Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 32 071
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Аз сигурно съм много безотговорна и наивна, но нито гледам новини, нито чета нещо ако ми попадне… просто не искам и не мога да си го причинявам това.

# 106
И аз не се чувствам добре, притеснено ми е. Постоянно си мисля какво бих направила, ако се случи нещо такова при нас, както мъжа ми го няма по няколко месеца, а аз съм сама с 2те деца.. Просто акъла ми не го побира. Другото, което е, ако прерасне в нещо повече се притеснявам, че мъжа ми и да иска няма да е с нас, бивш военен е не само в БГ, а и в друга държава, съответно е в запас.. Въобще много кофти мисли. Гледам във фб как обгрижват новородени бебета в бомбоубежища и ми засяда буца на гърлото. Но поне ги имат и са подготвени, а в Бг колко от сградите имат..не знам..

# 107
Спряла съм си достъпа до всичкия информационен поток, страшна тревожност имам.
Първата нощ след случая не спах, а оправях един сак за спешни случаи.
Другата седмица и ние ще изкараме паспорт на детето.
ММ ме успокоява, но искам и аз сама да си го направя една идея по-спокойно.
Не можем да се запасим с всичко нужно за бебето според мене, както хората масово правеха при първата ковид вълна.
Просто не знаеш във всеки един момент накъде ще те отвее и къде ще намериш убежище.
Според мене трябва просто да имаш кеш.
Но не ми се мисли повече, само се моля и мисля позитивно това да ни се размине, защото България няма да удържи дори и ден. Simple Smile

# 108
Не зная дали подценява положението и дали разсъждава правилно, но според мен до истинска война няма да се стигне. Тук става въпрос за пари, власт и лобита. Русия иска друга власт в Украйна и ще принуди президентът им да подаде оставка. Ще сложат човек, който да не им противоречи и всичко ще утихне. Аз вярвам в Европа и в това, че никой няма да допусне да се стигне до истинска война. Дано съм права и нашите деца никога не разберат какво е това. Иначе и аз съм тревожна. Особено от лятото с нападението на онова купе над каката. Постоянно ги мисля и не съм спокойна. Хората вече са лоши и не знаеш какво още може дсе очаква.

# 109
И аз всеки ден мърморя ,на моя мъж да се подготвим ,защото паспортите са по колите ,малката още няма ,миналата година, мислехме да правим ,още не сме ,имам запас мляко ,и памперси ,но как ще ги нося ,брашно захар ,като за месец ,но той ме успокоява ,че няма да се стигне до там ...
А да ви попитам майчинство ,този месец още нямам ,и понеже не следя кога за кой месец изплащат ,вие имате ли информация?

# 110
Онзи ден проверих с ПИК, за февруари вече е започнато обработване, предполагам във Вторник ще има превод.

# 111
И аз се тревожа, тази седмица бях и сама с децата. Гледах да не пускам новините. Но като цяло не се знае как ни манипулират медиите, затова не приемам всичко за чиста монета. Едва ли тук скоро ще се случи нещо. Има си причина да ги оставят Русия и Украйна да се бият и Европа да не се намесва.
Аз се разплаках като видях новородените бебенца в мазето на болницата.

# 112
  • София
Съвсем съзнателно не чета и не гледам новини. Не пускам телевизора. Не се готвя за бедствие. Може и да си изпатя един ден, но ми се струва малко вероятно.
И за ковид пандемията не бях уплашена. Дори когато се изпоразболяха всички около мен не ме беше страх. Но аз смятам, че каквото е писано да стане, ще стане. В това число и кой кога ще умира.

Затова тревожността ми е в друга насока. Например миглата в окото на детето, заради която окото ѝ сълзи и промивам постоянно с физиологичен разтвор. Или обривът на коляното ѝ, който се оказа атопичен дерматит. Знам, че на фона на световните проблеми това е нищо. Но предпочитам да не си докарвам излишно стрес. Каквото има да става ще стане независимо дали се тревожа или не.

# 113
И аз за ковида винаги съм била много спокойна, дори когато семейството ми минаваше през това. Но при война не мога да остана спокойна. Явно това е моята лична граница...

# 114
И аз за ковида бях спокойна, докато не се разболя голямото дете. Изкара го тежко, слава богу, без да влиза в болница. А за войната, аз нямам ваксина, нито тест, че съм преболедувала, та мога да отида май само в Сърбия. Дано не стигне до нас и спрат скоро.
Аз днес захраних Ирина с картоф. Малко странно го прие, но хапна една чаена лъжичка, че и отгоре. Утре пак повече.

# 115
Стигне ли се до масова емиграция, набързо ще забравят за ковид сертификати. Ето сега пускат Украински граждани в Полша и Молдова без сертификати. Че даже и без паспорти на децата. Само с акт за раждане и ЛК на родители.
Иначе да се върнем на бебетата... моето го хвана периода с краткитв дремки, спи само 30-40 минути по 4-5 пъти на ден. Не подлежи на доприспиване, нито в количка, нито в кошара, нито на гърда се доприспива. Как й го имаше този период до 6м. Ще я видим нея, до кога ще е така..

# 116
И мен ме разстройват репортажите от Украйна… всъщност още с бежанската вълна от Афганистан се чувствах зле. Ужасно е. Аз отдавна мърморя да си направим паспорти, защото досега все сме пътували в ЕС и само каката има паспорт. Тази седмица ще свършим тази работа по мое настояване. Въобще не вярвам на способностите на нашите политици, допускам, че могат да ни забъркат в голяма каша. Историята го потвърждава… нямаме загубена битка, но винаги сме от губещата страна. Истината е, че никой не може да гарантира, че конфликтът ще приключи скоро. Не знаем истинските намерения на Путин, а такива операции не се случват от днес за утре. Хитлер се е подготвял 10 години за войната, така че според мен и Путин не е нещо изненадан и неподготвен за санкциите от ЕС - дреме му. Въпросът е докъде е решил да стигне… ако някой каже, че знае, то ако не е от първо лице, не му вярвам… затова смятам да се подготвим поне документално за заминаване. Като ви чета, явно ще има опашки за паспорти.

# 117
  • до най-прекрасния мъж
То ако опре до бягане от война и бежанска вълна, паспортите ще са най-малкият проблем. От Украйна децата ги извеждат с акт за раждане и документи на родителите.

# 118
Идеята е, че с паспорт можеш да тръгнеш веднага и да избегнеш т.нар. бежанска вълна, чакане по граници, лагери и тн.. Не искам да си представям такива сценарии..
Да се върна на темата с бебетата.. Нашия дребосък навлиза в онзи кофти период, в който си мисли, че щом не съм до него залепена, значи го изпставям.. Само да ми види гърба и започва рев и мрънкане.

# 119
Момичета, към какви обувки сте се ориентирали?
Махнах вече космонавта, за момента е с яке и едни ботушки от агнешка кожа, но съвсем скоро ще стане топло за тях.
Не знам какво да му взема. 🤷🏻♀

Харесах няколко модела в H&M, но май не трябва да са с твърда подметка. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт