Тема 10- Февруарски мами 2022 г. 🌸

• 34 916
  • 433
  •   1
Отговори
# 225
Честити бебчета!

Мария, вземете раница за бебеносене. Хубавите са над 200 лв.

Аз от три вечери спя като пън, киселините изчезнаха, не ме боли кръста. Защо стана така, не знам.

# 226
  • София
Честит Валентин. Да расте здрав, щастлив и безгрижен 💙 на мама бързо възстановяване 😊
Мече и аз съм в 39+2 и нямам никакви индикации за раждане, но силно се надявам да излиза вече.
Момичета ние сме в чуденка. В петък казаха на ММ от неговата форма, че искат да представим фактура за 500лв за бебешки неща и те ще я осребрят, като бонус. Проблема е, че сме взели всичко и нямам идея какво може да вземем още. Предложения?

И при нас ситуация е същата и реших да отидем в магазина и да си купим неща занапред. Например столче за хранене, активна гимнастика, да се запася с бебешки прах за пране, бебефон ако нямате, дрешки по-голям размер, детски халат, защото засега сме взели само кърпи с качулка, играчки за количката или за вкъщи и те се трупат. Другия вариант е едно хубаво столче за кола, което ще ви потрябва като отеснее кошницата на бебето. Даже мисля, че столчето ще ви най-добрата покупка. Ние вече купихме от едните баба и дядо, но ако не бях, в това щяхме да инвестираме, защото есента вероятно вече ще ви трябва, а хубавите столчета със сертификат за безопасност започват от 500лв+
И ние сме купили всичко, но не ми е трудно да ги изпукам. 😁😁😁

# 227
  • Пловдив
Благодаря Ви, момичета!

Мече, на мен преди 2 седмици ми бяха казали, че е 3300 и се притеснявах колко ли е станал досега, оказа се, че се роди 3060. Та не се шашкай, не се знае колко точно са го измерили, май почти винаги има разминавания.
Иначе аз до последно нямах никакви индикации за раждане, докато не ми изтекоха малко води и започнаха контракциите. Доста неочаквано беше, но се радвам, че сам си избра датата.

Янче, мен вечер ме обземат разни притеснително мисли. Тази сутрин съм доста оптимистично настроена Blush Отивам на разходка след малко, за да за бързам процеса. Grinning Знам, че ултразвукът не е кантар, но като чух док да казва "ауу какво голямо бебе" и лошо ми стана. Joy

# 228
Гиги и столче сме купили направо 0-36кг, дрешки се каних да не купувам много и от не купуване имам вече 18-24 месеца 😶😶 тъй като живеем в къща си мисля може би нещо за двора батут, пързалка въпреки че ще се ползват напред във времето. Баща ѝ предложи от тези колички с дистанционно, но не ми допада идеята, защото познавайки се ще я забия в първото дърво 😀😀

# 229
Хубав стол за хранене! Или хубав стол за кола, хубав бебефон, сгъваема кошара, хубава електрическа люлка, лятна количка.

# 230
Честити бебоци на всички! Много се насъбират напоследък, затова вече честитя накуп, вместо поименно - да не объркам някой Simple Smile Нека да са здрави и щастливи бебета и деца!

Аз мисля, че останахме съвсем малко тук, които не сме родили още, но да видим, може и да не сме чак толкова малко. Не знам при другите как е, аз всеки ден доста се разхождам - бавно, но доста Grinning Повечето дни ми е добре, но има дни като вчера, в които след разходката цяла вечер много ме боли корем и после много трудно спя - буквално не мога да легна на нито една страна, защото ме боли коремът. Не знам на какво се дължи, честно казано - не са контракции, не е някакъв друг дискомфорт, сигурно си е просто от натоварването. Та всеки ден се боря със себе си дали да изляза или да не изляза, както и за колко Grinning

Неродилите още - имате ли някакви индикации за раждане, дискомфорти - нещо различно с наближаването на термина?

# 231
Owly, аз още не съм родила.
Както написах по-горе - всичките ми неразположения изчезнаха от три дни. Спя непробудно цяла нощ, нямам киселини, спрях да повръщам, мога да ходя дълго без да ме заболи.
Вечер, докато лежим и гледаме ТВ, имам менструални болки. Заспивам и всичко приключва.
Не знам кога ще е. Засега не виждам изгледи...
38+3 съм.

# 232
Цитат на: yana_rr link=topic=1410929.msg44327160#msg44327160 date=16
[/quote
Янче, мен вечер ме обземат разни притеснително мисли. Тази сутрин съм доста оптимистично настроена Blush Отивам на разходка след малко, за да за бързам процеса. Grinning Знам, че ултразвукът не е кантар, но като чух док да казва "ауу какво голямо бебе" и лошо ми стана. Joy
Разбирам те. На мен АГ всеки път ми повтаряше, че е голямо за мен бебето и много ме напрягаше така, но аз упорита. Оказа се прав човека. Макар че ако не беше застанал накриво, си мисля, че щях да успея да си го родя нормално.

# 233
Оули единственото което ми напомня, че съм бременна е корема и киселините. Мадамата седи на топло и това е. Нито тапа, нито контракции нищо нищо. Слязла е единствено надолу.

# 234
И аз от днес съм в 39та седмица, без никакви индикации за раждане…. По същият начин както останалите мами се притеснявам всичко ли ще бъде наред, а от болницата ми казаха, че ако не родя до 4ти март ще бъде с индукция. Иначе единствените може би индикации, които имам е от две вечери насам имам менструални болки за около час и това е…. Дано и нашия момент настъпи скоро…

# 235
Честити бебчета на всички!

И аз не съм родила и както знаеш сме сходни с теб, Оули. И аз като ходя повече и после корема ме боли, но не като при контракции, а по-скоро от тежеста, че като стоя права дълго и ходя и мускулите там се натоварват повече да държат тежеста. Иначе вече не усещам, че съм бременна, освен по болките в гърба и кръста, които не са постоянни, тежестта, а и колената ме болят, но от ходене и тежест пак според мен. Даже днес забравих колко ми е голям корема и на един ъгъл се ударих и то точно там, където си държи бебето главата и сега ми е гадно, че така стана. И друг път ми се е случвало, така че знам, че всичко е наред, но ми е гадно, че съм го ударила просто. Иначе и аз всеки ден се чудя да излизам ли, заради болките след разходки, но се опитвам да ходя повече все пак, защото искам да раждам, но няма никакви индикации за това. Нито контракции, нито нищо друго, само бебето вече е толкова голямо, че едва се движи вътре. И моето излиза голямо на ехограф, на последния преглед 3600гр. го измери, дано да е по-малко все пак. Стои леко косо, но доктора казва, че от контракциите при раждането трябва да се намести. Също каза, че е привърженик на естественото раждане и го чакаме само да тръгне, а ако пренося ще го предизвика, ако не успявам да го изкарам по време на раждането, тогава ще ме среже чак. Мен малко ме е страх как ще излезе толкова голямо бебе от мен, но гледам да не го мисля.

# 236
Сим, моя позната наскоро роди бебе 4200кг напълно нормално, даже без нито един шев. Пожелавам ти такова раждане! 🍀

# 237
Дано всичко стане лесно при всички, на които ни е останало да чакаме. Ниска и дрена съм, затова лекарят казва, че бебе над 3300гр. ще ми е трудно да изкарам, но не е невъзможно и е добре да опитаме поне, а и реално може да е по-малко, че измерванията вече не са точни. Както и да се развият нещата, надявам се да е по-скоро и най-важното за мен е на бебето да му е добре при всички случаи. Ако пренося ще е мартенче иначе. Не ми се искаше да родя и да е вече с големината на 3 месечно, но пък и не трябва и да се изненадвам, че е голямо, баща му се е родил почти 4кг. и то седмица преди термин, ако пренося и е като него не ми се мисли направо.

# 238
Сим и на мен ми казваха голямо е бебето, ама аз си държах до последно на своето. Даже в деня на раждането го измериха 2800гр. и то два пъти, а предната седмица беше към 3100гр. А в крайна сметка се роди 3400гр. с един шев. Тъй, че не им вярвай на тея ехографи и то последните седмици. Направи го както го чувстваш ти за най-добро! Успех желая на всички неродили мами и леко и безпроблемно раждане!🥰😇Скоро, ще се видите с бебчетата и всичко, ще се забрави от раждането! ❤💙😊

# 239
И аз още не съм родила,39+ 2 дни. Нямам никакви индикации за раждане, от 10 дни съм с 1 см разкритие и до там. Много ми е неудобно да спа вече, през час се будя и сменям страната. Само като се обръщам усещам една болка между краката, разтягат си се нещата там :д. По цял ден съм доста активна, вкъщи сме в ремонт и помагам доста( дори, че постоянно ми се карат да почивам).  Дано се появи скоро ❤
В сряда имам преглед/2 дни преди термин/ и просто искам да си спестя прегледа за разкритие. Дано реши да излиза до тогава :дд

Общи условия

Активация на акаунт