Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 372
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
От Милано до Локарно през Лугано пътува нормален пътнически влак. Малка част от маршрута преди Лугано е много живописна, да.
"Лаго Маджоре Експрес" е цялостна туристическа услуга, която включва и кораби.
Английската версия на сайта им не работи, разбира се 😅 но италианската работи.
Изчакай някой с италиански да се включи.
Но гледайки снимките, включва влакчето Чентровали от Домодосола , не това от Милано.
Линията Чентровали е много интересна само ако е валяло обилно преди това - появяват се много водопади, които иначе ги няма .
Освен тях, друго забележително по нея няма, ако не сте крайно запален фен на влаковете.
Италианските селца от Домодосола до границата са доста вехти и поизоставени , на границата следва културен шок - сякаш 200 години прескачаш за един миг.

Благодаря, много полезна информация🙂

# 646
До Локарно винаги съм ходила от другата страна - от Лугано, през Белинцона.
Не съм запозната с този влак, съжалявам.
На лаго маджоре островите (Белла с градините Heart Eyes) са достатъчни за пълноценен излет с кораб и разходка цял ден.
Още нещо недалеч в района, на около 20 км от Стреза - лаго д'орта с островчето Сан Джулио.

# 647
С влак до Варенна (Варена е в Трентино) и оттам с корабчета. Комо е далече.
Придвижването се осъществява и с двете - каквото дойде по разписание.

Не сте споменали за колко време, за да се каже дали е достатъчно, но един ден стига.

Първи учебен ден днес и без маски.🥳🥳🥳
Благодаря за отговора. Да, планираме еднодневни преходи от Милано до езерата Комо, Гарда, Маджоре и едни ден до Верона/Бреша. Датите ни включват и делнични, и почивни дни. Предполагам, че през уикендите по езерата е доста по-пренаселено или се лъжа, за да направим преходите до тях през делничните дни? Да запитам допълнително дали от машините на гарите може да се закупуват билети с карта дебитна/кредитна или са само с банкноти? Благодаря.

# 648
От машините на гарите може да се купуват билети с дебитна карта.

# 649
Някой може ли да даде повече информация за Бреша? Имаме малко работа там, но има ли какво да се разгледа? Оказа се сравнително голям град, има си метро…

# 650
Бреша е градче в Юнеско, ако проверите, съответно има много красота за разглеждане. Един ден е напълно достатъчен обаче, всичко е в пешеходен център, компактно е, много приятно.Ние оставихме колата на паркинг и в много приятна разходка разгледахме всичко

# 651
Здравейте, планираме 6 дневно пътуване до Италия в следващия месец. Маршрута най-вероятно ще бъде следния -Бергамо-Милано -Венеция (или Верона) -Сирмионе. Ще приспиваме в Бергамо. Въпроса ми към вас е дали карата “ Аз пътувам навсякъде в Ломабрдия” важи за следните градове и съответно за влоковете от Бергамо до тях?

# 652
  • София
Верона и Венеция - не.
Сирмионе и Милано - да.

# 653
Верона и Венеция - не.
Сирмионе и Милано - да.

Правилно ли съм разбрала , че важи и за градския транспорт ? Това значи ли, че и за автобуса от летището в Бергамо до Порто нова важи? Благодаря!

# 654
Постоянно пребиваващите дами - нали всичко е наред при вас? От два дни показват по новините някакви катастрофални последици от бури.. Дано бързо отминава Flowers Four Leaf Clover Реджи къде се изгуби?

# 655
  • София
Верона и Венеция - не.
Сирмионе и Милано - да.

Правилно ли съм разбрала , че важи и за градския транспорт ? Това значи ли, че и за автобуса от летището в Бергамо до Порто нова важи? Благодаря!
Принципно летищните шатъли са изключени.
Но не ти е и нужен - от летището има редовен градски автобус до гарата на Бергамо и от там регионален влак.

# 656
Верона и Венеция - не.
Сирмионе и Милано - да.

Принципно летищните шатъли са изключени.
Но не ти е и нужен - от летището има редовен градски автобус до гарата на Бергамо и от там регионален влак.
Автобуса , който е до Порто Нова не е ли градски , той е с номер 1 мисля?

# 657
  • София
Да, той е.
Изключих, че нощуваш в Бергамо и реших, че за миланската Порта Нуова иде реч 👍

# 658
Да, той е.
Благодаря много за ориентира! Значи тази карта ще мо свърши работа, нали?

# 659
  • София
Да, той е.
Благодаря много за ориентира! Значи тази карта ще мо свърши работа, нали?
Без Венеция и Верона, да.
regina по-рано в темата беше качила таблица до кои гранични гари важи паса, но вече може и много назад да е. Та, ако ще пътувате до Верона, примерно, купувате билет от граничната гара до Верона, а преди граничната ползвате "Аз пътувам ... ".
Посока Верона мисля, че граничната гара беше Пескиера дел Гарда.

Общи условия

Активация на акаунт