Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 67 487
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Работния график по време на Великденските празници
https://nadezhdahospital.com/novini/raboten-grafik-po-vreme-na-v … nskite-praznitsi/

Мерки за безопасност при посещение и престой в МБАЛ „НАДЕЖДА“ при COVID-19 от 01.04.2022
https://nadezhdahospital.com/novini/merki-za-bezopasnost-v-mbal- … dezhda-pri-covid/

# 316
Дами, какво означават тези съкращения?
УЗИ-матка с ПЗР-57,62 мм, енд-7,71 мм.
Нищо не разбирам

# 317
Нищо не разбирам
   ПЗР- предно заден размер, енд-ендометриум.

# 318
Нищо не разбирам
   ПЗР- предно заден размер, енд-ендометриум.
Значи 7,71мм дебелина на лигавицата или ендометриум е друго? 7 на 7,71 мм

# 319
Ендометриум е лигавицата на матката, в случая е 7.71мм

# 320
Здравейте. След замразен трансфер имам ли право на болничен и нужно ли е предварително да бъде заявен или може да кажа в деня на трансфера?

# 321
Здравейте. След замразен трансфер имам ли право на болничен и нужно ли е предварително да бъде заявен или може да кажа в деня на трансфера?
14 дни ми казаха, че дават болничен, но тъй като не съм взимала, не знам кога се заявява. Най-вероятно е в деня на трансфера.

# 322
  • Насам-натам
Здравейте на всички!

Чета ви от много време и много съм научила от вас, но сега пиша за първи път в темата.

След над 2 години неуспешни опити, 1 спонтанен аборт в 6г.с., операция от варикоцеле, тонове витамини и добавки сме пред първо инвитро този месец. Имаме МФ с лоша морфология - 2%, останалите показатели са много добри, включително и SDI. Миналия месец направихме Зона тест и там също се откри проблем, за това ни насочиха към ИКСИ. Ще бъде на ЕЦ, тъй като аз имам овулация, следихме я 2 месеца с докторката ни и в петък започваме.

Много четох, но и много неща не са ми ясни... Репродуктивният лекар ли прави пункцията на фуликули? Боли ли много след това? Аз миналия месец правих ЦС без упойка и цял ден после бях свита на дивана, та си представям, че е нещо такова...

Предварително благодаря за съветите! Hug

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:02 от Jenche

# 323
Моята пункция я направи моя си репродуктивен лекар. Пункцията мисля е задължително с пълна упойка. Не съм имала болки след това. Преди пункцията се бие но шпа мускулно, а след процедурата се изписват хапчета но шпа. Има лек дискомфорт. Аз имах подуване и запек след това, но бях след стимулация и над 20 фоликули от всяка страна. Мисля, че при ЕЦ ще е доста по-леко и бързо възстановяването.
Здравейте на всички!

Чета ви от много време и много съм научила от вас, но сега пиша за първи път в темата.

След над 2 години неуспешни опити, 1 спонтанен аборт в 6г.с., операция от варикоцеле, тонове витамини и добавки сме пред първо инвитро този месец. Имаме МФ с лоша морфология - 2%, останалите показатели са много добри, включително и SDI. Миналия месец направихме Зона тест и там също се откри проблем, за това ни насочиха към ИКСИ. Ще бъде на ЕЦ, тъй като аз имам овулация, следихме я 2 месеца с докторката ни и в петък започваме.

Много четох, но и много неща не са ми ясни... Репродуктивният лекар ли прави пункцията на фуликули? Боли ли много след това? Аз миналия месец правих ЦС без упойка и цял ден после бях свита на дивана, та си представям, че е нещо такова...

Предварително благодаря за съветите! Hug

# 324

в деня на трансфера, като ще ви дадат колкото посочите от максимум 14 или 15 (не знам самият ден на трансфера дали не е отделно)

Много четох, но и много неща не са ми ясни... Репродуктивният лекар ли прави пункцията на фуликули? Боли ли много след това?

Репродуктивният лекар, ако е на работа в този ден или някой от другите репродуктивни лекари, който е на смяна. Не боли изобщо. Може да се прави и без упойка за 1 фоликул, но обикновено при опитни пациентки.

# 325
Момичета,по време на съимулацията болничен не се полага,нали?
А за пункцията колко дни дават,ако няма трансфер?

# 326
По време на стимулацията няма болничен. След пункцията мисля 10 дни болничен.

# 327
Здравейте момичета,

по-назад съм разказвала за мен и за това, което ни предстоеше.
Накратко, последното, което правих беше ЦС, която излезе супер.
Следващата стъпка, която предприехме с д-р Цветков е фоликулометрия. Аз му споменах, че винаги като съм пускала изследвания, прогестерона ми е бил нисък, направо под долна граница, такъв беше и на 17 ден от МЦ, след доказано минала вече овулация.
Той спомена за лекарства, които обаче не искаше да включва веднага (през първия месец от фоликулометрията) и каза, че иска да ме види на 2-3 ден от МЦ.
Искам да попитам тези от вас, които са имали сходна на моята ситуация какво предприеха вашите лекари и по-специално лекарствата, които предписват само от аптеката в болницата ли могат да бъдат закупени?

# 328
  • София

По време на стимулацията не се полага след пункция 5 дни, след трансфер 15 дни, след инсеминация не се полага.

# 329
Здравейте дами правих тромбофилия на която се виждат мутации и явно трябва да посетя хематолог. Какво мислите за др Милчева като специалист. Предстои ми стимулация и незбам какво да правя, объркана съм

Общи условия

Активация на акаунт