ч.
Ако успеят да хванат последните автобуси от Бергамо ще е добре.

Шатълите за Малпенса тръгват точно от отсрещната страна на тази, от която пристигат тези от Бергамо.

# 588
Благодаря Ви дами,аз очаквах,че ще има директен шатъл между летищата и няма да се налага да се прекачваме,но явно съм се заблудила.Полета ни е на 15.09. ,като ще ми  бъде първият и много неща не са ми ясни.Според Вас,кой вариант е по-изгоден за четирима души-шатъл или такси,ако евентуално съществува като опция?И дали е по-добре да се закупят билети предварително или на място?Благодаря!

# 589
  • София
При нас полета закъсня с повече от час и изпуснахме последния шатъл. Такси (след известно пазарене) ни взе 90 евро до централната гара на Милано. Бяхме 4 човека. Но не знам до другото летище как ще са цените.

# 590
  • Milano
Вие все пак пристигате през нощта.

Двете летища са далеч. Имат само 3 шатъла на ден между тях (сутрин, наобед и вечер 17.55ч през септември).

Фиксирана тарифа  Милано - Малпенса на такситата - 104 евро.
Орио ал Серио - Милано - 120 евро (такси), ако не са я увеличили.
Фиксирана тарифа между Орио ал Серио и Малпенса няма, плюс на нощна тарифа тарифа🤦‍♂️.
Шатъли - 10 евро/човек онлайн, на място 12 (пише) - Бергамо - Милано
Милано - Малпенса - 10 евро.

# 591
. Бихте ли ми помогнали с този сайт,от посочените дата и час ми излиза трансфер през нощта?Или греша?Сайта е GoOpti.
Прочетох,че последния шатъл до Милано е най-късно 1:30-2:00 и дама по-напред в темата не е успяла да го хване

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 15:28 от loni

# 592
  • Milano
https://www.tripadvisor.it/Attraction_Review-g187849-d23406473-R … ardy.html#REVIEWS

Отзивите не са добри. Вие си преценете.

И от вчерашното дерби - МИЛАН - Интер : 3-2😍🔴⚫️❤️❤️❤️

Миланска традиция:

Аз шампион, ти ревльо (мрънкало):

Милано е Милан:

# 593
Както писах в преден пост разписанието на автобусите е по седмици.
Ако става въпрос за другата седмица, първият шатъл от Милано към Малпенса е в 4.00ч на Аутострадале (Аirport bus express) и пристига в 5.00ч. Този на "Малпенса шатъл" е в 4.15ч.
Ако успеят да хванат последните автобуси от Бергамо ще е добре.

Шатълите за Малпенса тръгват точно от отсрещната страна на тази, от която пристигат тези от Бергамо.
.        
Бяхте много изчерпателна,благодаря,но ако изпусна последния шатъл какво бихте ме посъветвали?Прочетох по-горе,че е възможно.А и вашето “ако успеят да хванат последните автобуси” много ме притеснява.

# 594
  • In transit
Хубав мач беше Реджи. Гледахме го с интерес.

# 595
  • Milano

Бяхте много изчерпателна,благодаря,но ако изпусна последния шатъл какво бихте ме посъветвали?Прочетох по-горе,че е възможно.А и вашето “ако успеят да хванат последните автобуси” много ме притеснява.

Не желая да създавам излишни притеснения.
Наблюдавах  известно време пристигащите полети на Раян от София до Бергамо, заради роднини.
В почти всички случаи вечерните такива имаха закъснения.
Лошото, е че полета не е шенгенски. Има извозване с автобус и паспортен контрол, което допълнително забавя.

Или иначе казано подгответе си резервен вариант на шатълите.

Бих видяла колко ще излезе с частен трансфер, но не мога да препоръчам. Не съм ползвала. В тази или миналата тема Шантал беше препоръчала такъв.

Ако напишете "ncc aeroporto bergamo" излизат доста резултати.

Дааа, Мики.😍

Ли Лу не ни разказа за тазгодишната ваканция.

# 596
  • Варна
Здравейте! Мислим да посетим Дуомо в събота или неделя. Дали е нужно предварително да си закупим билети или е по-добре на място? Има ли големи опашки за качването на покрива?

# 597
  • Milano
Бих купила онлайн и отишла при отварянето.
Този уикенд е GP di Monza.
Ако не бъркам касите отваряха чак в 10ч.
Ако имам избор бих отишла в понеделник.

# 598
Здравейте, моля за информация живеещите там дали наистина ще има стачка на влаковете този уикенд, чака ни Формула 1 и не знам толкова хора как ще оставят през транспорт.. Sad

# 599
  • Milano
Само в петък от 9ч. до 17ч.

Общи условия

Активация на акаунт