Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 363
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Да, той е.
Изключих, че нощуваш в Бергамо и реших, че за миланската Порта Нуова иде реч 👍
Благодаря много за ориентира! Значи тази карта ще мо свърши работа, нали?
Без Венеция и Верона, да.
regina по-рано в темата беше качила таблица до кои гранични гари важи паса, но вече може и много назад да е. Та, ако ще пътувате до Верона, примерно, купувате билет от граничната гара до Верона, а преди граничната ползвате "Аз пътувам ... ".
Посока Верона мисля, че граничната гара беше Пескиера дел Гарда.
Добре, а когато напр искам да отида до Сирмионе, как се процедира? Отивам с паса до гарата и си запазвам билет за съответния час, без да заплащам нищо така ли?

# 661
  • София
Пасът важи само за регионални влакове за които резервации не се правят - качваш се където и когато пожелаеш.
Не плащаш нищо допълнително - затова имаш вече платен пас.

# 662
Пасът важи само за регионални влакове за които резервации не се правят - качваш се където и когато пожелаеш.
Не плащаш нищо допълнително - затова имаш вече платен пас.
Извинявайте за глупавите въпроси, но за първи път организирам такова пътуване и всичко ми е ново. Какво означава регионален влак? Ще мога ли да ползвам конкретния пас за влаковете към Милано и Сирмионе ? И важи ли за метрото ?

# 663
Регионалните влакове са като нашите бързи влакове. Можете да ползвате паса по всички маршрути с тях.
За експресните влакове, т.нар. фречи, напр. frecciarossa, трябва да си купите допълнително запазено място от порядъка на 10 евро на човек в посока.
Според мен за тези разстояния не си струва, защото разликата във времето не е голяма.

# 664
  • София
В момента съм на гарата в Модена. Гледаш на таблото да пише преди номера на влака R, RV RE или REG. Аналогично като си планираш деня, гледаш същото на сайта на ТренИталиа/ Тренорд

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 14:36 от RebelHeart

# 665
Момичета, супер сте!
За първи път чувам за тази карта за Ломбардия, а определено ще ми свърши страхотна работа! Благодаря!

# 666
Здравейте,
Бих желал да попитам :
1.При кацане в Бергамо по разсписание 8:25,ще успея ли да хвана шатъла за Милано в 21ч,защото имам резервирани автобусни билети.Изобщо да рискувам ли или да си купя на място?Възможно ли е да няма места?

2. За Милано бихте ли споделили места за хранене ,както на крак ,така и за сядане на прилични цени.Имам предвид в центъра и около централна гара?

Поздрави,

# 667
1.При кацане в Бергамо по разсписание 8:25,ще успея ли да хвана шатъла за Милано в 21ч,защото имам резервирани автобусни билети.Изобщо да рискувам ли или да си купя на място?Възможно ли е да няма места?
Имаш шанс да успееш, ако имаш електронен паспорт и минеш без чакане през автоматичните кабинки отдясно на опашката.
Ако се случи да кацнат няколко нешенгенски полета заедно и си само с лична карта, може да си отвисиш на паспортния контрол над 1 час. (Примерно аз преди две седмици бях така. Scream)

# 668
  • на малък остров в океана
Пролетта минахме за половин час с все паспортния контрол, и то през гишетата, защото бяхме с дете, и се качихме на шатъла 5 минути преди да тръгне. Бях предвидила час от кацането до шатъла, но полетът ни закъсня с половин час. И все пак извадихме късмет, че нямаше други полети освен нашия.

# 669
  • Варна
Здравейте! Предварително се извинявам, че имам пропуснати страници от последната тема!
Имам питане относно новите автобусни линии на Itabus. Надеждни ли са, купила съм онлайн билети, но отзивите в нета са противоречиви, а ще пътуваме с две деца и търся що-годе бърз и сигурен вариант от Орио Ал Серио до Верона. Това само ми излиза. Другите варианти са Фликсбус от автогарата и регионален влак, нали?
Не сме пътували в този формат и набързо трябва да организирам.
Благодаря! 🍀

# 670
  • In transit
Имаш шанс да успееш, ако имаш електронен паспорт и минеш без чакане през автоматичните кабинки отдясно на опашката.
Ако се случи да кацнат няколко нешенгенски полета заедно и си само с лична карта, може да си отвисиш на паспортния контрол над 1 час. (Примерно аз преди две седмици бях така. Scream)
+ ако няма чекиран багаж.
Ако закъснее полета или се струпат няколко един след друг, си е на магия работата.
Кацала съм повече от 10 пъти на Бергамо, винаги с ръчен багаж и винаги времето за преминаване през паспортен контрол е било 15/20+ минути.

# 671
  • Milano
Това са автобусите на Итало, от миналата година е компанията. За останалото нямам представа.

Барба, през август роднини при полет кацнал в 16.50ч. излязоха в 18.20ч.на летището в Бергамо, 3 седмици по-късно много бързо (в друг ден от седмицата).

Билетите за шатълите важат и за следващите автобуси. Случва се и да е пълен и се качваш на този зад него.

Който пита назад за езерата:
Бих гледала прогнозата за времето вече, а не дали е уикенд.
И ако не са резервирани нощувките в Милано щом ще се ходи до Бреша, Верона и по езерото Гарда би било по-удачно нощувки там, понеже са по една линия.

Ли Лу, при нас всичко е наред с времето за щастие.
Изгубих се в Дезенцано и Сирмионе уикенда.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 22:34 от regina di cuori

# 672
  • In transit
Ех, Реджи...размечтах се пак. Heart Eyes Чудно време си уцелила.

# 673
  • Milano
Чудно, Мики... в неделя.

До петък вечерта беше много топло - 29-30гр. в Милано.
Виждах се в събота да мързелувам цял следобед и да се къпя в басейна на хотела.

И изведнъж прогноза за дъжд по езерото в събота сутринта и полярен студ, идващ от Швеция.
Тръгваме оттук със слънце, в Бреша тъмни облаци, в Дезенцано - 13,8гр. в 10.30ч, беше валяло, облачно и студено.
В крайна сметка не валя, излезе слънце, но достигна до 18-19гр., басейна остана за друг път.
В неделя времето беше чудно и топло, с 10 градуса в повече.

П.п. маски не караха да се слагат, въпреки че са задължителни.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 12:10 от regina di cuori

# 674
Това лято два пъти кацахме в Бергамо. Единия път беше прилично - за около 30 минути минахме паспортния контрол. Но втория път чакахме повече от час.
Така че, ако имате международен паспорт с биометрични данни, носете го. Става много, много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт