Тема 10- Февруарски мами 2022 г. 🌸

• 34 723
  • 433
  •   1
Отговори
# 285
И аз още си чакам, 2 дни преди термин.
Днес имам преглед и ще видим дали имам разкритие/много неприятен преглед, но няма как/. Никакви симптоми за раждане, никакви болки… не е падала и тапата.
Хайде дано днес някоя мама поведе с ново бебче 🥰
Блу, аз вече 2 пъти минах през този преглед и нищо не усетих. Не ме боля, след него нямах никакъв дискомфорт или кървене. Явно си зависи от лекаря, защото чета и на други места, че някои момичета много ги боляло на този преглед, други изобщо.
От днес - 7 дни до термин 😊 Хайде да излиза вече моето бебче-инатче.Grinning

За жалост вече 3 пъти ме проверяват за разкритие и .. все си ме боли. Израждащият ми е с доста големи ръце, може би и от това зависи. Първият път ме провери акушерка и беше добре, но следващите прегледи си е мъка за мен. Но ще издържа , малко остана Simple Smile)

# 286
Оули, мислех че си родила, че те нямаше. На мен лекаря ми каза на термин, че ще провери за разкритие. После тоновете са през ден или всеки ден, различно е на различните места, но зачестяват със сигурност. И аз съм на тонове днес и понеже термина ми е през почивните дни, не знам дали няма да каже днес да ме провери за разкритие.
Иначе вчера бях със запек, а днес съм с разтройство и се опитвам да се оправя до прегледа, но не знам дали ще успея и се притеснявам на тонове да не ме заболи корема. Също почти не съм спала, че имах болезнени контракции до 3 или 4, когато просто заспах от умора. Не се усилваха, че да събудя мъжа за да ходим към болницата, на сутринта почти нямах вече.

# 287
Ами разтройството си е знак, но в нашия случай не особено голям Grinning Вчера се хвалех на мъжа ми как вчера за пръв път съм успяла да ида 2-3 пъти до тоалетна след толкова време запек и му казвах, че това може да е сигнал, че до няколко дена раждането ще започне. На него му стана смешно, защото съм на термин и то няма друга опция освен до няколко дена раждането да започне Grinning

Не съм родила иначе, всеки ден чета, просто други неща се коментираха и не съм се включвала да не спамя постоянно с моето не-раждане. Днес след прегледа ще кажа какво са ми казали от МД - Сим ти също дай обратна връзка след твоя преглед как ще процедирате. Предполагам, ако всичко е наред и няма разкритие, ще си ни пратят вкъщи да си чакаме Simple Smile

# 288
Ами при нас са спрели водата, тъкмо като да се мия... Сега както всичко ме разстройва и ядосва и това много ми повлия и се разплаках. Сега не мога да се измия от разстройството и може би ще видя да се стегна малко и да отида, пък дано не иска днес да проверява за разкритие... Не мога даже зъбите да си измия, ужасно се чувствам.

# 289
Ами при нас са спрели водата, тъкмо като да се мия... Сега както всичко ме разстройва и ядосва и това много ми повлия и се разплаках. Сега не мога да се измия от разстройството и може би ще видя да се стегна малко и да отида, пък дано не иска днес да проверява за разкритие... Не мога даже зъбите да си измия, ужасно се чувствам.

Спокойно, изобщо не се шашкай - почисти се с мокри кърпички хубаво и си иди на преглед. Докторите всичко са виждали и какво ли не им се е случвало. Шансът от самия преглед нещо да тръгне е почти никакъв, само ти ще се притесняваш. Също така да не забравяме как протичат естествените раждания и че в по-големия % от случаите жените си се изпускат без значение дали преди това им е правена клизма или не. Звучи неприятно, но за лекар това е по-скоро рутина, само нас ни е много срам и прочее.

# 290
И аз още не съм родила. Имам 4 дни до термин, но никакви индикации. Вече съм супер напрегната, всички ми пишат как си, какво правиш, няма ли да раждаш вече, и се напрягам още повече. Дано скоро реши да дойде бебка, че и започнах да се притеснявам, вечер си е доста активна но през деня не я усещам толкова и се стряскам на моменти…

# 291
  • Пловдив
Аз онзи ден се бях шашнала, защото по принцип като се събудя сутринта и бебчо шава. А онзи ден нищо до обяд някъде. Побутвах го леко, разхождах се и го усетих най-накрая. За сметка на това, вечерта не се спря.

# 292
Аз мисля, че вече наистина им е тясно и движението е ограничено. Не знам, но искам да раждам вече, че само тъмни мисли ме навяват..

# 293
Да, а това пък са ми любимите въпроси от последните седмици "АЙДЕ БЕ КАКВО СТАНА" "АЙДЕ НЯМА ЛИ ДА РАЖДАШ" - все едно аз си го преценявам и нещо умишлено се бавя и не предоставям клюки, че съм родила Grinning

# 294
  • Пловдив
Видях една позната миналия ден и въпросът й беше " Ама още ли си с корем?" Grinning

# 295
Момичета, спокойно, бебоците все ще излязат Simple Smile Толкова време чакахте да ги видите, изтрайте още мъничко-броени дни.
На мен секциото ми беше 39 г.с. и помня колко тегаво ми беше обръщането в леглото и как ме болеше кръста, представям си какво е една седмица по-късно, но по-добре да оползотворите оставащите дни. Починете си добре, тъй като в болниците все някой ви буди- инжекции, почистване стая, закуска и т.н. Аз за 5 дни съм спала по-малко от 15 часа, после вкъщи с малката не става кой знае колко по-добре.
Проверете дали искате да купите още нещо- например след раждането взимах кош за пране, органайзер за кошара,  платно за снимки, черно-бели карти и т.н. и то докато изберете или свършите нещо друго и ще стане време за раждане.

# 296
Дано наистина да е скоро, аз сега говорих с акушерката ми, която каза че до 4ти март ако не родя ще предизвикат раждане, което честно казано ме плаши и дано сама реши да излиза..

# 297
Оо и аз ви съветвам да си почивате. Знам на мен как ми казваха и си викам да бе да...ама вече се убедих, че е можело да спя много повече Grinning

# 298
Ох то на думи звучи супер, ама на мен както никога не ми е било проблем, сега спането последните няколко месеца ми е ужас. Тази сутрин пак съм станала в 5 и до 7 не ме питайте кви ги дирих....в 7 някак си съм заспала. Викам си така и така седя будна, да взема да се разраждам поне, ама няма никой....

Иначе да дам отчет, че бях на преглед и на тонове днес - тоновете супер. Гледахме разкритие - грам няма, шийката е тръгнала да се скъсява, но далеч не е  в правилна позиция още (поне е тръгнала Grinning). Докторката каза в петък пак на тонове и после в понеделник. Ако до понеделник не родя, вече вторник или наааай-късно сряда ще трябва да си ме приемат за наблюдение, защото ще направя 7 дена преносване и няма как да си стоя вкъщи. Та да видим в следващата седмица какво ще се случва Grinning

# 299
Owly пожелавам ти скорошно раждане. Дано тръгне само и естествено, че според мен е доста стресиращо да идеш за наблюдение. Аз не си представям ако до 4ти март не родя сигурно нистина ще се побъркам….

Общи условия

Активация на акаунт