Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 631
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
джулс, мерси за  интересно изказаната ти  гледна точка , разсмя ме с  'чукуровския дон корлеоне"
Скрит текст:
следя филма чрез коментарите ви в темата

да си ""подсладим""  и ние покрай компанията

Скрит текст:
с  на татко обичта

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 11:30 от kmaroo

# 31
Juls1, анализът ти върху образа на Мехмет Хакан е страхотен. Heart Аз също смятам като теб, че той е внедрен в престъпните среди, за да следи големите фигури в международния трафик на оръжие. Усъмни ме още когато в първия епизод на 4-ти сезон за 10 дни беше обиколил Багдад, Дамаск, Техеран и Бейрут. Независимо, че е уважаван турски бизнесмен и предприемач е съмнително така да си обикаля из горещите политически точки на Близкия Изток необезпокояван. После как така разполагаше със снимки и документи, уличаващи неговия ортак Абдюлкадир в двойна агентура, работил за разузнаването на Турция и Сирия?  Този факт  се разкри в разговор между двамата братя, в който Абдюлкадир много притеснен каза, че Хакан има здрав коз срещу него. Тайнствена (засега) е и каката от Анкара, чието име не узнахме и нейните думи, че някои самоличности са тежки и че трябва да прояви търпение, докато истината излезе наяве и си върне обратно доброто име. А това как ще стане идея нямам, защото петното на международно издирван трафикант на оръжие е върху истинската му самоличност. Как ще излезе и ще каже пред хората, че с оглед на мисията му към  контраразузнаването е бил принуден да рискува доброто си име? И не на последно място разкритията на Вахап, който като шута, когото взеха  за смешен и луд, каза доста истини за дейността и на тримата в Бейрут. Ако е така те са за съдене от международен трибунал за особено опасни престъпления срещу човечеството, особено Вахап, който призна че е убивал наред и са го наричали "касапина Вахап". За жестокостта на Абдюлкадир също нямам съмнение, защото се видя как по негова заповед беше премахнат Фекели. За да унищожи следите е готов на всякакви престъпления и няма скрули, ама грам. Интересно ми е дали Хакан Г. се е замесвал в такива убийства?
Очаквам най- накрая да ни покажат  как се е пропукало приятелството им с Демир и какво е предизвикало краха на отношенията им?
Засега виждаме Хакан, че не изпитва много скрупули когато трябва да прикрие следите си. Угодно ползва хората за да постигне целите си. Но в този епизод ще се види как и Зюлейха започва да прилича на него лека- полека, за да стигне до отвличане на човек и сплашване.  Grinning

Kmaroo, тортата  е страхотна! Heart

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 16:32 от yakut

# 32
Якут ❤
Радвам се, че мислим по подобен начин. Значи има голяма вероятност това да се окаже вярно.
Госпожата от Анкара сигурно му е свръзката към Държавна сигурност, на която предава информацията и която му възлага задачите. Ако се намираха на чуждестранна територия, щеше да се нарича негов Резидент.
Сценаристите се опитват да включат шпионска нишка в сериала, и тъй като е замесено истинското име на Хакан, което ми е странно, много скоро като нищо ще го изпратят в затвора, където вместо "ашк" ще гледаме затворнически перипетии. Но то без затвор и болница може ли в турско дизи, това са техни задължителни дестинации 😀

Кмароо ❤ Който е поръчвал тортата на рожденика, е знаел как да го зарадва.
На последните снимки, които виждам, Ибрахим ми се струва малко понапълнял, може и заради ролята да е. Но така изглежда по-добре, по-представително, не е като в първите епизоди на Чукурова, които скоро гледах, и където прави впечатление, че е много слаб.

# 33
якут , джулс,  приятно са го изненадали  в адана - предполагам  / дано не е имал скрупули при рязането и:birthday: / , но все пак е торта Grinning

# 34
  • Бургас
Juls1, yakut Радвам ви се момичета, че следите поредното превъплъщение на Ибрахим и споделяте с нас, които не ни стигнаха "силите" за това! Следя ви и може би някой хубав ден ще се събера да изгледам и този му образ....Но за сега го чувствам обременен от развода и колкото пъти се засиля да гледам, усещам някаква дълбока болка, която не може да прикрие колкото и добър актьор да е! А и вчера наред с всички поздрави, торти и сторита за рожденния му ден, изскочи едно клипче с малките Али и Мави, което у повечето предизвика смях...Мен обаче ме натъжи...Сега татко е в Адана..., а след време?...
https://vk.com/ibrahim_celikkol/video
Дааа, не са първите, нито последните, но тази силна привързаност на бащата към сина ще има своите последствия.
Та вчерашния ден не ме зарадва нито с РД нито с годежа на бившата му екранна партньорка....Затова, колкото по-малко се интерисуваме от личния живот на любимците си, толкова по-добре!

# 35
Аникси, вчера гледайки посланията и снимките от РД на Ибо отново се върнах към паралела с ДЕК. Какво се случи най-накрая - от две жени, които не можеха да си го поделят главния герой, като се отказа едната и за другата "гроздето стана кисело", а на какво ли низости не беше способна само и само да го раздели с любимата и да заеме мястото до него. Остана му накрая безусловната сестринска обич и детето единствената спасителна сламка  в живота. Накратко, любов, любов, но и тя приключва един ден, но кръвната връзка остава. Кой подкрепя Ибо - семейството му, коя е пътеводната му светлинка - малкият Али. Това е истината. Всичко останало е преходно... Blush
Миличкият Али. Научил се е да казва: "Татко замина за Адана". Cry

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 21:05 от yakut

# 36
Ибрахим не е искал развод, убедена съм. Толкова тъжен изглежда, дори когато се смее, очите му са тъжни.
Той самият е бил на 18, сравнително голямо момче, но толкова е страдал от смъртта на баща си, че направо се е съсипал - напуснал е спортната си кариера в националния отбор, напуснал е университета... Животът е загубил смисъл, попаднал е в някаква черна дупка. Истински късмет е, че е успял да се съвземе и дори е станал толкова известен.
И на мен ми е тъжно.
Не вярвам той самият да иска да лиши своя син от бащино присъствие и да му причини страданията, които сам е преживял.
Разводът е инициатива на Михре, млада и сякаш още инфантилна.
Казват, че всичко отминава- някои неща покрай нас, а други направо през нас.
И тази болка ще отмине, но ще трябва време.

# 37
Имало едно време в Чукурова/ еп. 124 - озет
ФИКРЕТ СЛЕДВА ДУМИТЕ НА ВАХАП
След като Вахап заявява, че Мехмет Кара наистина е Хакан Гюмюшоулу, той се укрива в лозе от страх. Абдулкадир, който отива там, изисква отчет от Вахап. Единственият човек, който вярва на думите на Вахап, е Фикрет. Заедно с Четин, Фикрет се опитва да намери Вахап и да го накара да говори, но Вахап се прави на луд. Хакан от друга страна, дава на Вахап последен шанс, за да го запази жив.
 СНИМКА ОТ ПИСМОТО ШОКИРА ЗЮЛЕЙХА
 Хакан, чиято тайна е почти разкрита, трябва да се обясни на Зюлейха относно писмото. Хакан дава на Зюлейха да прочете писмото, а снимката, намерена в плика, силно я шокира.
 ДОКАТО ЗЮЛЕЙХА Е ОБСЕБЕНА ОТ ОТМЪЩЕНИЕТО, ЖИВОТЪТ НА ХАКАН Е В ОПАСНОСТ
 Зюлейха много жестоко отмъщава на Ердил, който я отвлича. От друга страна, когато Чолак се опита да влезе в къщата на Зюлейха, Хакан ще полудее и ще тръгне след Чолак. Когато, изглежда, че всичко се е успокоило, Хакан става жертва на коварен капан.

# 38
якут,джулс Hands Clap

дано този изкусител го  "'изгори"' нова любов в живота:couplekiss:, към детето му    обичта сигурно ще остане вечна и безрезервна

лати , мерси за инфото

# 39
Кмароо 🙂✌

Нека го запали, но без да го изгаря, по възможност 🙂

За уроците от връзките ни
(психолог)

След края на разочароваща връзка почти винаги страдаме. За изгубената любов, за поредното разочарование...
Никой не иска да преминава през провалена любовна връзка, но понякога се случва. И въпреки всичко, забравяме уроците, които получаваме.

1.Ако не можете да бъдете себе си, връзката ви няма бъдеще

Можете ли вие и половинката ви да се покажете в истинската ви светлина един пред друг, с всичките ви недостатъци и добродетели?

В случай, че усещате нужда да скриете някаква част от себе си от другия, то определено във връзката ви ще има проблем. Щастливата любовна връзка трябва да ви даде свободата да бъдете това, което сте, а не да се налага да се променяте под натиск.

2.Можете ли да изразите свободно емоциите си и споделени ли са те

В една връзка едно от най-важното е да си споделяме. За някои хора изразяването на емоции е по - трудно. Въпреки това, ако някой има сериозни намерения към вас ще намери начин да го покаже.

Може би няма да е с думи, но с действия, загриженост, нежност, други жестове на внимание.
Когато видите, че няма обратен отговор на чувствата ви, може би е време да потърсите нова любов, която да е взаимна.

3.Ако не цените това, което имате, ще го загубите

Нерядко в дългосрочните връзки партньорите започват да приемат половинката си за даденост, мислейки, че са я завладели напълно и че не е необходимо повече да се полагат усилия за връзката.

Тогава започват да забравят за важни дати, романтичните малки изненади, комплименти, споделяне.
Не след дълго връзката се разпада или единият от партньорите си намира това, което му липсва на друго място.

4.Голямото его пречи на любовта

Човек, който е „погълнат“ от себе си, който мисли, че неговите нужди трябва да бъдат поставени на първо място, рядко ще обръща внимание на вашите потребности. Егоизмът винаги действа разрушително на взаимоотношенията.

В началото любовта ни заслепява и неглижирането на нашата личност ни се струва нещо дребно и незначително.
С времето, обаче, осъзнаваме, че сме попаднали в капана на чувствата си, а партньорът ни с голямо его не ни цени като личности.

5.Хората не се променят

Въпреки че когато сме във връзка до известна степен партньорите преминават през личностни промени,  разминаването в гледните им точки, целите им в живота, зависимостта към лоши навици (насилие – физическо или емоционално, злоупотреба с алкохол и т. н.), си остават същите и вредят на връзката.

Любовните връзки ни учат на един много важен урок не само за любовта, но и за живота – хората не се променят.
Въпреки обещанията им, въпреки нашите надежди.

Не е по темата, но е толкова важно да се има в предвид. Трябваше да го сложа в спойлер, но от телефона не успях, моля за извинение.

# 40
  • София
Хайде, малко за бутна темата... Загледах Ибо, първо в Ифет, но като видях по какъв долен начин изнасили Ферхундето, бях до там.  Отврати ме.  Дълго време изобщо не исках да го видя. После, гледах онзи сериал, с Нарин, където от деца са влюбени. (забравих заглавието🤣🤣🤣). Сега гледам и Домът, и Черно-Бяла любов.Ибрахим е доста талантлив,многопластов актьор.  С лекота се справя и като закрилника на квартала,  и като наемен убиец. Харесва ми. Но, ако трабва за съм честна, най ми хареса с Нарин. В Домът, още не са напреднали и на йота в отношенията с Зейнеб. Тя, все му е сърдита и обидена за нещо А, с Аслъ...ще се въздържа.  На тази жена, ако и вържат ръцете сигурно и дума няма да може да каже.  Все, жестикулира. Адски ми е инфантилна.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 14:07 от Markito

# 41
Аз за първи път го гледах в Черни планини по телевизията. Беше ми донякъде симпатичен, но нищо особено. След това, като теб, започнах да гледам Ифет, но не го довърших, не ми беше интересно. Прочетох, че Ибрахим и Дениз Чакър (Ферхуундето) са щели да се женят, но Ибрахим й изневерил и сватбата се отменила. Няколко години по-късно попаднах на инфо за Черно-бялата любов, как краят бил променен от сценаристите на положителен такъв, поради силното желание на зрителите. Тогава проявих любопитство и  изгледах сериала. Ибрахим излъчваше убийствен сексапил, бях много изненадана. Но нещо и до сега не ми допада във визията му там, не мога да определя точно. И въпреки това сексапила му не може да се отрече, усеща се от километри, точно в стил "дивото зове" 🙂

ДЕК го започнах по телевизията и го изгледах на един дъх в интернет. Болката, която изпитах, беше толкова силна, че и до сега се питам на какво точно се дължи 🙂

Мехди в началото на историята, стилът му е малко като на селски хубавец, но е усмихнат и щастлив🙂

И към края, в съдебната зала, с усещането на безнадежност и обреченост

И сякаш между двете снимки са изминали години

# 42
  • София
ЧБЛ я загледах защото бях чела, че в началото спрягаха Къванч за главната роля. Фенка съм на Къванч. Та, реших да видя как щеше за стои ролята на Къванч. В последствие се уверих, че си е точно за Ибрахим. Гледам го, защото имам време сега. Обикновенно, не харесам ли главната героиня го оставам. Тук с Аслъ е така, но като изключа нея ми е интересен. Сега се появи племеницата на Аслъ, разбра се, че Йозге е дете на Ферхат. ...абе изобщо голяма драма  и бол интриги.😂  Домът малко бавничко се развива. Всички жени от сериала, три епизода са пред болничната врата на Мехди и се тръшкат. Чакам да се появи главната- Бенал, да видя в какви лъжи и интриги ще овърти Зейнеб.

# 43
С Нарин(Бурчин) играят в сериала "Милост".
Аз до сега на Ибрахим не съм му обръщала голямо внимание, но забелязвам, че във всеки следващ свой проект се представя все по-добре, струва ми се, че става все по-талантлив и по-хубав! 🙂
Аз не съм гледала "Великолепният тандем", където са с Керем Бюрсин, този селиал ще ми е следващият в списъка. Много ми харесаха двамата един до друг.
Четох в уикипедия, че Ибо практикувал екстремни спортове и му прегледах профила в инстаграм. Ето какво намерих там 🙂

На рафтинг с Михре

Малко сърф 🙂

А това истина ли е, като кадър от филма "Критична точка" с Киану Рийвс

И с парашут 🙂

# 44
Джулс, едно от любимите ми екранни превъплъщения на Ибо е в "Милост"  като Фърат Казан. Партньорката му е Нарин - актрисата Йозгю Намал. Бурчин Терзиолу беше най-добрата й приятелка Дениз. И двете са страшно талантливи. След това  Йозгю има още няколко роли. После се омъжи, отиде на село, роди й се две деца, а наскоро съпруга й почина. Преди време бяха писали, че уж се завръща на екран с някакъв проект, но после нищо повече не се чу. Та като се разтърсих за повече информация Йозгю Намал се оказа, че преди "Милост" се е снимала в доста филми, по 2-3 на година, затова й в ролята на Нарин беше фурия.
Другата му партьорка, с която много го харесах е Белчим Билгин.  Бяха страхотни във филма "Само ти". В "Гордиев възел" не ми повлия играта им по същия начин.
Що се отнася до ЧБЛ за мен, както съм писала и преди това, ми прилича на  приказката на "Красавицата и Звяра". И тук си личи доброто партниране с Бирдже. Но най-много харесах щастливия край за главния герой.
За ДЕК очаквах така както ни обещаха да видим травмите и на двамата главни герои Мехди и Зейнеб. Даже моите очаквания бяха,  че ще ни върнат и в детството и юношеските години  и на Мехди, като в "Милост". Вместо това ни дадоха набързо нещо като на полусън - полублян как един мъж (тук зрителя трябваше да се сети, че е баща му Stuck Out Tongue Winking Eye) дава на едно момче броеница ( това трябваше да е Мехди, нали постоянно носеше броеница Blush). И толкова. Не ни ли стига? Grinning
Сериалът "Черни планини" за мен е най-силният проект на Ибо.  Мисля, че досега  това е най- брилянтно изиграната от него роля.
Да , съгласна съм, че е голям работохолик и става все по-добър, а и във всяка следваща роля не пренася нищо от предната. Изгражда изцяло нов образ.
Ето едни сладки Фърат- Нарин. Hug

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 19:24 от yakut

Общи условия

Активация на акаунт