Как спестявате в ежедневието?

• 66 569
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 125
Размечтах се за цени като при Тарталета... тук и на пазара са не само същите цени, ами и същите зеленчуци като в супермаркета. Има тук-там по някой дребен производител дето поне стоката му не е същата от борсите, но и цените му не са по-ниски де.

# 1 126
Какви са тия яйца за по 7лв 6 бр?
Аз за толкова, че и по- малко, взимам 10, и то бели, от свободни кокошки.
Купувам био яйца, по-вкусни и полезни са

# 1 127
  • София
Ясно, благодаря за инфото. Аз взимам обикновени, тъй като и без това не сме по яйцата, аз съм и леко алергична.

# 1 128
  • Между гори и планини
Крайно време е явно да вдигна цената на яйцата от моите щастливи кокошки.

# 1 129
Вкуса на яйцата от домашни щастливи кокошки е толкова наситен и различен!
Имаме кокошки в къщата на родителите ми, но заради студа не снасят много в момента. И затова от време на време купувам.
Аз правя доста питки, кексове, ястия с яйца. За съжаление не са ни вкусни по-евтините, пробвах да купувам, но все сравнявам с домашните Simple Smile

# 1 130
  • София
Доня, по колко ги продаваш?

# 1 131
  • Между гори и планини
До сега по 60 ст, но е време да актуализирам цената, така като гледам
Вкуса на яйцата от домашни щастливи кокошки е толкова наситен и различен!
Имаме кокошки в къщата на родителите ми, но заради студа не снасят много в момента. И затова от време на време купувам.
Аз правя доста питки, кексове, ястия с яйца. За съжаление не са ни вкусни по-евтините, пробвах да купувам, но все сравнявам с домашните Simple Smile
Давайте им топла храната и така снасят. Моите ги бях оставила да си починат, че година не бяха се спрели. Но от месец всеки ден храната е много топла, на каша. И отново снасят. Моите момичета някои са стари и са в пенсия, но си живуркат

# 1 132
До сега по 60 ст, но е време да актуализирам цената, така като гледам ...
При нас в една от местните фермички от които пазарувам са по 30 цента. И то проверени и контролирани . и в магазин.
Т.е. пак цените в бг ме изненадват.

# 1 133
При нас от производител още са 30 ст. яйцата, а прясното мляко 1,50. На лятото ще видим зарзаватчиите на какви цени ще продават.

# 1 134
  • София
Стана ми любопитно - по колко яйца средно снася една кокошка месечно?

Бела, всичко е много скъпо, да. И още се качват. В Германия, верно преди години, ама с 200Е можех да си купя от пиле мляко, без да смятам и да се лишавам.

# 1 135
  • Между гори и планини
Ама стига сме се сравнявали с чужбина . Тук храната за животните не е евтина. Това пе са щастливи и ядат по двора, не означава, че на ден не изяждат поне 2 кг храна, която ние им мелим, а не някакви химизирани смески. Всъщност, хората идват да питат за яйца, аз дори в момента връщам, защото ние ядем постоянно.
П.п когато са ферми и купуват храна на едро е пи изгодно от колкото аз на дребно
П.п пролетта снасят всеки ден, лятото заради жегите намалява снасянето. Есента обикновено птиците сменят перушина, линеят и не снасят. Зимата заради късия ден, снасят през ден. Трябва им определен брой светлина на деня да се формира черупката. Някои ги форсират с храна или лампи. Аз съм ги оставила на циклите на природата. Пролетта, около Великден имам един хладилник с яйца и за Великден пласирам над 400 имам постоянни клиенти. Не съм забогатяла от това, парите отиват пак за храна.

# 1 136
Прясно зеле със свинско днес, зелето във Фантастико е брутално хубаво и вкусно!

Колкото обичам кисело зеле с месо, или на сарми, толкова мразя същото, ако е с прясно зеле...

# 1 137
Искам също и да има храна за мъже в чувал - да кажеш 20 кила за едри породи и да се приключи тая.
Липсва ми търкалящото човече .

Ауу, Горджи, можете с моята сестра да разработите нещо такова. Тя се вижда в чудо, а малкият е едва на 7. Но зет ми и големият племенник нямат изхранване, хора. Количества, които в нашата къща се готвят за 2 седмици, при тях заминават за 4-5 дни.
Говори ми добре че съм с двама мъже в момента( един ядящ и един не), в петък чакам третия....
Моите Кременки средно снасят 10-12 яйца на ден.Общо са 18 и двама мъже имат до неделя. Още обмисляме кой ще оставим. На тях токова не им се отразява студеното време за разлика от пъдпъдъците, които в топлите месеци дават 10 яйца а сега 1-2 на ден.

# 1 138
Череша,
аз купувам домашни от свободни кокошки - 10 за 6.50 лв.
Но сигурно ще ги вдигнат, гледам в магазина са 5-6 лв. за 6 бройлерни.

# 1 139
  • Между гори и планини
Вероятно, аз пролетта актуализирам цената. Но пък има хора на които подарявам. Аз съм добра душа и лятото раздавам крушки, ябълки, зеленчуци. Стига да има . Въобще съм много над нещата в това отношение. Имам круша пред къщата, сина ми ги събира всеки ден като паднат и кофите стоят пред оградата с надпис, пе се подаряват. И ябълки така.
Преди продавах кисело мляко, като дойде някой, към него подарявах тиквички. Има туристи които търсят чисти продукти за бебетата си - директно им пълня торби.

Общи условия

Активация на акаунт