Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 332
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря! Тоест гарантирано е, че влаковете преди това ще се движат по разписание? (тъй като ще пътуваме от Бергамо до Монца и има влак в 7:20 или 8:20, надявам се да ни се получат нещата)

# 601
  • Milano
Дори стачката да беше 24ч. има гарантиран интервал, в който трябва да се движат в работни дни (6ч-9ч и 18ч-21ч).
Ако бъде отменен ще има други причини.

# 602
  • Варна
Бих купила онлайн и отишла при отварянето.
Този уикенд е GP di Monza.
Ако не бъркам касите отваряха чак в 10ч.
Ако имам избор бих отишла в понеделник.

Благодаря сърдечно!
Ние също ще ходим до Монца за F1. Билетите, които ще купим за метрото и до Монца нали трябва да бъдат за зоната Mi1-Mi4? И с един билет ще пътуваме от метрото до гарата и после с влак до Монца, в рамките на 105 Мин.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 14:28 от vstan

# 603
  • Milano
Да, ако влака е регионален.

# 604
  • Варна
Да, ако влака е регионален.
Благодаря Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts

# 605
Някой ползвал ли е GoOpti за трансфер?Между Бергамо и Малпенса,ако не успея да  хвана последния шатъл?

# 606
  • Milano
Билетите "Аз пътувам навсякъде в Ломбардия" вече могат да се купуват онлайн на сайта или приложението на Тренорд:
https://www.trenord.it/biglietti/titoli-di-viaggio/biglietti-giornalieri/

Нямат нужда от валидиране, защото на тях е посочена датата, която сте заявили.

Удобно за пристигащите на летище Орио ал Серио, където не се продават (ако няма някаква промяна).

# 607
Здравейте Simple Smile Плануваме пътуване до Северна Италия, като ще отседнем в Милано и ще правим преходи до различни точки. Към момента проучваме вариантите за езеро Комо. Чудим се дали да отидем от Милано до Комо с влак и от там с корабче/ферибот до Вила Карлота Беладжо, Менаджо, Варена. Или да отидем от Милано до Варена с влак и от там да направим разходка по езерото до горесроменаните места. Какво ще препоръчате? Времето ще бъде ли достатъчно? Придвижването по езерото с какво се осъществява - корабче или ферибот? Гледах разписания на фериботи в rome2rio и navigazionelaghi. Благодаря предварително.

# 608
  • Milano
С влак до Варенна (Варена е в Трентино) и оттам с корабчета. Комо е далече.
Придвижването се осъществява и с двете - каквото дойде по разписание.

Не сте споменали за колко време, за да се каже дали е достатъчно, но един ден стига.

Първи учебен ден днес и без маски.🥳🥳🥳

# 609

Все пак ще се движат ли някакви влакове?

# 610
  • София

Първи учебен ден днес и без маски.🥳🥳🥳

Тъкмо влизам в Италия през Бренер.
Не са ли вече задължителни маските в транспорта? Във влака всички носят.

# 611
  • Milano
Маските в транспорта ( FFP2) не са отпадали. За момента са задължителни до 30.09.22.

В училищата са без маски за първи път.

За влаковете съм написала, кои са гарантираните часове на същата страница в по-горен пост.

П.п. Световни шампиони по волейбол❤️❤️❤️🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 15:00 от regina di cuori

# 612
Благодаря за информацията за влаковете!

Някой може ли да препоръча хубави ресторанти в Бергамо с добра кухня и разумни цени?

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 17:57 от JoySS

# 613
Здравейте, Момичета!
Предварително моля за извинение за „нахлуването” в темата с молбата си и почти пълната липса на информираност от моя страна по въпроса, но се надявам и разчитам на снизходителността и отзивчивостта Ви, които „видях” на страниците до тук!
Съвсем наскоро реших - като подарък за предстоящия през м. ноември 18-и рожден ден на дъщеря ми, да отидем (двете) в Торино и Милано. Изборът ми на точно тези градове бе определен от нейното огромно желание да учи архитектура в Политехниката на Торино или Милано.  Тя никога не е била в Италия и се надявам с помощта на този подарък да се влюби и „на живо” в тези градове и мечтата и́ да придобие реални форми. Първоначалното ми намерение беше пътуването ни да се осъществи за самия рожден ден, но подразбрах, че в края на м. ноември е голяма вероятността за студено и дъждовно време. Така – съвсем спонтанно, онзи ден купих самолетните билети и на 27.09 сутринта трябва да кацнем в Торино, а на 07.10 вечерта да отлетим от Милано (Бергамо). Уви, едва впоследствие осъзнах неподготвеността си за това начинание и краткото време, с което разполагам, за да реализирам по най-добрия начин мисля доброто си намерение. Днес Ви открих и срам – не срам реших да Ви помоля за помощ – както за планиране и за обиколка на забележителности (освен двата университета), така и за бюджетни варианти за придвижване (в и между градовете) и настаняване. Иска ми се, ако имаме възможност да посетим и други места (Комо, Швейцария и/или др., които бихте ми предложили), но ми се струва, че така още повече бих затруднила липсващата ми логистика.
Ще съм Ви безкрайно благодарна за всички мнения, съвети и препоръки, които споделите с мен – тук или на лични!
Извинете ме и за дългия пост, моля!

# 614
  • Milano
Имате ли някаква идея по колко дни на град ще отделите?
Кои места желаете да посетите?
Всичко може.

Общи условия

Активация на акаунт