The Ordinarу + DECIEM (Тема № 8)

• 53 614
  • 551
  •   1
Отговори
# 135
Последните две от скрийншота може да ги пропусне.
 Гликолова вечер и след нея салицилова.
Сутрин Ниацинамид и много добър слънцезащитен.

И моята поръчка дойде за 20 дни с Еконт.

# 136
Последните две от скрийншота може да ги пропусне.
 Гликолова вечер и след нея салицилова.
Сутрин Ниацинамид и много добър слънцезащитен.

И моята поръчка дойде за 20 дни с Еконт.
Е това е сигурна рецепта за жестоко пресушаване на кожата. От това даже може и да се обостри акнето.
Киселини не се комбинират, не се нанасят заедно.
Моят съвет е, салициловата за лицето + хидратацията, гликоловата за гърба + хидратация. Слънцезащитата обаче е задължителна.

# 137
Нали уж ставаше въпрос за гърба .. затова препоръчах гликоловата, тази другата рутина .. имам доста смесени чувства.

# 138
  • Пловдив
Първата снимка е само за лице...евентуално.
Втората е за гърба.

# 139
Мм, за лицето .. вечер измиване, хидратиращо нещо (там каквото си изберете) и ниацинамид .. да не layer-ваме сто милиона неща върху кожата на момче, а и след ниацинамида (конкретно този) layer-ването е направо невъзможно.
Слънцезащита за през деня.
Идеята е, че цинка и ниацинамида активно се борят с несъвършенствата/акнето.
В някои случаи дори се предписва приема на цинк като хранителна добавка. Но това нека да служи просто като пример.

# 140
Сега се загледах, че имало два вида Салицилова. Моята е в Сквалан и се чудех защо е толкова мазна.
А препоръчаната е водна, вероятно е по-силна. Ще я пробвам при първа възможност.
Така или иначе съм на мнение, че на тийн би било трудно да омажеш и с хиалуронова, която аз конкретно не харесвам, Морската ми допада повече. Пък за Сквалана, посред лято, с омазняваща се и бълваща себум кожа на 16-годишно, искам да го видя, еле пък накрая да положиш задължителното количество слънцезащитен.
Pixi имат супер хидратираща маска, без измиване, без да лъщи и мазнее. Ползвам я от две седмици под слънцезащитния и съм супер доволна.
Накратко- не харесвам хидратациите на The Ordinary, за разлика от всичките им останали серуми.
Азелаиновата киселина се отразява много добре на пъпки. Дори ММ се научи да я ползва и знае къде стои. Някак ги подсушава и успокоява.

# 141
Момичета, нахлувам пак...
Дадоха ми тази схема за лице за склонна към акне кожа. Какво мислите? За тийн на 16 е...
Скрит текст:

Някой от вас ми спомена това като вариант и за гърба...
Скрит текст:

Как да действам?

Няма как да се реши какъвто и да било проблем с кожата с пресушаване, без хидратация. Хидратирана не означава мазна кожа, така че пропуснете единия съвет, че ще съсипете кожата на детето. Съответно Hyaluronic Acid е задължително. Продуктите, които са ви препоръчали са много подходящи, но с пилинга не трябва да се прекалява, по два пъти седмично. Ако и е чувствителна кожата Mandelic Acid 10% е по-лек пилинг. Смесвайки вечер Hyaluronic с Niaciamide е супер комбинация. Може да добавите и вит Ц, но както са ви написали слънцезащитата е задължителна, подходяща за проблемна кожа с по-лека консистенция 50фактор, за съжаление марката нямат такава.

# 142
  • Пловдив
Нещо ми е много сложно Simple Smile в петък ще го водя на друг дерматолог и ще питам за марката...не очаквам нещо различно, щото на нашия пазар няма варианти за тия проблеми, та ще видя кое и как.
Благодаря ви!

# 143
Момичета,

моля кажете - как да ползвам мазилата, които си взех? Имам NIACINAMIDE 10% + ZINC 1%, MATRIXYL 10% + HA и RETINOL 0.2% IN SQUALANE. Засега мажа само вечер, почиствам хубаво, слагам някое от горните, редувам ги и отгоре крем. Но виждам, че може да ги съчетавам. Това какво значи - да слагам по две или и трите едновременно? Ако да кое след кое?  Или да карам както сега - една вечер от едното, една вечер от другото и така?

Благодаря предварително

# 144
Ниацинамида е подходящ и за сутринта.
Едно съм сигурна обаче и то е, че ретинола е задължително да си остане саааамо вечер!

# 145
Аз слагам ретинола вечер последно след всичко, отгоре върху хидратиращия крем. На сутринта не си мия лицето освен ако не тренирам и направо слагам слънцезащита и излизам.
Този филм с ретинола под хидратиращия крем абсурд пак да го правя.

# 146
Аз слагам ретинола вечер последно след всичко, отгоре върху хидратиращия крем. На сутринта не си мия лицето освен ако не тренирам и направо слагам слънцезащита и излизам.
Този филм с ретинола под хидратиращия крем абсурд пак да го правя.
В какъв смисъл не си миете лицето сутрин? Нали трябва да се премахне пот, натрупан себум от кожата, остатъци от нощната грижа? Съветът ми е почистване и сутрин (може и само с вода) и хубава хидратация под слънцезащитата. Ретинолът изсушава.

# 147
Ретинила се слага преди крема, в противен случай няма смисъл от нанасянето му. А за миенето на лицето също не схващам. При нанасяне на продукти особено повече от един, дори и миенето само с вода не е достатъчно, за да свалиш всички натрупани слоеве, камо ли да има ефект от тях. Най-малкото дневна и нощна грижа, не трупане на едното върху другото.

# 148
О не, абсурд. Лицето се мие задължително няколко пъти на ден. Със съответен продукт. С вода само не препоръчвам, а и никой дерматолог няма да ви го.

# 149
Ако си мия лицето няколко пъти на ден ще падне сигурно, не всички сме с еднаква кожа. Моята кожа много трудно се омазнява, още повече я изтормозих с това прекалено екфолиране и има нужда от абсолютно минималистична рутина.
Имайте предвид че всяко миене на лицето е екфолиране на лицето, да не плачете после от проблеми с бариерата на кожата. Придържайте се към 2 пъти според мен.
Аз тренирам 4 - 5 дни в седмицата, тогава си мия лицето сутрин, останалите 2 само слагам слънцезащита.
Ретинола и подобни е даже препоръчително да се слагат върху хидратиращия крем за хората с чувствителна кожа, или пък "сандвич" метода.

Общи условия

Активация на акаунт