Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 36

• 26 745
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Благородка - около 30-40 г ( викат и Боца ) Laughing

# 106
Зарислава
Енислава
Алейна
Викториа
Катлея
Любосвета
Лори Ан
Никоела
Мирай
Амилия
Мария-Катерина
Георгия

# 107
  • Крайбрежен район
Данаила
Демира
Роня
Мелин
Алев
Христомира
Сотира
Есма
Адаина
Вилияна
Янита
Зарина
Дилияна
Еливия
Иванжелина
Жанин
Тиана
Десиана
Крисиана
Темира
Аляра

# 108
  • София
Мириана.

# 109
Извинете ме , но Херцогиня Ганка и Херцогиня Кичка са по-Убави от Х...Пенка Simple Smile Simple Smile
Грозданка идва от грозде, и ако са уважили бабата, поне да бяха сложили Гроздана или само Дана.

ПП
Покрай горния пост се сетих за Нелиана.

# 110
  • Най-красивата страна
Роня-,,Роня-дъщерята на разбойника,,.
Роня е от Вероника.
Демир е турско име -означава ,,желязо,,
Демира-все едно Желязка
Сотира- гръцко,често срещано там
Аляра е арабско ,звучи добре
Мелин,Есма-турски
Мелина-гръцки -,,мед,, много ми харесва

Льолиет ми е фаворит

Анеса
Гълъбица
Емилена
Илайда
Колина
Манахил

Принцеса Грозданка
Така ще кръстя новото ни куче.Защото ми изяде чехъла.

# 111
Познавам Грозда, на баба Грозданка.

# 112
Градини

Волкан
Констиян
Симаит
Седеф
Ноан
Айя
И един Анъл, който милия колко подигравки ще яде като стигне до 2-3 клас...

# 113
Предлагам да не споменаваме турски имена , защото те , макар и странни за нас са си нормални за хората с турски произход . Освен ,ако българи си назовават децата на някой турски  сериален  герой , тогава може Grinning

Райничка - възрастна жена , защо не са я нарекли просто Райна ...
Ефрем - около 60 , роднина на мъжа ми
Евлоги - колко 70
Василина - дете
Велмира - 30 г
Искам да повторя тези 2 имена , за някои , които не са чели в началото
Радостсветлина и Алидавали , заедно с Льолиет са ми любимите Laughing

# 114
Турските имена в Турция не са смешни, но при условие, че хората живеят тук и говорят български и децата им ходят в български градини и училища е логично поне малко да се мисли преди да си кръстиш детето с име, което ще му докара подигравки след време, поне по моите разбирания де, затова ми е и странно.

# 115
Честно казано не познавам турци , но даже и да бях малка , като разбера ,че детето ( човекът ) е от друг етнос , не бих се учудвала или смяла . Това се отнася и за някои арменски имена . Всеки иска детео му да е с име , което му харесва ( е , има изключения , за които пишем тук Grinning ) . Познавам хора ,живеещи в чужбина , които си кръщават децата с бг имена , колкото и да звучат странно там . Така и за бг турците и бг мохамеданите, или бг арменците - техни си имена , тяхна воля .
Останалите са смешни , колко трябва да не мислиш за детето си ...
Деца :
Енчо
Бончо
Андреа ( момче , твърде италианско и не особено подходящо , тук , и не само тук , така кръщават момичета  )

# 116
Аз пък не разбирам какво чу е странното на Евлоги. Евлоги и Христо Георгиеви? Да, старо име е, но странно - не мисля.

Пак казвам, има турски имена, които са красиви, ако им знаеш превода. Имаше една журналистка (май беше) и се казваше Миннет. Е, дали не бере подигравки цял живот с това име. Нека си е турско, ама да мислиш как ще звучи като живее в България.

Има подобни примери и от други страни. В País Vasco е много често срещано името Nagore. Естествено, ако човек се роди в България ще е странно да се казва Нагоре.

# 117
Весислав

# 118
Познавам Васислава и Весислава на 25-30 г и двете .

# 119
Аз пък не разбирам какво чу е странното на Евлоги. Евлоги и Христо Георгиеви? Да, старо име е, но странно - не мисля.

Пак казвам, има турски имена, които са красиви, ако им знаеш превода. Имаше една журналистка (май беше) и се казваше Миннет. Е, дали не бере подигравки цял живот с това име. Нека си е турско, ама да мислиш как ще звучи като живее в България.

Има подобни примери и от други страни. В País Vasco е много често срещано името Nagore. Естествено, ако човек се роди в България ще е странно да се казва Нагоре.

Ако имате предвид водещата на новините на турски език по БНТ, тя си е  туркиня от Турция, омъжена за българин, така че  родителите й едва ли са мислили как ще звучи името й, ако евентуално се омъжи в България:)
А аз винаги съм се чудела, защо стари български имена се считат за смешни и грозни.
Не съм привърженик на кръщаването на роднина, но ако трябваше да кръщавам детето на дядо Енчо, бих го кръстила Еньо( не Енчо, но не и Енислав). Или пък Вельо, Евтим, Ефрем, Хубен, Коста, Марко, Райо, Димо, Жельо.
Добре де, Жельо не ми се нрави особено, ама пък модернизирането в Жельомир, Жулиян е направооо..Димослав, Райън, Костиян, Русислав, Данимир, някакви съчетание от букви,  минаващи за имена.
Да, не бих кръстила момиче Пенка или Станка, но не бих ги кръстила и Пенислава или Станиела. А през социализма беше възприето като ултра модерно, на всяко име да се плесне едно "Слав", или " Мир".
Или другата мода, руският вариант да минава за модерен, а българския, за старомоден и селски. На прима виста ми идва примерът с Никола и Николай.
Накъде тук четох за близнаци-Анатолий и Борислав( родени в соца), кръстени на дядовците -Антон и Борис. Какво пък толкова им има на имената Антон и Борис, та трябва да станат Анатолий и Борислав...Smirk
Е, родители с подобен манталитет към днешно време биха кръстили синовете си- Антъни и Брандън, да речем😜

Общи условия

Активация на акаунт