Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 32 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Мами, дайте съвет.

Моето диваче спря да яде пюрета, каквито и да са. Или не отворя уста, или се прави все едно щи повръща.

И по-рано не ги е ял толкова, но хапваше по 100-150гр, а сега макс 2-3 лъжици със зор.
Сутрин ако хапне каша, но пюре никакво.

Виждам че доста яростно търси нещо да хапе, заради никнещите зъби, дори днес ме загриза докато суче, доста ме заболя.

Дали от зъбите отказва пюретата?
Доста е трудно когато не иска да яде…а вече расте, изразходва доста енергия и трябва повечко ш разнообразно хранене

# 601
Вероятно го болят венците и може да отказва ядене. Нормално е. Може да мажете венците с нещо малко преди ядене и да пробвате с пюре. Аз давам една от лъжиците за хранене да дъвче или чаша с твърд накрайник. Чашата я бяха подарили на баткото. Освен за чесане на венци, за друго не служи. Аз давам вода скоро от шише с биберон и малката и него дъвче.
А плодови пюрета яде ли?

# 602
Вероятно го болят венците и може да отказва ядене. Нормално е. Може да мажете венците с нещо малко преди ядене и да пробвате с пюре. Аз давам една от лъжиците за хранене да дъвче или чаша с твърд накрайник. Чашата я бяха подарили на баткото. Освен за чесане на венци, за друго не служи. Аз давам вода скоро от шише с биберон и малката и него дъвче.
А плодови пюрета яде ли?

Всичко плюе, плодови, зеленчукови, каша с плод, месните..не и не.

Сутрин ако хапне 5-6лъжици каша и това е, после е протест и само гърда.

# 603
Според мен го остави само на кърма няколко дни и опитай пак. Като се покажат зъбите ще спре да го боли. И така до следващите. То всъщност май не е болка, а много силен сърбеж.
Но все пак опитай преди това да му намажеш венците и да видиш дали няма да яде нещо.

# 604
Моето си хапва с охота, но една приятелка имаше този проблем. Случайно откри, че бебето предпочита по едри парченца, а не пюре.

# 605
Каката ни беше така. Не искаше пюре. И до ден днешен не яде пюре, крем, крем супа и подобни. Записах я на кухня, която предлагаше меню от седми месец и прояде. После държавната кухня я ядеше най-много. За всеки случай, преди да предприемете нещо, остави го на кърма ден, два и пак пробвай. Ако не иска, може просто да не обича пюре.

# 606
Моето няма зъби, но е супер ревлив станал. Започнах да давам дентокин таблетките и поне по-спокойно спи. С кака му когато не искаше пюре и давах само кърма.Когато са болни,настинали, с никнещи зъби, залагам на кърма(или мляко).Топла и течна храна винаги се приема по-лесно.Може да видите ако дадете панадол, дали след това ще хапва.
Варянт е и от кашите на слънчо(повечето са със захар) и ги ядът.
Не се притеснявайте,ако няколко дни е само на мляко.

# 607
Честит празник на всички! Ние си имаме татко Георги, а София днес става на 7 месеца.
Имам въпрос към вас. Каква е дозата на млякото, което трябва да пият сега на 7 месеца? Тя е още на кърма и не е пила АМ, но понякога излизаме с таткото и я гледа баба и, та се чудя дали и оставям достатъчно, защото вчера била изпила всичко на един дъх. Бях оставила 150мл.

# 608
Честит ви именик, Бубамара!

След 7ми месец трябвало да пият по 210 вода + 7 лъжици формула, но това според мене е строго индивидуално спрямо всяко дете, моето скоро няма да ги изпие. 😁

Има готово мляко в шишенце на Аптамил, можеш да вземеш 1-2 бутилки за такива случаи, вместо цяла кутия.

# 609
Честит празник и от мен, мили дами 🌷
И нашата София днес става на 7 месеца, а именик е дядо ѝ 🤗
bubamara9, според графиката, която на мен ми беше дадена от педиатърката още преди да родя:
6 месец - 170 мл + 5 и 2/3 л. АМ
7 месец - 180 мл + 6 л. АМ
8 месец - 190 мл + 6 и 1/3 л. АМ

и т. н. На всеки 30 мл е една пълна мерителна лъжичка адаптирано мляко. Различава се от описа на кутиите, но и в болницата така бяха казали, да не се подвеждаме по тях (момичето в стая пи хапче, за да не кърми и слушах всичко внимателно за всеки случай)

# 610
Paldora, много полезна информация за този Аптамил. Ще потърся.
Chrissie,честит празник 🤗

# 611
И аз ги бях загледала тези шишенца с готово мляко. Мислех, че са за след година. Разрових се в нета и видях, че има от новородено нагоре и са по 200 мл. Много удобни изглеждат, ако трябва да се остави детето. И като гледам и по аптеките го продават.

Черпя ви виртуално, че вчера Иринка имаше имен ден, днес аз.
Както се притеснявах, че не мърда, сега е като пумпал. Не мога да и сложа пелената. Днес дори с побутване на крачетата направи нещо като пълзене. И както не беше падала, онзи ден тупна от дивана, но по корем и не си удари главата.

# 612
Момичета, включвам се да ви кажа, ако случайно има някой недоразбрал като мен. Полагат ни се по 250лв от държавата за раждане на първо дете (и по-голяма сума за второ, трето и т.н.) независимо от доходите. Понеже никога не съм взимала нищо от държавата, та чак наскоро разбрах Simple Smile Та ако има още някой като мен - да кажа, че има много лесен начин онлайн да се подадат документи. Ако някой има нужда, да ми пише и ще ви обясня как.

Иначе ние сме добре, малката расте и хубавее. Захранвам я от 5++, вървим бавничко, но славно. Тя си хапва всичко, без никакви претенции. Захранвам я изцяло с пюретата на Хип.
Все още я кърмя и дохранвам с АМ, както от самото начало. Имаме си две зъбчета, та понякога ме клъцва с тях и е доста неприятно. Тези дни май ще избиват и горните, та не ми се мисли Grinning
Иначе си спинка през нощта по 11-12 часа, с едно хранене към 11, 12. Дневните дремки са кратки и са 3,4, но поне нощта е почти винаги без никакви драми.
Изостава малко с физическото развитие обаче, едва наскоро се обърна сама от гръб по корем и то само на едната страна. А е на 6++. Има ли и други като нас?

# 613
Моята дъщеря се обърна в седми месец. Правих упражнения за обръщане. Сега надига дупето и с помищ се премества малко. Много зависи от детето. Синът ми в 7 месец пълзеше вече.
А за парите: дават се от социалните - 260 за първо, 600 за второ, 260 за трето (ако са близнаци 1200), но в някой общини дават и допълнителни пари за раждане. Трябва да се пита на място. В София не дават нищо.
На Ирина се белеят венците отдолу и пак ми виси по цяла нощ на гърдите. Ама не избиват зъби за сега. Иначе и сега ме хапе, представям си със зъби. То и така болимного. Чела съм за отхапани парченца. И ако ми се случи, рязко ще спра да кърмя.

# 614
Момичетата, които въведоха рано алергените.
Колко време вкарвахте глутена преди да дадете нещо ново след това?
Не следвам конкретната схема от по-малко към повече култури съдържащи глутен.Въвеждам го вече 10 дни.

Достатъчно се наслушах, колко лоша майка съм, че давам глутен на 6 месеца и половина, не това ми е въпроса. 😃

Общи условия

Активация на акаунт