Как спестявате в ежедневието?

• 66 565
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 140
ДАфиня аз пиша за малки местни производители с малки магазинчета. В същност фермите сами си произвеждат много неща за животните . Взимат ниви, орат  сеят , събират ... не съм мноо навътре, но около нас има много малки производители, обикалят местните пазари с фургончетата и предлагат стоката, магазинчетата им работят само по 2-3 дена седмично и продават само каквото имат за деня и не задържат нищо. За яйцата имат автомат , делят ги на S, M , L и 30 цента са големите, Freiland. Май като твоите. Но не искам да кажа ти да си ги продаваш за по-малко. Т.е. колкото струват толкова. Поне няма да се хвърля храна ако е платена скъпо. Аз коментирам цените изобщо.

# 1 141
  • София /Абсурдистан
Аз купих онзи ден домашни яйца от производител за 0.50. Не е от София, обаче. Тук продават по-скъпо. Пилета купувам пак от там по 10 лв за кг. Тези от магазините са отврат.

# 1 142
Аз се надявам моите 2 семейства щастливи пчели да се събудят напролет доволни и да получим първи мед. Няма да продаавам . От сега да си кажа Simple Smile

# 1 143
Чудя се къде в/близо до София мога да си купувам домашни пилета. Но заклани и почистени...

# 1 144
  • София
Чудя се къде в/близо до София мога да си купувам домашни пилета. Но заклани и почистени...
Плана. Има и яйца.

# 1 145
  • Между гори и планини
Бела Чао, най хубаво е когато е затворен цикъл, както ти го описа. Моите кокошки съм взела за яйца за нас, но по едно време имах много млади, които ми даваха много яйца дневно, една кора я пълня за два дни пролетта ( около Великден полудяват да снасят,) и за това продавам, не че търся печалба, но поне да си избият храната. Сега повечето са ми стари момичета и са в "менопауза", доизживяват си спокойно и щастливо живота. Лятото някои мътят и имам ново поколение, но последните две лета беше безобразно горещо и нищо не се излюпи. В момента си поддържам средно 40-50 яйца у дома, като ги въртя, аз ям почти всеки ден по 2-3 яйца. Сина ми със затворени очи може да каже по вкус кое е домашно, кое купено.

# 1 146
  • София
.Сс
Сега повечето са ми стари момичета и са в "менопауза", доизживяват си спокойно и щастливо живота.
Много миличко

# 1 147
bubkab в София можеш да си наловиш гълъби (майтап, да не вземеш да се вържеш). Иначе България не е голяма . Все ще стигнеш до Дафинята или някой като нея.

# 1 148
Така е, ама търся по-бърз начин Simple Smile
Просто да отида в събота, примерно и да мога да си купя няколко.

# 1 149
Ако имаш доверие в малките квартални или на пазара фирмени магазинчета - често предлагат. Но града си е град. Магазин или нищо.

# 1 150
Стремя се да готвя често в къщи- хем много по вкусно, хем и по евтино! Пълнени чушки с кайма и ориз - 1 кг кайма смес 14лв, чушките замразени във фризера от лятото около 4лв, моркови 1лв и ориз 1лв. За около 20лв хапваме тримата поне 2-3 пъти Simple Smile .  В бързото хранене до работа 2 бр чушки са 7-8лв и са малки. Яйцата ги купувам на 0.48лв/бр, уж пресни( ние хапваме доста под формата на омлети, бъркани и на очи Simple Smile).

# 1 151
Kaкво е това бялото по чушките? На снимката е като мухъл...

# 1 152
Брашно за запечатване, да не се разтича плънката Simple Smile!

# 1 153
Никога не съм ползвала...

# 1 154
Kaкво е това бялото по чушките? На снимката е като мухъл...

Би трябвало да е брашно. Чудесни , и аз така ги правя!

Общи условия

Активация на акаунт