Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 31 957
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Ние ходим в Писанец. Със сигурност на синът ми му взеха от пръста за кръвна група. С каката казах още в болницата, но сега са забравили да пуснат, та и аз на шестия месец ще пускам пак.

# 91
Доста сте изписали момичета, та забравих мамите който питаха за имунизацията.

Кръвната група я поисках още като се роди малкия, А- .

Ние също пропускаме тази дето е на 4м., както и преглед при педи.Чакаме да ни извикат, защото отново са преустановени прегледите.

Моята коса също капе доста, но при мен има ефект от еднократните дози шампоанчета на Мастър херб.

Ние все още не се обръщяме от гръб по корем, но главата му винаги е надигната когято някой го взема, иска седнал, мрънка когато е легнал, постоянно подскача когато е на ръце, а ортопеда каза чак на 6м на бънджи и най-разни.

Към мамите който бяха пушачки преди бременността- мамите който кърмят-сега пушите ли си!? На мен много ми се иска..Joy но четох че не е препоръчително..

Отделно и към раждалите секцио, цикълът ви появи ли се!? Кога е нормално да дойде!? Аз не съм много запозната.

Усещам тялото си , че се променя в опредени дни от месеца, пъпки, глад за сладко и най-разни такива чудесии дето ми намекват за идване на цикъл Joy аз все още нямам

# 92
  • София/Севлиево
На мен още декември ми дойде,но аз не кърмя.Ама цикълът ми е станал по-дълъг-вместо 32 е на 36 дни.Сигурно е от повечето ми килца.Засега не ми се занимава да отслабвам.Пък и се побирам в 90% от дрехите си преди бременността,обаче съм с едни 10-12 кг отгоре и се чудя как е възможно...

# 93
На мен цикълът ми се нормализира и вече за втори пореден месец си ми идва абсолютно точно, но то аз и не кърмя. Килограмите не съм ги свалила напълно,остават ми още 4,но и не полагам никакви усилия в тази насока 😂като имам в предвид, че качих 25 кг, направо съм си манекенка в момента 😂😂

# 94
И аз имам килца за сваляне. Въпреки, че тренирам и не ям захар, теста и тн. нищо не свалям. Ама кърмя и явно е защитна функция на организма. Също по тази причина явно не ми е нормален цикълът още. Доста дълго имах разни безразборно течове след раждането, почти два месеца. Януари ми дойде или поне аз така си мисля. От тогава нищо. Тук там през седмица зацапа малко, все едно овулация и спира. А аз всеки път си мисля, че ми идва 😂

# 95
На мен ми остава само още 1 килограм да сваля, даже бях с този килограм 3-4 месеца преди бременността. Но тогава бях ограничила силно глутена (предимно хляба) и така отслабнах. Обаче сега много ми се яде хляб, не мога да го спра.
И така, да кажем, че съм си свалила каквото има да се сваля, гледайки кантара. Обаче огледалото е на съвсем друго мнение. Изпъкнал ми е коремът и си имам един пояс тлъстинки. Подобрява се много бавно. Планкът и вариациите му са чудни упражнения, но си иска време.
Съдейки по предната бременност след 9 месеца с корем трябват още 9 за връщане на формата.

# 96
  • София
Съдейки по предната бременност след 9 месеца с корем трябват още 9 за връщане на формата.

Ама това са 9 месеца с положено усилие в тая посока все пак Grinning

Аз на кила съм 3 над теглото от забременяването. Но мен това ме радва, че бях чак анорексична. Като си знам обаче метаболизма и тия 3 няма да останат. За жалост обаче цялостно изглеждам отпусната, корем виси, дупето е на бразди и отпуснато, абе... Въобще не се чувствам ок като се видя. И тъкмо се понастроих да се взема в ръце, защото бебата спря да има нужда да я нося за приспиване, и тя влезе в регресията на съня на четвърти месец и аз вече седмица не мога да се наспя, тя се буди на всеки час и половина нощем, понякога и по-малко.

# 97
За косопад много ми помогна Биотин, Цинк и Геритамин, но незнам дали са съвместими с кърмене, трябва да се провери преди употреба.
Иначе освен бебе-папагала 😀❤ имам и два истински, та джунглата е на 6 😀

# 98
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, мислите ли, че е рано за регресия на 2.5 месеца? От 10тина дни дъщеря ми започна да се върти и мърмори на сън в едни и същи часове нощем около 2 и около 4. Първо беше на сън, спеше, въртеше се, пробуждаше се и пак си заспиваше. Вчера плака на сън по същото време. А тази нощ вече се буди и не може да заспи. Гледа, гледа, унася се и пак отваря очи. Накрая се разрева, вдигнах, нахраних  (отдавна не яде в 2, но сега яде), приспах и след час отново се събуди. Порита в леглото и се разрева, че й се спи, след като безуспешно се опита да задреме на няколко пъти. Дневният сън също е зле, спи 30-45 мин и се буди. Понякога не успявам да я доприспя. А ако заспи, спи и по 2 часа. Това ли е регресията?

# 99
На мен ми остава само още 1 килограм да сваля, даже бях с този килограм 3-4 месеца преди бременността. Но тогава бях ограничила силно глутена (предимно хляба) и така отслабнах. Обаче сега много ми се яде хляб, не мога да го спра.
И така, да кажем, че съм си свалила каквото има да се сваля, гледайки кантара. Обаче огледалото е на съвсем друго мнение. Изпъкнал ми е коремът и си имам един пояс тлъстинки. Подобрява се много бавно. Планкът и вариациите му са чудни упражнения, но си иска време.
И аз съм така. На кг са 3 отгоре, не е кой знае какво, но са в корема и в някакви си паласчици😀 не знам дали ще ги махна, на мен корема ми е слабо място явно.. Генетично съм така, че малко да похапна повече, дори и когсто съм тежала 46кг, корема ми веднага хвръква 😀 майка ми е слаба с корем, нейната баба е била така, та явно и аз.. След първото раждане най-много се харесвах едва миналото лято, след това забременях. Сега ще видим какво ще е, факт е, че и до скоро не можех да спра да ям сладко.. Сега уж съм го спряла от 10тина дни, да видим какво ще постигна. Колкоъо до косопада, при мен доста намаля, надявам се скоро да спре напълно Simple Smile

# 100
Здравейте, момичета! Да ви се похваля първо, че си закопчах дънките, с които бях като разбрах, че съм бременна 😂 На кантара все съм едни килограми, но явно от тренировките намалява обиколките.
Вчера бях на театър с приятелки и какво се случи. Бях оставила кърма на малката, но тя отказа да я яде от шише. Както и да е, гледах си постановката, прибрах се и я на кърмих, но преди това пробвах да прехвърля кърмата във всички шишета, които имах. Е не и не. Като и дадох гърда и си сука доволно. Явно вече навсякъде ще сме заедно и това е 😂

# 101
Момичета, малко по-различен въпрос.

Как се чувствате покрай тези събития? Аз си признавам, че откакто се случиха военните ходове и ми е много гадно. Супер много разтревоженост чувствам, неспокойна съм. Може би не трябва да ми влияе толкова. Дори обикновено не ми влияят такива неща, но явно заради хормоните съм доста чувствителна. Така се надявам събитията да се успокоят и да се стигне до някакъв консенсус, защото ако се разраства наистина не знам.

# 102
Фокси и на мен ми понася тежко. Все го мисля, колко хора ще си загубят животите, деца, жени, майки ще изгубят синовете си.
Вечер като слагам децата да спят и не искам да се разделям с тях до сутринта.  А до преди една седмица, чаках в 8 да ги сло а да спят, че да си почивам и с мъжа ми да сме си двамата...

# 103
  • до най-прекрасния мъж
Най-голямото ми притеснение е да не стане световен конфликт. Бебетата са ни малки (аз съм от декемврийките, но чета и при вас) и ако не дай Боже се разрастне, как ще ги храним и гледаме, идея си нямам. Даже вчера си говорим с ММ да заредим памперси и АМ. Но то колко може да купиш? Ами вода, ами баня, ами другите неща...Не си представям да живея в бункер, където за мен каквото има, такова, но за детето няма да има никакви елементарни хигиенни условия. Даже си мисля, понеже точно нашето мазе се намира в бункера на входа, да накарам ММ да го изчисти, ремонтира и да го обособи като стая. Доста е голямо и ще може да се ползва, ако се наложи. Дано нещата да се оправят и да не се стига до там. Няма по-лошо нещо от войната и страхът, несигурността и болката, която тя носи.

# 104
Ние идната седмица ще изкараме паспорти на децата. По принцип ще пътуваме април и не са спешни, но предвид обстоятелствата ще им изкараме. Също и на нас ще си изкараме нови. Сега гледаме колата да е винаги с пълен резервоар, почти всеки ден доливаме. Отделно аз съм приготвила важни документи и ценности, ако трябва да се омитаме бързо.
Оптимист съм, че държавите от нато засега са по-скоро сигурна територия. Преди всичко ми е много тъжно за Украйна, за хората в Русия, които протестират, а протестите се потушават с брутално полицейско насилие и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт