Как спестявате в ежедневието?

• 66 438
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 150
С климатик се отопляваме много икономично вече над 20 години, съответно и охлаждаме ! Последните няколко години лятото не се живее, спим и на климатик работещ на охлаждане Simple Smile! Спестявам като рязко ограничих купуването на разни вещи, които са ми харесали, но всъщност не ми трябват!
Спестяването с тази висока инфлация е все по трудно и с високите цени най вече на хранителните продукти!

# 151
И аз над 50 години карах без климатик, ама на стари години почна да ми става тежко и се предадох. А и чак сега намерих климатик, който да се намести в желаното пространство.

# 152
Друго бюджетно решение е да се придвижвате основно с градски транспорт, ако мястото позволява.

# 153
  • Пловдив
...или с колело. Пловдив, например, има прекрасни велоалеи по които да се движиш. По- бърз си с колело, избягваш задръстванията, не мислиш и плащаш за паркиране, не чакаш на спирки на ГТ и пестиш и време, освен пари.

# 154
  • София
...или с колело. Пловдив, например, има прекрасни велоалеи по които да се движиш. По- бърз си с колело, избягваш задръстванията, не мислиш и плащаш за паркиране, не чакаш на спирки на ГТ и пестиш и време, освен пари.
Чисто потен обаче отиваш на работа-ми не мерси. За сега пеша Simple Smile

# 155
  • Пловдив
Ако караш екстремно - да. Но ако си караш нормално - няма да си потен. Все пак се придвижваш от едно място на друго, а не си излязъл да спортуваш. То пък, като че ли в ГТ, както е без климатици, няма да си потен...

# 156
  • Mediterraneo
Аз също смятам, че се пести от AI. Само от напитките си избиваш парите. Сутрин- поне две кафета; напитки с обяда и вечерята; коктейли и аперитиви през другото време, децата ядат сладолед на корем, пият сокове, вода и т.н. На круиз, например, доплащането ни беше по 30 евро на човек на ден в сравнение с пълния пансион. Ами 30 евро ги харчиш до обяд- кафе, сок, вода, сладолед, някакъв снакс. В хотела, където работя, водка с кола е 6 евро, доплащането е 25 евро на ден, т.е. 4 водки за хора, които по цял ден пият( че такива много), отделно храната.
Ходила съм на почивка с купуване и приготвяне на храна. Все едно си бях вкъщи, мерси съм за цял живот напред. Предпочитам изобщо да не ходя на такава почивка, отколкото отново да се чудя какво да готвя, да пазарувам, да мия чинии и да шетам. Найс.

# 157
Не всеки пие сокове и алкохол.
Освен ОИ, и почивка с готвене, има и трети вариант - купуваш си и ядеш, хвърляш хартийката и си пак починал, ненатоварен,  и отпочинал...

# 158
Ние като сме на почивка не се ограничаваме особено, и ядем и пием. Аз се ограничавам през останалото време, а мъжът ми няма нужда. И обичаме да си пием по някое питие. Олинклузив ни е идеален. Също мисля, че така пестим, защото може и да не си извадя портфейла или картата.

# 159
Така, да направя една вметка, че не ме разбрахте май. Под пазаруване от супермаркета имах предвид да влезеш да си купиш някой сандвич примерно, или нещо от топлата точка. То в хотел или B&B няма как да готвиш.

# 160
Ние наемаме вили или апартаменти, защото аз не мога без да готвя и без да пера.  Дори като ходим по ресторанти, пак не е на всяко ядене, защото искам да имам контрол върху менюто на децата, да знам, че се хранят здравословно. А да не пера 2 седмици за мен е адът на земята.

И аз смятам, че може с ОИ да се пести в сравнение с ресторанти. Но в нашия случай, ОИ  е ангажиращо, защото губим от деня, ние искаме да излизаме сутрин и да се прибираме вечер. Приемливо би ми било полупансион със закуска и вечеря, а любимото ми е аз да правя закуска и лек обяд, който да ядем вън от вкъщи, а вечер вече ресторантче, следобеда барче/кафененце. И си текат парите, прави сте. Точно защото дребните неща оскъпяват, тук коктейлче, там фрешче, неотменимо кафенце, лате, мате, на децата какви ли не капризи,  и това преди основното ядене ресторанта, където също отиват пари.  

Днес бяхме цял ден с приятели на плаж и носех вечеря  на децата в кутия. Вкусно, лесно и полезно.  Приятелката ми, която е всяка вечер по ресторанти, се впечатли, че и те трябвало да почнат да си носят поне от време на време. ОК ми е, да не говорим, че имаме свободата да стоим на плажа до 9, защото са ми нахранени децата. Та си мисля, че за мен ще е ок така.

# 161
Колко сме различни... Нищо от последния пост не ме грабва и не ме съблазнява да приема тази практика.

# 162
С прането хич нямам проблем, а и без това пералня пускам като се напълни коша за пране. Просто си взимам толкова дрехи, че да ми стигнат за цялото време, в което ще съм някъде и да кажем 2-3 резерва. Като се върна всичко за пране и толкоз. Евентуално ако ходя на плаж някой бански да изпера докато съм на почивка, но то е на ръка.
Но съм съгласна - и ние излизаме сутрин и се прибираме вечерта и за това All inclusive не ни е оферта.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 23:36 от DreamingOfSummer

# 163
Банските задължително се перат след плаж само със студена вода, а като се върнем вкъщи в пералнята, на кратка програма, течен препарат и без центрофуга.
Това за да издържат максимално време цветове и материи.

# 164
Аз на почивки пера само банските си. Ако нещо не ми достига си купувам.

Общи условия

Активация на акаунт