Избор на фирма за образование в чужбина

• 869
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, на всички! Догодина ми предстой кандидатстване. Имам желанието то да е в чужбина(ТУ Мюнхен). Ако знаете или имате опит с някоя фирма моля да споделите.

# 1
  • Пловдив
Има цяла тема за обучение в Германия. Има майки, чиито деца учат в ТУ Мюнхен и са се справили сами без агенции.
Скрит текст:
И, извинявай, ама не е лошо да научиш къде се пише И и къде Й, предстоИ ти и ДЗИ вероятно.

# 2
Има цяла тема за обучение в Германия. Има майки, чиито деца учат в ТУ Мюнхен и са се справили сами без агенции.
Скрит текст:
И, извинявай, ама не е лошо да научиш къде се пише И и къде Й, предстоИ ти и ДЗИ вероятно.
Интернет и правопис 🤣(Това е чиста шега, но предполагам, че трябва да спомена за да Ви е по-лесно разбирането на какво имам предвид.) Знам много добре че има такава, но все още може да искам с фирма за да не мисля за бюрокрация.

# 3
Интернет и правопис 🤣
Кое точно е смешното, че 12 (с предучилищната - и повече) години не ти е влязло в акъла как да пишеш поне прилично на официалния език в България? (Може пък да не ти е майчин, ама ако е ... Вай, вай.)

# 4
  • Пловдив
Ако си мислиш, че фирмата ще свърши всичко вместо теб, си в грешка.
После и в Германия ли ще търсиш фирма да ти оправя нещата, че и там има бюрокрация?

# 5
  • София
Човек и работата на фирмата трябва да следи изкъсо, понеже тези фирми, уви, допускат пропуски и грешки... Е, ако ще плащам и паралелно с това ще следя - не, мерси. Имам не едно, а 3 деца, следващи в Германия. Ни едно от тях не е ползвало фирма, макар че по съвършено различен начин, през различни портали, са кандидатствали..
Но всеки си знае.

# 6
[quoteЗнам много добре че има такава, но все още може да искам с фирма за да не мисля за бюрокрация.
[/quote]

Бюрокрацията в Германия е чудовищна в сравнение с БГ. Хубаво е да имате нагласа и да придобиете личен опит. Кандидатстването ще Ви се стори детска игра в сравнение с пребиваването и ученето на немска земя.
Дъщеря ми кандидатства без фирма. И аз помагах, без да знам немски. С помощта на групата и особено на някои много отзивчиви и полезни дами и господа,  пишещи в нея, минахме успешно през всички стъпки, включително и настаняване, първоначална бюрокрация - банкови сметки, адресни регистрации, телефонни оператори, както и голям набор от непонятни за нас ситуации. Помня, че дъщеря ми даваше насоки на други българи за последователността от действия на немска земя. Чувстваше се експерт 🙂 Това й помогна да се концентрира върху ученето.
Преди да завърши средното си образование и преди да намеря тази скъпоценна група, също бяхме в търсене на фирма за кандидатстване. Обиколихме някои изложения, но не бях впечатлена от предлаганата услуга.
Разбира се, изборът е Ваш, но горещо препоръчвам да следите и групата, защото ще си изясните много неща.

Общи условия

Активация на акаунт