Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

• 316 889
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 975
Реших и аз да се пробвам с това изкушение  Laughing и вдъхновена от konikonkoni  се пробвах да я завърша с марципан "Варна".
Ето снимков материал

Моята преработка е , че вместо банани сложех по средата пак бисквити, досипах останалия крем, и понеже остана още място, а нямах крем.Бързо врътнах кисело мляко с ягоди от компот (пак с желатин).
Лео, благодаря за страхотната бърза и лесна (сигурна съм , и много вкусна, но утре ще разбера) торта   bouquet  

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 17:40 от Cvete™

# 976
Здравейте! Имам едно бързо питане - дали тортата би издържала пътуване от 7-8 часа с рейс? Искам да направя такава и да я изпратя на пременника ми за рождения ден, но малко ме притеснява това дълго пътуване, а друг вариант да я изпратя не се сещам...

# 977
Здравейте! Имам едно бързо питане - дали тортата би издържала пътуване от 7-8 часа с рейс? Искам да направя такава и да я изпратя на пременника ми за рождения ден, но малко ме притеснява това дълго пътуване, а друг вариант да я изпратя не се сещам...
Аз съм пътувала с такава торта дълъг път, но беше в хладилна чанта.

# 978
Аз съм пътувала с такава торта дълъг път, но беше в хладилна чанта.

Аз нямам хладилна чанта, обаче... Ако не е на хладно дали ще се разтече се чудя...

# 979
Мисля, че ще се деформира - ще се слегне. За разтичане - не знам...

# 980
Да, сигурно няма да се разтече чак, но и ако се деформира ще стане кофти, защото идеята ми беше да я направя като футболна топка. Може би ще помисля за друг вид торта, която да може да понесе такова пътуване... Thinking

# 981
Да, сигурно няма да се разтече чак, но и ако се деформира ще стане кофти, защото идеята ми беше да я направя като футболна топка. Може би ще помисля за друг вид торта, която да може да понесе такова пътуване... Thinking
изпрати я с куриер, няма ли да е  по-лесно и бързо/

# 982
изпрати я с куриер, няма ли да е  по-лесно и бързо/

Да, мислих го и този вариант, но трябва да говоря с някой куриер как точно може да стане, защото нали по принцип взимат пратките и после ги разпределят и чак след това тръгват по маршрутите, затова се чудех дали в крайна сметка няма да се забави повече време извън хладилник.

# 983
  • ГОре на черешата...
Само да вметна - проучете кои курирески фирми се наемат да транспортират торти, защото повечето - не се.

# 984
  • Русе
Еконт Експрес предлагат хладилни чанти, до колкото знам.

# 985
Ще проверя още днес как стоят нещата с куриерите. Simple Smile

Hug

# 986
Здравейте,
Искам да кажа едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на ЛЕО!!!Тортата е страхотна. Правих я за рождения ден на сина ми два пъти - веднъж за детското парти и после за роднините.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=31357501&l=47fabca739&id=1292081808

http://www.facebook.com/photo.php?pid=31357504&l=23f5ad2f04&id=1292081808

http://www.facebook.com/photo.php?pid=31368420&l=3e4718b494&id=1292081808
Надявам се да можете да отворите снимките така, че иначе не можах да кача направо снимка тук  Embarassed

Калинката е пак същата торта, но правено в друга форма, главата пак е от тортичката, но наложена в голяма чаша за капучино  Wink Всички бяха очаровани от резултата.
 Тъй като и двете форми бяха доста големи използвах повече от посочените продукти, но крайния резултат беше много вкусен!

Още веднъж благодаря за страхотната рецепта!!!

# 987
  • Сливен
здравейте
да се запиша да следя темичката,ще имам поводи и искам да я направя,много ме изкушава  Peace

# 988
  • Сливен
ето резултата,направих я без течен шоколад а с малко какао

# 989
Здравейте,
Вчера правих за пръв път тази вкусна торта Hug Направих я с плодови рула - с  ягода и горски плод, крема разделих на две - горната част беше бял с ягоди от компот вътре,по средата сложих малко бисквити,после направих крема с шоколад,както е по рецепта. Един желатин разделих на око в двете части,но не стегна хубаво... Някак разкашкана се получи на вид..на вкус е превъзходна - лекичка и свежа.
Друго,което се случи е,че докато правя крема желатина се стегна и го разтопявах наново на водна баня.. Та въпроса ми е ..дали не е стегнал достатъчно от повторното разтопяване,или е било по-добре да сложа два желатина?
Благодаря предварително  bouquet

http://prikachi.com/images.php?images/926/3124926U.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/927/3124927C.jpg

Общи условия

Активация на акаунт