Как спестявате в ежедневието?

• 66 493
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 245
На тиган не знам как е. Аз нарязвам на 8 филийки и пека, после заливам с разтопено масло и ръся с пармезан. Може и с пръжки и стопената мазнина, ама е много пипкаво.

# 1 246
Качамак обожавам,правя и на сина си по-опростената версия,много го харесва и той. А тази полента от Лидл няма нищо общо според мен като вкус.

# 1 247
  • София /Абсурдистан
Никога не съм правила такова нещо и мисля, че не мога. Но пък обичам.

# 1 248
  • София
И у нас полентата от Л. замина в кофата.
Много я хвалеха в темата за магазина и купих.
Правих я нарязана на фурна, с масло, кашкавал.
Не ми хареса, ММ само я погледна и не пожела да  я опита.
Негова племенница има ресторант с обедни менюта - понякога вземаме от там 1 порция. Но го правят с царевично брашно.

# 1 249
  • Между гори и планини
Аз правя качамак и след като го разстеля в тава, го поливам с масло със запържен червен пипер и сирене. Или правя гъбен сос със сметана и мащерка и на всяка порция - отгоре соса. Като малка бях злояда и имах ужасни спомени от грис халва в градината. Докато не се научих да я правя, не с олио , а с масло. След това я поръсвам с натрошени ядки, стафиди, кокосови стърготини, шоколадови пръчици... Ами става чуден десет, калоричен, но много вкусен.
Баба ми като бях малка ми правеше много вкусно кремче от царевично брашно. Леко запечено на тиган и забъркано с кисело мляко. Ставаше пухкаво и ароматно. Аз готвя по спомен това което баба готвеше, защото майка ми и до днес готви нервозно и безвкусно.

# 1 250
Аз правя качамак с царевичен грис, купувам го от DM или от турците. Много вкусен става. Само аз си го ям.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 251
На 13 този месец се организира протест срещу високите цени в магазините. Аз ще подкрепя като не влизам в магазин този ден, не защото реално очаквам ефект или за да спестя нещо, а за да се види, че спекулата няма място в магазините, особено големите хранителни вериги. Това е добра възможност всички спестовници в темата да покажат реално, че са такива. Аз иначе не съм по спестяването ежедневно, защото ме натоварва и не искам да си развалям рутината по отношение на стандарта. Намирам протеста за подкрепа към спестовността ми.

# 1 252
Е... на мен тогава ми се пада почивен ден, така че най-вероятно ще трябва да ида да пазарувам.

# 1 253
На 13 този месец се организира протест срещу високите цени в магазините. Аз ще подкрепя като не влизам в магазин този ден, не защото реално очаквам ефект или за да спестя нещо, а за да се види, че спекулата няма място в магазините, особено големите хранителни вериги. Това е добра възможност всички спестовници в темата да покажат реално, че са такива. Аз иначе не съм по спестяването ежедневно, защото ме натоварва и не искам да си развалям рутината по отношение на стандарта. Намирам протеста за подкрепа към спестовността ми.

Подкрепям. Мисля, че всички трябва да са съпричастни. На тези, които не могат без веригите, ще кажа да се огледат за малките магазинчета. Време е българите да покажат Единство на практика.

# 1 254
И аз ще подкрепя, като на 13ти февруари не купувам нищо от супермаркети.
По принцип вече доста ограничено купувам от големите вериги.

# 1 255
  • Между гори и планини
При нас няма от големите хранителни вериги. Но няма да отида и в местните

# 1 256
  • София
Че то в малките магазинчета е доста по.-скъпо.
Понякога ходя рано сутрин в Кауфланд или Лидл.
Масово собственици на кварталните магазинчета влачат към касите и плащат по 2 - 3 колички със стоки от брошура и после чакат за фактура.
Защо да поощрявам търгашите?
Да не споменавам 75 годишните продавачки, за които не се плащат осигуровки и заплатата е подмасова.
Самите помещенийца миришат на спарено, малки са, няма избор на стока. Всяка покупка ми дава бабата-продавачка. Често е с изтекъл срок или преопаковано.
А във веригата се мотам между регалите, избирам си сама, гледам срока на годност.

# 1 257
Ние така или иначе пазаруваме събота или неделя, така че вероятно няма да посетим никой магазин, но и не вярвам да има особен ефект този вид протест.

# 1 258
  • Mediterraneo
Абсолютно. Нито тук, нито в Бг съм подкрепяла малките магазинчета, точно заради споменатото. Работех в един такъв магазин, шефката пазаруваше от Кауфланд на промоция, зареждаше магазина и продаваше с голяма надценка. Е, аз защо да плащам за кг захар 2 лв отгоре( примерно), а не отида директно във верига да си купя захар? Защото е до вратата на къщата ми магазинът ли? Не, мерси.

# 1 259
Не вярвам някой да не може един ден без магазин.....ако е така, ще го съжаля искрено, да бъдеш зависим, значи голяма тъга....

Общи условия

Активация на акаунт