Тема 10- Февруарски мами 2022 г. 🌸

• 34 999
  • 433
  •   1
Отговори
# 195
Леле момичета колко много бебчета са се родили 🥰
Да са ви живи и здрави и бързо възстановяване на всички мами ❤️❤️❤️❤️

Аз минавам да разкажа за раждането ,  не е приятно но...😅
На 14.02 сутринта в 10 дойдох в Шейново за тонове, бях с 5 см разкритие и страшното много контракции , не бяха добре тоновете и ме приеха...
Към 12 след всички документи и прегледи ме качиха на 2ри ет, да ме настаняват в стая , първо ме сложиха на тонове отново преди да ме настанят...
Та там като се почна един бебешки пулс 200 аз с кръвно над 150 ,горя,треса се и не усещам....,разхвърчаха се лекарите , аз неадекватна шаш и паника незнам какво се случва😅😅 Докато се усетя ме бяха помъкнали към операционна за спешно секцио ,една жена ми дърпа едната ръка слага системи някви,друга лекарка ме боде по другата ръка,трета ме държи да не мърдам,четвърта ме боде в кръста с упойка,пета ми слага маска с кислород и след миг ме срязаха и чух как беба проплака 🤗
За малко да ни изтърват и двете, но всичко мина успешно.
Беба на два антибиотика, два дена на системи че не можеше да яде ..вчера за първи път ми я дадоха да е при мен цял ден❤️🤗
Та така , вече всичко е наред и нямам търпение да кажат кога ще ни изпишат 😁
Да кажа че нормалното раждане е за предпочитане и това секцио си е бая неприятно.
Нормално раждане боли само докато раждаш и после няма спомен от него, а секциото не боли, не усещаш нищо но после ти се ебава мамата 😂
Стискам палци за леко раждане на всички останали мами🤗❤️

# 196
Момичета, днес ми е 20ти ден след нормално раждане.. както си стоях и ме започна рязка, пронизваща болка ниско долу, та чак в гърба си я усещам. Бих спазмалгон, но още не усещам разлика. Не кърмя..
Какво мога да направя? Едва вървя за сега..

# 197
  • sofia
Nev, както и другите са писали - не пропускай възможност за свещичка, не се прави на герой - помагат.
Всеки следващ ден е по-добър от предходния. Аз на 14 родих, на 17ти вече ходех бързо, на 18ти си бях нормална, само качването в колата леко ме затруднява. Днес сутринта си сгънах сушилнята без трудности, навеждам се. Просто при ставане и сядане бъди внимателна, плавно го прави. Снощи ударих едно Оки за спокойна нощ и така. Минавааа

Есенна, твоята болка от матката ли идва? Влагалище ли? Как го усещаш? Имаш ли Аналгин, Оки, Нурофен, нещо по-силно

# 198
Матка/ яйчници някъде там я усещам.. и трите ги имам вкъщи. Започна да поотслабва като лежа..

# 199
Мен дълго време заради ендометрозата ме спасяваше нимизила. Чудеса прави, а щом не кърмиш може да пиеш спокойно.

# 200
  • sofia
Матка/ яйчници някъде там я усещам.. и трите ги имам вкъщи. Започна да поотслабва като лежа..
Оки на мен помага при силна болка, не се мъчи, пий

# 201
Аз бих се обадила на аг, прекалено скоро е след раждане. Обезболяващите само ще маскират проблема. А по принцип тялото не почва да боли просто така без причина. Дано е нещо безобидно!

# 202
Идвам да се похваля,че на 18.02.2022г ме изненада моята малка принцеса Анастасия! Имах планово секцио за 21ви,но тя реши друго и ни направи най- щастливи на света! Това е най- ценното нещо,което имам!!!! Всякакъв страх се изпари когато влязох в болницата,  бях много спокойна и усмихната.  Кураж на всички бъдещи мами и много здраве и щастие на всички нови бебенца в групата!

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 17:55 от Ariel16

# 203
  • sofia
Честита Анастасия, нека е здрава и щастлива, радост на мама и тате.

# 204
  • Пловдив
Ариел, честита Анастасия! Да е здрава и прекрасна! Heart Детенцето си е избрало само датата. Blush Бързо възстановяване и скоро вкъщи!

# 205
Честита Анастасия! Да расте много здрава и щастлива! На мама бързо възстановяване!

# 206
Честита принцеса, Ариел! Да расте здрава, щастлива и да радва мама и тате! ❤
Е, момичета и аз най-накрая да се похваля 😊
Моят Даниел се роди точно на термин 19:02 в 4:44 с мерки 3250 гр. 49 см.
Раждането наистина не беше никак леко, или по-скоро преди да тръгнат напъните беше най-болезнено, но всичко отминава когато сложат бебчето върху теб! Неописуемо е чувството! Толкова топличък беше!
Направиха ми епизиотомия, имам шевове и е некомфортно, но си ставам нормално, даже се и изкъпах. Сега си чакам бебчето към обяд да ми го донесат да се опитаме с кърменето. Дано се получи! 😄

Успех на всички бъдещи мами! Дано да минава по-леко и по-малко болезнено! ❤🙏

# 207
  • Пловдив
Гале, честит Даниел! Да е здрав и щастлив! Blue Heart Бързо възстановяване!

# 208
Честито, Ариел, Гале! Живи и здрави да са бебчетата! На вас бързо и лесно възстановяване! Каква радост ❤ Една по една всички “изгоряхме” в темата 🤣

# 209
  • sofia
Галя, честито! Бързо възстановяване!!!

Общи условия

Активация на акаунт