The Ordinarу + DECIEM (Тема № 8)

• 51 515
  • 544
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, някой да е ползвал или да ползва Niacinamide 5% Face & Body Emulsion хидратираща емулсия? Взех го, защото петната не ми се повлияват особено от серума с витамин Ц и ги редувам, сутрин ниацинамид, а вечер витамин Ц. Струва ми се обаче, че първо ми избиват доста пъпки от него и също че много ми изсушава кожата, аз съм със суха кожа и след като го сложа, страшно опънато усещам лицето си. Аз ли не правя нещо както трябва, не знам...Моля за отзиви и/или препоръки, ако някой го използва.
От колко време го ползвате? Ниацинамидът в началото предизвиква purging, но трябва да отмине до месец и да не ви се появяват много пъпки. Ако за първи път това е силничка концентрация, ако не искате да го спирате, пробвайте първо с по-малка и после се върнете на този. Може и просто да го разредите през ден.
И ниацинамид, и витамин Ц могат да изсушат кожата, затова е добре да засилите хидратацията. Нещо със серамиди би било супер, защото ще възстанови кожната бариера.

За другият въпрос - пептиди и HA са супер след пилинг, за да няма реакция, най-добре изчакайте поне 10 минути. Но тест на малък участък е добре за старт.

# 496
Благодаря ви, момичета!
Страхотни сте! 💗

# 497
Здравейте, някой да е ползвал или да ползва Niacinamide 5% Face & Body Emulsion хидратираща емулсия? Взех го, защото петната не ми се повлияват особено от серума с витамин Ц и ги редувам, сутрин ниацинамид, а вечер витамин Ц. Струва ми се обаче, че първо ми избиват доста пъпки от него и също че много ми изсушава кожата, аз съм със суха кожа и след като го сложа, страшно опънато усещам лицето си. Аз ли не правя нещо както трябва, не знам...Моля за отзиви и/или препоръки, ако някой го използва.
От колко време го ползвате? Ниацинамидът в началото предизвиква purging, но трябва да отмине до месец и да не ви се появяват много пъпки. Ако за първи път това е силничка концентрация, ако не искате да го спирате, пробвайте първо с по-малка и после се върнете на този. Може и просто да го разредите през ден.
И ниацинамид, и витамин Ц могат да изсушат кожата, затова е добре да засилите хидратацията. Нещо със серамиди би било супер, защото ще възстанови кожната бариера.

За другият въпрос - пептиди и HA са супер след пилинг, за да няма реакция, най-добре изчакайте поне 10 минути. Но тест на малък участък е добре за старт.

Ползвам го от около две седмици по препоръка от сайта. С витамин Ц-то нямам проблем, той е с витамин F и въобще не ми действа така. В последно време започнах да слагам след него от маслото от Пореч и е по-добре положението. Сега това с пъпките ме притеснява, но щом има вероятност да отмине, ще продължавам да го слагам. Засега ползвам предложената рутина от сайта, а занапред ще видим.

# 498
Момичета, след THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2% PEELING мога ли да нанеса THE ORDINARY MATRIXYL 10% + HA СЕРУМ?
Не би трябвало да е проблем, но имайте предвид, че НА изсушава, ако не се ползва с воден сандвич и след киселините може да реагира кожата с още повече изсушаване. Така че хидратирайте допълнително.

# 499
Днес ми пристигна Growth Factors Solution. Някой от вас ползвал ли го е вече?
На първо четене ми харесва. Доста добре хидратира и консистенцията му също е плюс.

# 500
На първо четене ми харесва. Доста добре хидратира и консистенцията му също е плюс.

Точно за него идвам да питам! Къде в рутината го вмествате и каква е консистенцията? Има ли нещо, с което не бива да се съчетава?

# 501
Не е лошо да минете преглед при дерматолог, да се уверите, че нямате някаква форма на рак на кожата преди да започпете за ползвате продукт с "фактор на растежа", защото забързва производството не само на здрави клетки, а и на абнормални, ако има такива.

# 502

Точно за него идвам да питам! Къде в рутината го вмествате и каква е консистенцията? Има ли нещо, с което не бива да се съчетава?
Консистенцията му е много водниста. Тоест го въвеждам първи. Обикновенно втора стъпка ми хидратация с хиалуронова киселина (с воден сандвич), но изчаквам да е изсъхнал напълно. Четох, че е несъвместим с киселини и витамин Ц. и не го използвам в една рутина.
За сега не съм видяла уоу резултат, но кожата ми се чувства добре.

# 503
Помагайте. Дъщеря ми е с много акне, до сега ниацинамида се справяше, но в последно време не помага. Можете ли да препоръчате нещо?

# 504
Да отиде на дерматолог.
Последните месеци и аз самата съм с много пъпки, а съм много далече от тийн възрастта и въпреки опитите ми за самолечение - нищо не помага, та вече ще трябва да отида на кожен лекар.

# 505
  • Пловдив
И кожния не е вариант на 100%...при нас няма файда от нищо.

# 506
  • Бургас
От къде може да се купи фот дьо тен на Ординари? Гледам и не го виждам на официалния им сайт. Благодаря! Flowers Hibiscus

# 507
Той отдавна е спрян и не е в производство.

# 508
Не мога да си редактирам поста, но днес получих ъпдейт по имейла, че серум фон дьо тена ще се връща в асортимента.

# 509
Здравейте, реших да вкарам нещо против стареене в рутината си и се чудя между тези два продукта :
https://douglas.bg/the-ordinary-multi-peptide-ha-serum-conf-68623
https://douglas.bg/the-ordinary-matrixyl-10-ha-052455
Някой да има отзиви или препоръки? Може и нещо друго да избера.

Общи условия

Активация на акаунт